directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 11 de maig de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Ximenis: 'Estem davant el moviment sobiranista més important que hi ha hagut mai a la nostra nació'

Els promotors del 13-D, en plena campanya a una setmana de les consultes

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els promotors de les consultes populars del 13-D continuen la tasca de promoció i campanya per tal d'incentivar el vot i aconseguir uns resultats històrics. En un acte aquest dissabte a Torroella de Montgrí, Josep Manel Ximenis, promotor de la consulta originària a Arenys de Munt, va assegurar que les consultes són el 'moviment sobiranista més important que ha existit mai'. Els responsables de la Coordinadora també van fer una crida a la participació, a la mobilització amb convicció i a la unitat d'acció dels ciutadans de Catalunya diumenge vinent, 13 de desembre, on més de 15.000 voluntaris treballaran per la independència.
torroella coordinadora consultes
Comparteix
   

'Estem davant del moviment sobiranista més important que hi ha hagut mai a la nostra nació' va dir Josep Manel Ximenis, el creador de la idea de la consulta, que va explicar que hi ha més de 15.000 voluntaris 'treballant i pagant i això vol dir implicació'. I va afegir que 'ara podem fer caure un altre mur a Europa'. Una de les coses que va destacar Ximenis és el fet que molta gent que va participar en la preparació de la consulta d'Arenys ara els demana seguir treballant per a la independència, al seu municipi, o a fora.

'Aquest moviment de les consultes està posant, ara si, la primera pedra, la pedra més sòllida per aconseguir la independència del país' va dir la professora de Teoria Econòmica de la UB Elisenda Paluzie. La promotora de Sobirania i Progrés va destacar que hi ha moltes raons econòmiques per voler la independència, sobretot per l'ofec que pateixen les empreses catalanes i per la manca d'inversió en infraestructures a Catalunya. Paluzie va destacar que no s'ha de tenir por de cap boicot ja que fins i tot en zones que han estat en guerra, al cap de poc temps es normalitza el comerç amb els països veïns.

'Depèn de nosaltres'

'L'independència és possible i depèn de nosaltres tirar-la endavant. Construir casa nostra i anar pel món sols. Ho hem de fer per dignificar la memòria de tota aquesta gent caiguda pel camí', va dir l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra. I va afegir que 'estem a tocar del dia que el nostre poble serà lliure'. Mora va parlar de l'emoció que va viure molta gent d'Arenys de Munt no només el dia de les votacions sinó durant tot el procés i com això els ha enriquit com a persones i com a poble.

'El que estem fent és ser normals' va dir el parlamentari Uriel Bertan. 'És el mínim que poder fer per ser un poble', va afegir per concloure que 'si expliquem que el que fem és normal i que és part d'un procés aconseguirem la independència'.

'Jo crec en la força de les conviccions. Si mostrem el nostre convenciment, tothom que hi cregui seguirà. Cal unir forces per comunicar un únic objectiu, delcarar la independència', va dir el promotor de Deu mil a Brussel·les, Enric Canela. Es va referir al recent estudi de la UOC que posa de manifest que una majoria de catalans seria favorable a l'autodeterminació.

'Mai hi havia hagut una moguda social com la que hi ha ara per treballar per les consultes populars. Només des de la unitat d'acció es pot anar cap a la independència i el procés de la independència ja ha començat' va assegurar el portaveu de Decidim.cat, Jordi Fàbrega.

'La realitat és un muntatge, o ens la fan o ens la fem' va dir el membre de la Comissió Organitzadora de la Consulta per la Independència Jordi Bilbeny, que va assegurar que la democràcia es construeix amb les consultes i que aquestes consultes han fet caure la màscara als demòcrates espanyols i ha posat al descobert que de demòcrates, no ho són. Bilbeny va voler fer notar que la utopia a vegades és 'passar pàgina', que el pànic i la por 'es pot aturar i podem superar la por' i que la llibertat no és només un ideal sinó que necessita d'una cosa 'tangible i a Arenys de Munt vam veure que era possible'.

Garantia de la validesa dels vots

El president de la Plataforma pel Dret de Decidir, Pep Cruanyes, va fer una 'crida a participar i a cridar a tothom a participar' i va insistir que l'acte d'aquest diumenge és 'molt seriós' i que tot i no tenir els mecanismes de propaganda i de control que té l'estat, s'ha posat en funcionament un sistema de control del vot que dóna fins i tot més garanties del que es fa servir en qualsevol votació que utilitza el cens electoral. Cruanyes va destacar que a Arenys es va fer aquest sistema i ningú en va qüestionar ni la legitimitat nii la validesa.

La taula rodona sobre la consulta per la independència la va organitzar la Coordinadora per l'Autodeterminació de Torroella de Montgrí (CAT) i va ser moderada pel seu portaveu, Marc Roura. L'acte va omplir el cine Petit de Torroella de Montgrí i és una de les activitats de la campanya per promoure la participació en les consultes populars del 13D. La CAT està formada per persones individuals de diferents àmbits, provinents del món associatiu i la societat civil torroellenca, i que aposten per la regeneració democràtica i la participació. És en aquesta línia que la CAT promou una consulta popular sobre la independència a Torroella de Montgrí.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
7 de desembre de 2009, 11.02 h

Visca Catalunya. Quan siguem catalans de pro, lliures d'estorquidors i lladres, fotrem fora tota la gentussa com aquest espanyol del comentari 2, perquè llur cervells no estan programats per a saber parlar català i a la vegada ser demòcrates. Són tan curts de gambals i desgraciats, que no poden ni saben fer dues feines alhora. Més a més, després, quan siguem independents, hauran de treballar, cosa que dubto que també sàpiguen fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 de desembre de 2009, 08.01 h

N'hi hauran molts que ens voldran fer caure pel camí. Ens donarán mil.lers de raons per enganyar-nos i fer-nos veure que això no porta enlloc, però nosaltres no podem defallir: si hem arribat fins aqui i els hi estem fent por, per alguna cosa és: ARA ES L'HORA, SEGADORS....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de desembre de 2009, 23.44 h

La força del poble és imparable. Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavier fletxa Manresa
6 de desembre de 2009, 22.17 h

Intentem que no acabin sent quatre botifarrades. Si al final no es tradueix en una majoria de diputats al Parlament, no haurà servit per res. Hem de tenir molt clar a qui hem de votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
6 de desembre de 2009, 18.43 h

Endavant, som més aprop de la Independència del que ens pensem i ells ho sabem. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
aclaparat fletxa Igualada
6 de desembre de 2009, 18.07 h

Com el teu, vaja...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de desembre de 2009, 17.32 h

ESPAÑA UNA GRANDE Y LIBRE de criterios minioritarios.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de desembre de 2009, 16.14 h

Endavant Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.