directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA defensarà la seva proposta sobre successions amb una esmena al marge de PSC i ERC

Es podrien reeditar les desavinences de la Llei d'Educació entre els socis de Govern

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ICV-EUiA té la intenció de presentar aquest dimecres en solitari una esmena a la Llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat pel 2010 amb una proposta per reformar l'impost de successions ben diferent a la que han pactat PSC i ERC. Així ho ha explicat, la portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, qui ha admès que veia molt difícil que es tanqui un acord amb menys de 48 hores amb els socis de Govern. De fet, ha insistit en què no s'ha avançat en la negociació des de la reunió que va tenir lloc divendres i ha lamentat, com ja ha fet recentment, que no han rebut cap contraproposta a la que els ecosocialistes van donar a conèixer la setmana passada.

Comparteix
   

Aquest dimecres finalitza el termini per presentar esmenes a la llei de mesures fiscals i financeres i encara no hi ha acord entre els socis de Govern, tot i que després s'obre el període per pactar les esmenes. Un fet que podria reeditar el resultat de la Llei d'educació amb ICV-EUiA votant diferent que els seus socis del PSC i ERC. De fet, el conseller d'Interior i president d'ICV, Joan Saura, va deixar ben clar que rebutjarien aquesta reforma d'impost si no es canviava, mentre que el conseller d'Economia, Antoni Castells, va avisar als ecosocialistes que no es podia 'desnaturalitzar' la proposta que Economia ha fet als partits que formen part del Govern.

L'esmena que ICV-EUiA presentarà aquest dimecres reflexarà la proposta que va posar damunt la taula el passat dimecres en la negociació amb els seus socis, PSC i ERC. En aquesta, ICV aposta per eximir de l'impost els patrimonis de fins a 250.000 euros, enlloc dels 18.000 actuals, que s'heretin entre cònjuges. La proposta es ben diferent a la del Departament d'Economia i ERC que van pactar suprimir l'impost a herències fins a 500.000 euros entre cònjuges.

En la proposta d'Iniciativa, el límit exempt de l'impost quedarà en 200.000 euros entre pares i fills, mentre que el què proposa Economia i ERC ho xifren en 400.000 euros. Actualment és de 18.000 euros. En el cas dels fills menors de 21 anys, la proposta dels ecosocialistes situa el límit exempt de l'impost en 200.000 euros i si sumen 33.000 euros per any de menys.

Pel que fa a la resta de descendents el límit exempt de l'impost ICV vol situar-los fins als 100.000 euros, mentre que Economia proposa 200.000 euros. Pel que fa a ascendents, ICV aposta per eximir de l'impost els patrimonis de fins a 50.000 euros, mentre Economia i ERC aposten per 100.000 euros. En tots aquests casos anteriors, s'aplica la reducció per empresa familiar o d'habitatge que arriben al 50%.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
ciutadana fletxa Barcelonès
8 de desembre de 2009, 13.36 h

PER LLUITAR CONTRA L'ESPOLI, REGISTRAR-SE A LA PÀGINA WEB:WWW.NOSUCCESSIONS.ORG


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Serch fletxa Barcelona
7 de desembre de 2009, 17.47 h

Els ecopijos, com sempre, fent el ridícul, pero mentre la colla que els votin vagin amb l'esquella al coll, ells seguiran xuclant la mamella.



Que l'impost de successions només el paguen els desgraciats, ho sap tothom, que és un impost que grava únicament les herències petites està força clar. Els rics, la gent de calers no paguen res; o be tenen societats de transparència fiscal, Sicavs o directament Societats. Amb els "xanxullos" legals que s'han fet ells mateixos i que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.