directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra proposa eliminar els bitllets de 500 euros

Són la 'divisa del mercat negre' · la secció de blanqueig de capitals de la Policia Judicial els considera 'perillosos'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Esquerra ha presentat una proposició no de llei al Congrés on se sol·licita reiterar la necessitat d’aplicar les mesures previstes sobre el cens de bitllets i l’obligació de les entitats bancàries de declarar les operacions superiors a 3.000 euros, en referència a empresaris i professionals, una proposta que també vol que s’estengui a empresaris i professionals. La proposta vol promoure que en la futura presidència europea es debati i analitzi una possible supressió dels bitllets de 500 euros, que ja van rebre crítiques quan va néixer l'euro perquè podien convertir-se en la 'divisa del mercat negre', com finalment ha passat.
bitlles 500 euros
Comparteix
   

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que els bitllets de 500 ja van rebre crítiques quan va néixer l’actual sistema monetari perquè podria convertir-se en la ‘divisa del mercat negre’ i que han advertit sobre la perillositat d’un bitllets de tan elevada quantitat tant la secció de blanqueig de capitals de la Policia Judicial, com el col·lectiu de tècnics del ministeri d’hisenda (GESTHA). Va ser precisament aquest col·lectiu qui va advertir sobre el ‘desmesurat acaparament de bitllet de 500 que s’havia produït en només dos anys, després de la introducció de l’euro’. També l’Oficina Nacional espanyola d’Invesstigació del Frau (ONIF) i estudis de l’Agència Tributària han mostrat els riscos associats a la demanda, tinença i utilització d’aquests bitllets.

Ridao ha recordat que ‘els Estats Units ha deixat d’emetre els bitllets de 500, 1.000, 5.000 i 10.000 dòlars, per la qual cosa actualment el bitllet de 500 euros és el de més valor en circulació’ fet que dificulta el control fiscal. És per tot això que Esquerra ha presentat una Proposició no de Llei per eliminar aquests bitllets.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.