directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

20N doble fletxa

Junqueras insta CiU a triar entre ERC i el PP

Acabar amb les retallades en sanitat, recuperar la inversió en educació i apostar pel concert econòmic són les condicions dels republicans per arribar a un acord

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha refermat la mà estesa al Govern un cop han passat les eleccions generals i ha instat l'executiu a decidir entre Esquerra i PP com a soci de futur. 'Esperem que el Govern triï Catalunya i no Espanya', ha comentat Junqueras, que ha lamentat el preu que hauria de pagar el Principat davant d'un pacte amb els populars després que el PP hagi aconseguit la majoria absoluta a les Corts Espanyoles. Les condicions dels republicans per arribar a un gran acord amb la Generalitat són 'acabar amb les retallades en sanitat; recuperar la inversió en educació; defensar la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals i apostar pel concert econòmic'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Sabem que CiU ha tendit a preferir el PP com a suport al Parlament', ha lamentat Junqueras, abans d'afegir que Si en aquesta ocasió la federació nacionalista opta per un pacte amb els populars 'haurà posat per davant el seu compromís amb l'Estat que el seu compromís amb Catalunya i amb els seus votants'. Segons Junqueras, una gran part dels ciutadans que han votat CiU ho han fet per la seva promesa de pacte fiscal i ara caldrà que apostin amb força per aquest nou model de finançament.
 
L'acord que ofereix ERC inclou el suport a la proposta de concert econòmic que aprovi el Parlament i també el suport als pressupostos de la Generalitat per al 2012, sempre que s'acabin les retallades en educació i en sanitat. 'Si CiU no accepta aquesta mà que estenem, que quedi clar que és perquè haurà preferit pactar amb el PP', ha deixat clar el president d'Esquerra.
 
Pel que fa a les eleccions, la valoració que ha fet l'executiva d'ERC és 'molt positiva', ja que crea els 'fonaments' perquè el partit torni a créixer. De fet, ha considerat l'independentisme com l'opció més 'racional' per un votant d'esquerres, ja que si Catalunya continua dins l'estat espanyol 'durant el proper segle el 65% dels anys estaran governats pel PP i potser el 50% amb majoria absoluta'. Junqueras també s'ha mostrat 'molt satisfet' per la coalició amb Reagrupament i ha indicar que miraran de 'cuidar' aquesta relació no només en l'àmbit del Congrés dels Diputats. 
 
Per últim, Oriol Junqueras ha agraït la participació de Moisès Broggi com a cap de llista al Senat per Barcelona i l'ha assenyalat com un exemple a seguir per la seva 'voluntat de treballar per la unitat, de sumar i de treballar pel país'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
22 de novembre de 2011, 01.50 h

#7 Estem com abans pero ara els botiflers de Cyu encara més llefiscosos y fastigosos que mai a Catalunya........... PUTA MERDA ECSPA'NA' CANCERÍGENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CAGO EN LA PUTA MERDA ECSPA'NA' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||

CATALANS DESPERTEU I REACCIONEU QUE ELS UNIONISTES FASTIGOSOS ENS ESTÀN ENMERDANT MÉS QUE MAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Palamós
21 de novembre de 2011, 22.24 h

Esquerra no ha entès res. Esquerra hauria d'haver entès que sense un pacte d'iguals amb els altres independentistes és morta! Esquerra hauria d'entendre que ha fer una neteja a fons i pasaportar als personatges nocius. Al final quan ja s'arrossegui per terra comprendrà que cal crear una cosa nova: un partit independentista patriota i unitàri de veritat.

L'independentisme provinent d'una nova Esquerra o de la societat civil necessita un capdavanter no pas pals de paller tronats, humits i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
21 de novembre de 2011, 21.10 h

Oriol, ara ja està les eleccions ens han donat 256.000 vots i de moment 3 diputats, ara el que toca és fer partit , tornar a revojernir-lo , tornar a tenir una idea potent que il.lussioni, buscar , rebuscar i recuperar militants i possans a treballar aquí no sobra ningú al contrari falta molta gent de fet hi falta tothom odriem dir , tornar a ser un partit clàssic ,amb moltes activitats , actes , trobades , xerrades , una vida en comú ser grup, propostes de baix a dalt, linia dire... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joanot fletxa Reus
21 de novembre de 2011, 19.39 h

Alguns comentaris foten por : traïdors per aqui, traïdors per allà. Quan decidiu crear els tribunals populars per "purificar" el pais, amb uns jutges com vosaltres això semblarà Cambodja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joanot fletxa Barcelona
21 de novembre de 2011, 18.18 h

Junqueras s'equivoca de diagnòstic: per acabar amb les retallades cal, primer, exigir un concert fiscal. Em sembla que ERC fa una proposta demagògica perquè, donada l'estructura dels pressupostos de la Generalitat, Salut i Ensenyament són les partides àmpliament majoritàries i és on, comparat amb els altres departaments, s'ha retallat només un 7% en comptes del 16%-39%. Per què ERC i CiU no fan pinya al Congrés sense que hi hagi populisme barat? Com pot ser que ERC no assumeixi la res... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
21 de novembre de 2011, 17.30 h

Els mateixos galls traidors gosan encara aixecar la veu. Calen persones patriotes dins l'Executiva i fotre fora als galls traidors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ull fletxa cat
21 de novembre de 2011, 17.28 h

Si aquesta oferta a ciu és estratègica perquè Mas trïi el PP (que ja ho ha fet a Bdalona, Barcelona, Castelldefels, Diputació bcn.... proposta de govern de concentració de Duran, pressupostos amb PP) no ho veig clar, però si ha d'obrir els ulls a algú haurà valgut la pena.
De totes maneres, ERC ha de recuperar el seu discurs i praxi netament independentistes i Ciu està lluny de ser-ho, per tant, poc s'hi pot acordar a no ser que sigui "més peix al cove"


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluis fletxa Palau
21 de novembre de 2011, 16.36 h

Els d'Esquerra sempre repicant amb la mateixa pedra. No cal esser molt intel·ligents, només cal copiar el que han fet en altres llocs i a funcionat.

Els bascos en el seu moment ja varen triar el concert econòmic, els rucs catalans no.

Els independentistes bascos s'han unit: AMAIUR; els rucs catalans no.
I anem passant els anys i els ruc catalans cada dia son mes RUCS I MES POBRES


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.