directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Malgrat la patacada electoral, cap dimissió a les files del PSC

Iceta vincula la 'important pèrdua de credibilitat' i a una fuga de vots per la 'gestió de la crisi' i a 'problemes de fons'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'Executiva del PSC s'ha reunit aquest dilluns, en una densa trobada que preveu acabar molt tard, per valorar la derrota en les eleccions del 20N. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut haver patit una 'important pèrdua de credibilitat'. Però tot i això, la cúpula ha descartat una dimissió en bloc i han decidit no prendre cap mesura al respecte. I és que, segons Iceta, l'Executiva està 'en temps de descompte' i haurà de ser el congrés del partit previst pel 16, 17 i 18 de desembre qui haurà d'engegar una 'renovació a fons' del PSC. Els socialistes, però, atribueixen la derrota a la 'gestió de la crisi', a 'problemes de fons' del PSC i a la manca de connexió amb el catalanisme polític.

Comparteix
   


Etiquetes
La candidata del PSC en aquestes eleccions generals, Carme Chacón, no ha estat l'encarregada de traslladar a la premsa el resultat de la reunió de la cúpula del partit. I és que Chacón ha hagut de marxar a mitja trobada i no ha participat de tota l'Executiva. Així ho ha explicat Iceta que, no obstant, ha reconegut que a la sala de reunions hi estava havent un 'debat viu, però no agre i sense retrets'.

Entre les intervencions dels membres de la cúpula socialista, han destacat les que han posat sobre la taula la necessitat de plantejar la creació d'un grup propi a les Corts Generals, i les que han vinculat el resultat amb els 'problemes de fons' del propi PSC. Iceta, però, ha explicat que la direcció en el seu conjunt és qui assumeix el resultat del 20-N sense personalitzar en la candidata o els responsables de la campanya els efectes de la derrota. És per això que, segons el portaveu del PSC, de l'Executiva d'aquest dilluns no sortirà cap dimissió ni cap decisió per intentar redimir el resultat de la nit electoral. 'L'Executiva està en temps de descompte, a les portes d'un congrés i no està en condicions de prendre decisions', s'ha justificat Iceta. 

Amb aquest argument, els socialistes han volgut traslladar al conclau del desembre la 'renovació a fons' que creuen que li cal al PSC. 'moltes intervencions han parlat de la necessitat de que sigui una renocavió molt a fons i que no es limiti a un canvis de cares, que impliqui una posada a punt del projecte i de les maneres de comunicar amb la societat', ha explicat Iceta, que a més ha volgut interpretar el missatge de la cúpula del PSC com una 'crida a l'audàcia, el debat a fons i la presa de decisions sense cap hipoteca al congrés del partit'.

Pel que fa a les causes de la derrota electoral, Iceta ha desvetllat que de les intervencions dels membres de l'Executiva se'n després que les raons han estat 'diverses' però comencen a estar 'definides'. La 'llunyania' del vot jove, la 'fuita del vot d'esquerres descontent amb la gestió política de la crisi', la desconnexió de 'sectors de vot catalanista que no han trobat en el PSC la defensa ferma del país', i la no vinculació de la marca socialista com 'un vot útil per frenar al PP donada la consagració de la majoria absoluta des de setmanes abans de les eleccions', són les principals causes que, segons Iceta, s'han valorat a la reunió. A més, també s'ha parlat de l'inconvenient que ha suposat un calendari electoral que, pel PSC, ha acabat perjudicant els seus interessos electorals i ha culminat en una derrota que posa el punt final a la baixada de suport que arrossega des del 2003. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Gerard fletxa Munic
23 de novembre de 2011, 22.26 h

#3 Larosa: els socialistes a Catalunya (com a tot arreu) han fet el mateix que els governants mallorquins: mirar per les seves butxaques i prou, prometent progrés i polítiques socials, oblidant els necessitats, ajudant els amics i renegant dels rics (quan ells també ho són).

Mai una política havia estat tant nefasta per a un país, i així hem quedat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
larosa fletxa illes balears
22 de novembre de 2011, 14.58 h

perque hi ha d´aver dimisions, els del psc son molt bon politics, a més a més heu han fet bé segons el meu punt de vista.
jo soc de mallorca i els catalans i els vascos ma feis una gran enveja perque estimau la vostra terra i la vostra gent, tot el contrari que a les balears, el governants que tenim de lo public lo únic que estimen es el sou i el control pero a la resta res de res, destroçan la llengua, lleven recursos a tot lo que sigui catalá OCB, TVM, premis a la cultura catalana etc.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
22 de novembre de 2011, 11.36 h

Es la MODA uns SOCIALISTES MENTIDERS fent la Política dels CAPITALISTES els XUPOPTEROS sense baixar del BURRO els POBRES VOTANT A FAVOR DELS RICS.---els ESCLAUS VOTANT A FAVOR DELS SEUS BOTXINS etc.etc. als pobres ciutadans que els han transformat els cervells dels "BURROS" i "BORREGOS"----que voleu que fatgen el que les TVs els manen----(SOOOOO!!) i....tots contents a buscar el minjar a les ESCOMBRERIES i......a damunt els MILLONARIS que han guanyat més contents que un JINJOL!!!!! que disfr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de novembre de 2011, 08.37 h

I ningú dimiteix? Ni la Chacón? Són uns arrogants i així els hi va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.