directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bernat Joan es dóna de baixa d'ERC-Illes

Ja fa mesos que va sortir del partit però no ho ha fet públic fins ara per no perjudicar-lo en les darreres cites electorals

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'exeurodiputat Bernat Joan i la diputada eivissenca Esperança Marí han fet pública la decisió d'abandonar ERC de les Illes Balears per diferències amb la direcció illenca, en mans de Joan Lladó. Si bé ja fa mesos que es va fer efectiva la baixa, no ha estat fins aquesta setmana que s'ha anunciat per no perjudicar la formació a les diferents convocatòries electorals, segons informa el Diari de Balears. Joan, que també va ser secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que va decidir deixar ERC perquè al seu entendre la formació 'no s'ha comportat com a partit de govern' malgrat haver estat als governs català i illenc; Joan considera que la direcció d'ERC a les Illes ha pres decisions que no s'haurien tolerat al Principat, com ara la sortida del govern d'Antich. La negativa d'ERC-Illes a presentar-se en coalició amb el PSM a les europees del 2009 va deixar molt tocat Joan, que és molt proper a aquesta formació i precisament havia treballat per tal que entrés a l'Aliança Lliure Europea (ALE) on també hi ha ERC.
bernat joan, política lingüística
Comparteix
   


Etiquetes
Aquella manca d'entesa el 2009 va ser l'inici dels desencontres posteriors entre PSM i ERC, partits que, juntament amb altres formacions, s'havien presentat fins aleshores en coalició en tota mena d'eleccions des de feia forces convocatòries, amb el Bloc per Mallorca com a coalició més destacada. Aquest 20N van tornar a presentar-se per separat.
 
Pel que fa a la diputada del Parlament de les Illes per Eivissa i dona de Bernat Joan, Esperança Marí, ha explicat que s'ha donat de baixa per les pressions que va rebre quan ERC-Illes va abandonar el govern balear un cop es va destapar l'escàndol de corrupció d'Unió Mallorquina (UM) i ella va continuar com a diputada. Marí continua com a diputada illenca perquè va obtenir l'escó a les darreres eleccions com a part de la coalició 'Pacte per Eivissa' (PSIB-PSOE, ERC i Gent per Eivissa) com a regidora del PSIB i no d'ERC.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
24 de novembre de 2011, 08.34 h

#13 Doncs en ja som , company. Poca cosa, molt poca cosa veritablement, però jo cada dia n'estic mes satisfet de ser un d'aquests 'maleducados que no me hablan en la lengua de Cervantes' i procuro de parlar sempre l'idioma d'Aussias March.

Salut i República


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
23 de novembre de 2011, 23.48 h

Aquest home és un geni .El seu departament de Política Lingüística, deu fer entre un i dos anys , va fer un estudi sobre bilingüísme passiu.I la conclusió fou que " només 4 de cada 10 catalanoparlants no canvien de llengua quan parlen amb castellanoparlants al nostre país. Jo quan ho vaig llegir em vaig pessigar les galtes puix que pensava què estava delirant. I ...no! qui delirava era ell , en Berant Joan.
Si aquestes xifres -QUE A SOBRA ES DONAVEN COM A NEGATIVES!!- fossin certes,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de novembre de 2011, 21.28 h

Marí no va rebre cap pressió sinó que va desautoritzar als càrrecs que per dignitat havien dimitit. Mai ningú li va exigir que dimitís. No era un càrrec de govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 de novembre de 2011, 21.24 h

El partit l'ha deixat en Bernat i la diputada, Esperança Marí.

1. Cap ha pagat carta financera i han estat inhabilitats per exercir càrrec públic del partit.
2. Marí no va mai a l'executiva tret el dia d la votació per acceptar el sistema de finançament per no deixar sense feina al marit.
3. Bernat diu que havien de pactar amb CIU i Marí està ara cobrant al grup parlamentari PSOE. Deixa el carnet però no la cadira.
4. En Bernat ha liderat Esquerra a les Balears del 96 al 03 amb tres ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Andreu fletxa Ciutat de Mallorca
23 de novembre de 2011, 12.47 h

Les hemeroteques deixen ben clar que el qui no ha volgut pactar a les dues darreres eleccions ha estat el PSM. A les europees no van voler sumar-se a la coalició ERC-Entesa perquè els demanaven un acord extensiu a les autonòmiques, i a les autonòmiques tampoc no hi van pactar al·legant que ERC els havia fet el boicot a les europees. Increïble però cert. Aquesta excusa els ha servit també per dir NO a ERC a les espanyoles, i la comèdia continuarà mentre la direcció del PSM sigui la qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
23 de novembre de 2011, 10.06 h

Sembla que aquest duet ja te lloc assegurat a les files dels sociates illencs, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaume fletxa Inca
23 de novembre de 2011, 09.43 h

Són uns aprofitats i jo he pogut comprovar en pròpia pell com no han ajudat en res als companys de partit quan tenien responsabilitats. Els militants illencs hem fet un alè. Han fet molt de mal els darrers anys. Per cert som mallorquí i català, i només ERC em representa, tenguem el resultat que tenguem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordibcn fletxa Barcelona
23 de novembre de 2011, 02.26 h

#4 Els escandols eren un continuo, el partit UM va acabar per dissoldres , continuar era aferrar-se a un impossible , o sigui que bé per marxar, i no conec la situació a les Illes , però politicament crec que cal anar cap a la simplificació i per tant una entesa PSM-ERC hauria estat bé , ara no conec la situació entre el PSM i ERC, ara el que si que tinc clar és que si tens un problema el 2009 no cal esperar fins a finals del 2011 per possar-hi punt i final.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Robert fletxa bcn
23 de novembre de 2011, 02.16 h

#5 Totalment d'acord. Sóc votant d'ERC fins a la mèdula, però si visquès al País Valencià és molt probable que el meu vot hagués estat per a Compromís. És evident que ERPV no hi té implantació, i hauria de replantejar-s'ho tot si vol continuar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joanot fletxa Reus
22 de novembre de 2011, 22.44 h

En aquestes eleccions, com en totes les anteriors, he votat ERC. Trobo molt bé, i força engrescador, que hi hagi catalans del País Valencià i de les Illes que treballin des d'un partit independentista com Esquerra.

Ara bé, m'agradaria que algú m'expliqués quin és llur objectiu, electoralment parlant, en el cas de les eleccions espanyoles. Per dir-ho clarament, i sense menystenir els militants i votants d'ERC-les Illes i d'ERPV, per a què serveix obtenir el 1,05% dels vots a les Illes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.