directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'Estat espanyol paga gairebé el doble de rendibilitat que fa un mes per col·locar 3.000 milions de deute

El Tresor adjudica lletres a 3 i 6 mesos a tipus superiors al 5%

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Tresor ha col·locat aquest dimarts 2.978 milions d'euros en lletres a 3 i 6 mesos a un interès rècord des de l'arribada de l'euro. L'Estat espanyol ha pagat un tipus mitjà del 5,11% per la renda fixa a 3 mesos, quan fa menys d'un mes la rendibilitat va ser del 2,29%, i un interès del 5,23% per les lletres a sis mesos, mentre que a finals d'octubre va pagar un 3,30%. Tot i l'alça de les rendibilitats, el Tresor ha adjudicat el volum de deute que surt a subhasta sense problemes. Aquesta vegada, la demanda ha superat en més de 3,5 cops l'oferta de lletres. Tanmateix, l'encariment del deute espanyol segueix disparat després que el 17 de novembre l'Estat va pagar un interès rècord del 7% pels bons a deu anys.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha confirmat a l'ACN el Ministeri espanyol d'Economia i Hisenda, en la subhasta d'aquest dimarts al matí s'han adjudicat 2.978 milions d'euros d'una quantitat objectiu entre els 2.000 i 3.000 milions per a les dues emissions. Així, s'intensifica el fenomen de les últimes emissions de deute públic de l'Estat espanyol: el Tresor adjudica gran part del seu objectiu, però ha de pagar unes rendibilitats rècord. En aquest cas, les lletres a 6 mesos s'han pagat als tipus més alts dels darrers 14 anys, abans de la implantació de la moneda única.
 
En la subhasta de lletres a 3 mesos, s'han adjudicat 2.012 milions d'euros d'un total de 5.738 milions sol·licitats -la demanda gairebé ha triplicat l'oferta- a un tipus mitjà del 5,11% i un marginal del 5,22%. En la subhasta del mateix tipus de lletres del passat 28 d'octubre, el Tresor va pagar una rendibilitat mitjana de 2,29%. Als mercats secundaris, aquests títols de deute sobirà es poden negociar a tipus d'interès d'entre el 5% i el 5,26%, segons ha informat el Ministeri.
 
Pel que fa a la subhasta a 6 mesos, el Tresor ha adjudicat 965 milions dels 4.751 que s'ha sol·licitat, és a dir, que la demanda gairebé a quintuplicat l'oferta. La rendibilitat mitjana que l'Estat pagarà als inversors és del 5,23%, mentre que el tipus marginal és del 5,33%. En la subhasta del mes passat d'aquestes lletres a 6 mesos, el Tresor va pagar un tipus mitjà del 3,30% i un marginal del 3,35%. La cotització als mercats d'aquests títols de renda fixa pot oscil·lar entre el 5,28% i el 5,42%.
 
El preu del deute segueix disparat des de la subhasta del 17 de novembre
 
Durant aquest dimarts al matí, la prima de risc -el diferencial de rendibilitat dels bons espanyols a 10 anys enfront dels alemanys- s'ha situat al voltant dels 467 punts bàsics. Això significa que aquest títol de deute públic s'està cotitzant als mercats a una rendibilitat del 6,61%. El preu que ha de pagar l'Estat per emetre deute es va disparar el passat 17 de novembre, quan el Tresor va assumir tipus del 7% per col·locar 3.500 milions d'euros.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.