directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El fill de Solé Tura lamenta l'absència de membres del PSC al funeral

'Se'ns havia dit que era una activitat privada', assegura Iceta

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, ha lamentat aquest dilluns, en declaracions a RAC1, l'absència de membres del PSC al funeral privat que es va fer aquest diumenge al seu pare després de la capella ardent instal·lada al Palau de la Generalitat. 'Certs estaments polítics van estar poc presents', ha dit, tot afegint que 'el partit, al sepeli, que va ser de petit comitè però amb una part de representants institucionals, hi havia uns quants que eren amics i que no van ser-hi'. Després de la Comissió Executiva del PSC, el portaveu del partit, Miquel Iceta, ha explicat que no havien anat perquè 'se'ns havia dit que era una activitat privada' i ha assegurat que han 'esvaït la confusió' amb la família.
solé tura
Comparteix
   

Solé ha dit parlar de gent del PSC i 'd'amics una mica de tot l'espectre polític que sempre havien tingut una relació més propera amb el Jordi'. 'Però entenc que és complicat, que és pont', ha dit, i que 'algunes persones s'havien distanciat'. Tot i lamentar algunes absències al funeral, Solé sí que ha destacat algunes presències a la capella ardent, com ara la del fill d'Adolfo Suárez.

Des del partit, Miquel Iceta ha parlat de 'confusió' i ha explicat que els membres del PSC no van anar a l'enterrament de Solé Tura perquè 'se'ns havia dit que era una activitat privada'. Per això, ha afegit, van ser presents en l'obertura de la capella ardent al Palau de la Generalitat. Iceta ha explicat que han 'esvaït la confusió' en una conversa aquest mateix dilluns al matí amb la família.

El fill de qui va ser un dels pares de la Constitució s'ha mostrat 'molt emocionat' per la quantitat de gent que hi havia a la plaça de Sant Jaume a la sortida del cos de Solé Tura. 'El meu pare feia uns anys que estava retirat de la vida pública i un té la sensació que es perd aquesta connexió amb la gent. Veure que no s'ha perdut i que tant gent volia manifestar-li la seva estima, en pont', ha dit, 'ens ha deixat a tots molt emocionats'.

Però el fill de Solé Tura ha deixat clar que 'una cosa és el reconeixement popular i una altra el reconeixement institucional'. En aquest sentit, ha recordat que el seu pare va rebre la Creu de Sant Jordi 'fa dos anys' i que 'tot s'ha fet bastant per la bajini'. 'No tinc més que paraules de reconeixement per l'actuació, en aquests moments, de l'executiu i del president Montilla',ha dit, tot recordant que va visitar el seu pare a casa abans de morir i que 'ha estat molt actiu i molt ràpid'.

Tot i això, ha afegit que 'com a país, fa molt anys que s'hauria hagut de reconèixer aquesta tasca'. Solé també creu que els homenatges al seu pare seran necessaris 'com a símbol'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
escolano xavier fletxa barcelona
15 de desembre de 2009, 08.05 h

EL PARE ERA UN ROMANTIC I VA FER LO QUE VA PUGUER I LI VAN DEIXAR PERO NO ESPERIS RES ELS QUE QUEDEM YA ENS ANEM MORINT I NO QUEDARA RES D AQUELL ESFORC ,D ILUSIO DE CREURE QUE ESTAVEM AIXACAN UN PAIS NO ENS EN PRES EL PEL I ARA DINGU SENRECORDE DE RES SOM MILS TOTS INMERSOS AMB UNA ALTRE SILENCI QUE DINTRE DE PROP TAMBE SERA ANTIC I MOLT LLARG COM LA CANCO U SENTO PERO DINGU ENS ESCOLTE I EL QUE NO TE ALZEIMERT TE ICTUS O ALTRES ES DIR YA U VEUS , DE TOTES FORMES ERA UN GRAN HOME U SENTO QUE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de desembre de 2009, 18.17 h

Tu ets el seu fill, d´accord, jo sóc independentista i no era familiar per tant la figura del teu pare no la comparteixó, i el mateix puc dir del Erners LLuch.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de desembre de 2009, 15.13 h

Tiene toda la razón, los socialistas se olvidan de sus verdaderos líderes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.