directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La FAES d'Aznar veta el candidat del PPC per dirigir l'Institut Catalunya Futur

El coordinador proposat des de Catalunya no agrada a Madrid

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La filial de FAES a Catalunya, l'Institut Catalunya Futur, no té coordinador des de la renuncia de l'exparlamentari del PP i exregidor de l'Ajuntament de Mataró, Joan López. Així ho han assegurat a l'ACN fonts de FAES, tot i que fonts de la direcció del PPC han afirmat que el director de programa de IESE Pedro Chumillas ja exerceix com coordinador de l'institut. Diverses fonts del PPC han explicat que el president de FAES i expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, ha vetat el candidat Pedro Chumillas proposat des de Catalunya per coordinar l'Institut Catalunya Futur. 'FAES està escapçada a Catalunya' des de la renuncia de López, han dit fonts del PPC. La direcció del partit ho ha negat.
aznar
Comparteix
   

Amb la seva arribada a la presidència del PP català, Sánchez-Camacho va agafar el relleu del fins en aquell moment el líder del PPC, Daniel Sirera, en la presidència de l'Institut Catalunya Futur. Les fonts consultades han destacat que aquesta presidència no deixa de ser simbòlica i que el pes de l'entitat la té el coordinador.

Joan López va anunciar el passat juliol la renúncia a seguir coordinant FAES a Catalunya. Fonts del PPC van explicar que aquesta s'emmarcava en un procés de 'rellançament' de la FAES catalana i Sánchez-Camacho va destacar que per al càrrec de coordinador calia una persona amb dedicació plena.

En aquest context, el càrrec que ocupava López com a coordinador encara no s'ha cobert. El PP català ha assegurat que Chumillas ja exerceix des del mes de setembre amb el càrrec de coordinador i ha assenyalat que fins i tot s'estan organitzant actes. No obstant això, fonts de FAES han assegurat que Chumillas no té cap càrrec ni a FAES ni a l'Institut Catalunya Futur. Les mateixes fonts de FAES han explicat que els actes de l'Institut Catalunya Futur s'organitzen des de la seu de FAES a Madrid.

Diverses fonts del partit han explicat que el secretari general del PP català, Jordi Cornet, va proposar com a candidat al seu 'home de confiança', Pedro Chumillas. Aquestes fonts han declarat que Cornet té la intenció que l'Institut Catalunya Futur 'com una vessant del partit i en canvi Aznar vol que FAES sigui una cosa diferenciada' del PP de Catalunya. Manifestacions que la direcció del partit ha negat rotundament i que ha dit que desconeixia.

Un coordinador pactat

Tot i el desmentit del partit, fonts del PP català han coincidit en què la persona proposada pel PPC 'no agrada' a FAES i per aquest motiu 'hi ha resistències' i, per això, Chumillas no ha rebut el seu vistiplau. Altres fonts han destacat que FAES no vol una imposició d'un candidat per part del PPC sinó que vol que sigui negociat entre les dues parts.

El llavors president del PP català, Daniel Sirera, va manifestar el 18 de desembre del 2007, en la constitució del nou Consell Assessor de l'Institut Catalunya Futur i acompanyat per Aznar, que aquesta fundació no formava part del PP sinó que només estava vinculada al partit. Sirera va explicar que Aznar li havia transmès la seva 'confiança en aquesta nova etapa de la fundació'. 'Ens ha demanat que treballem perquè aquesta entitat es converteixi en un referent dintre de Catalunya amb una visualització important', va declarar Sirera.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 de desembre de 2009, 20.37 h

El Millet era d'aquí de la FAES, suposo que aquesta organització deu estar sota investigació...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
8 de desembre de 2009, 13.12 h

El fatxes espanyols no s´en refien dels botiflerots que s´han venut la seva catalanitat, potser és que encara els troben massa catalans per ocupar càrrecs de pés, ja els hi està bé per botiflers i per venuts tot el que els passi a dintre d´aquesta merda de partit neofeixista-espanyolero és massa poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.