directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lluís Prenafeta també surt de Brians II

Després de pagar una fiança d'1 milió d'euros

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Lluís Prenafeta ha sortit poc abans de tres quarts de tres d'aquest dimarts al migdia de Brians II després que la seva família hagi dipositat la fiança d'1 milió d'euros que havia fixat el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón i d'haver estat poc més d'un mes tancat a la presó. Aquest dilluns a tres quarts de deu del vespre va sortir de la presó Macià Alavedra després d'entregar la fiança, també d'1 milió d'euros. Els dos han estat a la presó per la imputació del jutge en relació al cas Pretòria de suposada corrupció urbanística. Garzón va ordenar aquest dilluns la llibertat dels dos imputats sota fiança argumentant que ja no existeix risc que puguin destruir proves.
lluís prenafeta
Comparteix
   

La Guàrdia Civil va detenir el passat dia 27 d'octubre els dos exalts càrrecs del govern Pujol relacionats amb una trama de corrupció en la qual també s'hi veurien involucrats els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. En total entre els detinguts que formaven part de la trama hi havia, a més de l'exconseller de Governació, Indústria i d’Economia, Macià Alavedra, i la mà dreta de l'expresident català Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, el socialista Bartomeu Muñoz, el regidor d'Urbanisme d'aquest municipi, Manuel Dobarco, i l'exdiputat del PSC, Luis Garcia. L'operació va ser ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón. A les persones detingudes se les investiga per suposats delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capital.

Fins al moment són 21 els imputats en el 'cas Pretòria', d'entre ells les dones d'Alavedra i Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, respectivament, i el gerent d'Incasòl, Emili Mas, a qui Garzón va deixar en llibertat divendres passat sense ordenar mesures cautelars.

El 30 d'octubre Macià Alavedra i Lluís Prenafeta arribaven de bon matí a l'Audiència Nacional per prendre declaració davant del jutge Garzón. Van ser traslladats des de la presó de Soto del Real, on van passar aquella nit. El trasllat dels imputats va generar polèmica per la imatge que van donar emmanillats i escortats per la Guàrdia Civil.

Garzón va ordenar presó incondicional per als principals personatges polítics i càrrecs municipals implicats en la trama de corrupció, entre aquests els mateixos Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. Garzón va qualificar la trama com un grup 'organitzat de persones' entorn de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb ramificacions a d'altres localitats de Catalunya, Andorra, Suïssa, Gibraltar, Portugal i Illes Madeira i Caiman. Segons el magistrat es tractava d'aconseguir 'modificacions dels plans d'ordenació urbana, el cobrament de comissions, suborn, frau a Hisenda, frau en les subvencions de la Unió Europea, exaccions il·legals i tràfic d'influències'.
.
Els beneficiaris de la trama del cas Pretòria serien Lluís Prenafeta, que hauria rebut una suma mínima de 637.590 euros derivada de les operacions 'Niesma' i 'Badalona', i Macià Alavedra, que s'hauria 'aprofitat' dels contactes institucionals i hauria aconseguit per la seva intermediació en projectes urbanístics com a mínim la mateixa quantitat de 637.590 euros. En tots dos casos, diu Garzón, 'utilitzaven els seus contactes amb organismes oficials' per facilitar els projectes empresarials representats per Luis Casamitjana.

El dia 24 de novembre el jutge Garzón va autoritzar el trasllat a Catalunya dels dos imputats. Alavedra i Prenafeta van arribar en un bus de línia regular de la Guàrdia Civil l'endemà al migdia al centre penitenciari de Can Brians II, ubicat a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Poc abans de tres quarts de tres del migdia d'avui, Lluís Prenafeta ha sortit de la presó després de dipositar la fiança d'1 milió d'euros. Aquest dilluns a tres quarts de deu del vespre va sortir de la presó Macià Alavedra després d'entregar la fiança, també d'1 milió d'euros I a Can Brians encara hi queden l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i el suposat cap de la trama, Luis García, 'Luigi'.

S'haurà de presentar cada 15 dies davant d'un tribunal

Garzón ha ordenat la llibertat sota fiança d'Alavedra i Prenafeta després de considerar que s'ha neutralitzat el risc de destrucció de proves- que ja estan a disposició dels pèrits. Precisament la presó preventiva va estar motivada per evitar que s'eliminessin proves dels delictes que se'ls imputa.

Les defenses sol·licitaven la llibertat per l'edat i la salut dels imputats, arguments que Garzón ja va rebutjar en primera instància, i que tampoc ha tingut en compte en aquesta ocasió. El magistrat ha fixat a més compareixences quinzenals davant d'un tribunal i la prohibició de sortir de l'estat espanyol.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
9 de desembre de 2009, 20.30 h

Otro ganster suelto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.