directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ILP Prou per abolir les curses de braus confia en superar el tràmit al Parlament

Demana als partits 'respecte' per les 180.000 signatures a favor

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de la plataforma Prou, Leonardo Anselmi, creu que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a l'abolició de les curses de braus a Catalunya que ha presentat al Parlament la seva plataforma superarà el tràmit d'esmenes a la totalitat. En declaracions a l'ACN i davant de la Plaça de toros Monumental, considera que, tot i que PSC i CiU donaran llibertat de vot en el debat d'esmenes a la totalitat, la ILP superarà aquest primer tràmit parlamentari. 'No és normal que una ILP ni tan sols sigui debatuda', assegura Anselmi, qui ha demanat als grups parlamentaris respecte per les 180.000 persones que han donat suport amb la seva signatura a aquesta ILP.
ilp prou
Comparteix
   

'Pensem que passarà el tràmit a esmenes a la totalitat', ha dit. En aquest sentit, ha manifestat que creu que totes les ILP havien d'haver passat. Anselmi considera que 'no és normal que una ILP ni tan sols sigui debatuda'. De fet, ha manifestat que 'és una falta de respecte absoluta dels moviments socials que impulsen aquestes iniciatives que no es permeti ni que es debati'.

Anselmi ha dit que és complicat dir amb tota seguretat que superarà el debat a totalitat i ha recordat que ja saben que hi ha grups que s'hi oposen, altres que hi estan d'acord i que CiU i PSC deixaran llibertat de vot als seus parlamentaris. En qualsevol cas, ha declarat que té confiança que la ILP superarà el tràmit de les esmenes a la totalitat.

El portaveu ha explicat que des de la plataforma se'ls hi ha enviat als parlamentaris les seves cartes amb la seva declaració de principis però deixant clar que 'quan no es fa res es pren la decisió de no fer res'. 'El fet de dir que no s'està d'acord amb les prohibicions és una gran hipocresia, tot està prohibit en el nostre món. Es prohibeixen algunes actituds per protegir algunes virtuts i demanen que es protegeixi la virtut de la coherència'.

Segons Anselmi, 'no pot ser que el toro no sigui considerat animal en la nostra comunitat autònoma'. 'Els 180.000 firmants de la ILP diuen que el toro és una animal i ha de tenir els mateixos drets que aquests', ha apuntat. 'Diem al PSC i CiU que es molt important la decisió que prenguin, perquè de decisions com aquesta també depèn el futur de la nació', ha dit.

Assegura que 'no és una qüestió independentista o antiespanyolista'

El portaveu de la plataforma Prou ha destacat que no accepten els arguments que assenyalen que 'aquesta sigui una qüestió independentista o antiespanyolista'. 'Dins de la Comissió promotora som persones animalistes i dediquem tot el temps a aquesta qüestió que és animalista'.

Així mateix, ha ressaltat que hi ha gent que demana que 'es respectin les minories i les llibertats individuals'. Tot i això, ha indicat que aquestes persones 'han d'entendre que la societat no funciona així i que les llibertats individuals sorgeixen del què la societat considera que està bé o està malament'.

'Entenem que cada vegada que hi ha una llei tenim que acceptar-lo siguem majoria o minoria', ha apuntat. De fet, ha assenyalat que per aquesta regla de tres com els antitaurins han estat minoria durant molt de temps s'haurien d'haver abolit les curses de braus pel respecte a les minories'. 'No creiem que sigui argument justificable per votar en contra de la ILP'.

'Concerts de rock' a les places de toros

Preguntat pel futur de la Plaça de toros Monumental, ha dit que ha de ser el mateix que totes les places de toros i és que sigui per a 'concerts de rock'. 'Les noves generacions volem això i no el maltractament animal de forma pública. Totes poden ser reformades i un exemple és Les Arenas que es reforma en un centre comercial'. Anselmi ha declarat que 'no pot ser seguir-se comportant amb alguns aspectes igual que fa 500 anys i en altres aspectes d'una forma diferent'.

El passat 2 de juliol la plataforma Prou va lliurar al Parlament les 180.169 signatures que han recollit per a la Iniciativa Legislativa Popular per a l'abolició de les curses de braus a Catalunya.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.