directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La confirmació del diputat d'ERC al Congrés per Girona fa que el PSC enviï Pineda al Senat

La proposta socialista pels senadors designats pel Parlament inclourà els nom de José Montilla i el de l'exalcaldessa de Salt

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'escó al Congrés que es disputaven el PSC i ERC a Girona acabarà en mans dels republicans. Això ha deixat fora de la Cambra Baixa a la número dos de la llista socialista, Iolanda Pineda. Aixo, però, ha acabat decidint els noms dels senadors del PSC per designació del Parlament. Segons han confirmat fonts socialistes a l'ACN, Pineda ocuparà una de les vacants, quedant l'altra en mans de l'expresident de la Generalitat, José Montilla. Malgrat les veus crítiques que en el seu moment van qüestionar si Montilla havia d'anar al Senat, sembla ser que ningú a la cúpula del PSC ha posat en dubte la idoneïtat de l'exalcaldessa de Salt per ocupar el seient si, com ha passat, es quedava fora del Congrés.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC disposa de temps fins divendres vinent per presentar els dos noms que se sotmetran a la votació del proper Ple del Parlament per tal de ser designats senadors en representació de la Cambra catalana. Però l'única incògnita que els impedia fer una proposta en ferm ja s'ha aclarit. Els socialistes de Girona es quedaran finalment amb un sol diputat al Congrés i Iolanda Pineda no podrà ser diputada. Això fa que la proposta del PSC pels senadors de designació parlamentària estigui ja clara. José Montilla i Iolanda Pineda seran els escollits. 

L'exalcaldessa de Salt ha explicat a l'ACN que dilluns passat el mateix José Montilla li va oferir la possibilitat 'd'acompanyar-lo' al Senat si el resultat definitiu de les eleccions a la circumscripció de Girona no li permetia ser diputada. 'Jo vaig acceptar i estic molt contenta de que hagin pensat en mi. M'hagués agradat més ser diputada però he d'aprofitar l'ocasió', ha explicat Pineda, qui també ha detallat que ara per ara 'el meu principal objectiu és recuperar l'alcaldia de Salt, però tenir una posició al Senat em dóna una oportunitat que no puc deixar passar'. 

D'aquesta manera, sembla que queda ja totalment clar que, malgrat les veus crítiques, Montilla serà qui ocupi un dels dos llocs de senador, i l'altre serà per Pineda. Aquesta estratègia deixa fora l'exministre Celestino Corbacho, que també s'havia postulat abans de les eleccions per ocupar aquest seient a la Cambra Alta. Amb tot, el lloc que hauria d'haver ocupat no seria el que finalment serà per Pineda, sinó el que s'ha quedat Montilla, donat que havien de ser un home i una dona els que s'enviessin al Senat. 

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 de novembre de 2011, 18.24 h

El pobre Montilla es veu que no en te prou amb el sou de jubilat de president i necessita encara mes calers (el sou de senador) per mantenir el tren de vida de disbauxa econòmica al que es va acostumar com a president de la Generalitat... Si per la Vanguardia va ser facil disposar de les despeses de la visa de Laporta (al cap i al fi unes despeses que afectaven una entitat privada) hauría de ser mes important poder veure les despeses del president Montilla...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Juliola fletxa Barcelona
23 de novembre de 2011, 16.15 h

Sabeu si té parella la Iolanda¿ està tremenda!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.