directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El fill de Josep Anglada retira la denúncia per suposats maltractaments del seu pare

La Fiscalia manté la imputació i el cas queda vist per sentència

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El fill del president de Plataforma per Catalunya i regidor a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada Parra, ha retirat aquest dijous la denúncia contra el seu pare, Josep Anglada Rius, per un suposat cas de maltractaments. Josep Anglada fill s'ha emparat al dret constitucional de no declarar contra el seu propi pare i ha retirat la denúncia. Cap dels dos ha declarat en un judici ràpid que, celebrat al jutjat penal número 3 de Manresa situat a Vic, ha començat amb més de dues hores de retard. Per la seva banda, la Fiscalia manté la imputació argumentant que les lesions han quedat acreditades, no només amb la declaració del fill durant el procés d'instrucció, sinó també per l'informe del pèrit forense.

Comparteix
   


Etiquetes
El judici celebrat aquest dijous a Vic en què Josep Anglada fill denunciava al seu pare per un presumpte cas de maltractament ha durat no més de vint minuts. El fill ha retirat la denúncia emparant-se al dret constitucional de no declarar contra el seu pare i cap dels dos, ni acusador ni acusat, han volgut declarar davant el jutge. Amb tot, la Fiscalia ha mantingut la imputació i ha demanat que es llegís en veu alta la declaració que va fer el fill sobre els fets. 
 
Per la Fiscalia, els fets existeixen ja que estan acreditats no només per la declaració del fill durant el procés d'instrucció, sinó també per l'informe del pèrit forense. Durant la vista, el metge s'ha reafirmat en la validesa dels informes emesos sobre les lesions tant del pare com del fill. 
 
Així, per la Fiscalia, les lesions al fill 'han quedat acreditades' per l'informe pericial i, per tant, es prova l'autoria de Josep Anglada i Rius sobre els fets. Per aquesta raó, l'òrgan es manté en les seves demandes i exigeix pel president de PxC deu mesos de presó, una prohibició d'aproximar-se al seu fill en un radi de mil metres, cosa que, d'altra banda, impediria que el regidor acudís de forma regular als plens del consistori vigatà, i una multa de 120 euros. 
 
Per la defensa, no hi ha proves acusatòries contra Josep Anglada pare perquè ha recordat que les proves vàlides són les que s'aporten al judici oral, i si la suposada víctima no ha fet declaració, 'no hi ha elements incriminatoris'. A més, l'advocat defensor ha assenyalat que el fill també va declarar que aquella nit no s'havia enfrontat contra el pare i tampoc l'havia pegat. Segons la defensa, aquest relat queda 'desmuntat' ja que hi ha documents del pèrit forense que confirmen que Anglada pare tenia lesions al genoll esquerre i a les cervicals. Així, 'aquesta falta de congruència, evidencia que la declaració no és vàlida'. És per això que la defensa ha demanat que s'absolgui a l'acusat. 
 
'En aquest món, tothom pot tenir un mal dia'
 
A la sortida del judici, Anglada ha assenyalat que no ha mantingut cap conversa amb el seu fill des del dia dels incidents i ha negat haver-lo pressionat perquè retirés la denúncia. 'En aquest món tothom es pot equivocar i tothom pot tenir un mal dia', ha dit en referència a la denúncia que va interposar el seu fill. A més, ha afegit que 'en totes les famílies hi ha discussions que són tonteries' i ha afirmat que si el seu fill ha arribat a la conclusió de retirar la denúncia 'és perquè deu haver considerat que no hi havia motiu per interposar-la'. 
 
D'altra banda, el president de PxC ha acusat l'advocat d'ofici que defensa el seu fill d'haver-lo pressionat perquè continués endavant amb la denúncia. Anglada ha assenyalat que 'hi ha una caça de bruixes, una mà negra que vol acabar amb la vida política de Josep Anglada, però sempre he sortit absolt de tot arreu'
 
En relació al cas, Anglada ha declinat fer qualsevol tipus de declaració tot i que ha manifestat que 'hi haurà bona convivència amb el meu fill' i ha afegit que té 'la gran sort de tenir una gran família'. Josep Anglada fill va dormir al garatge la primera nit després dels incidents, seguidament el seu pare el va fer fora de casa i ara es troba vivint al domicili dels seus tiets. 
 
Els fets
 
Josep Anglada fill va interposar una denúncia contra el seu pare, Josep Anglada i Rius, la matinada del 22 d'octubre. En la declaració, el fill explica que el seu pare va arribar 'begut' a casa i van tenir una discussió per un gat que el fill tenia a l'habitació. Josep Anglada va agafar el seu fill pel coll i el va insultar a crits de 'Fill de puta, et mataré'. Pare i fill van baixar al garatge i allà Anglada li va clavar un cop al coll al seu fill. 
 
D'altra banda, el fill que té 22 anys també va declarar que, des de petit, Josep Anglada sempre l'havia pegat tant a ell com a la seva mare i va assegurar tenir 'por' del seu pare. També va fer constar a la declaració dels Mossos d'Esquadra que el seu pare 'sempre' ha tingut problemes amb l'alcohol, 'però és igualment violent si no beu'. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de novembre de 2011, 12.40 h

#2 Tenint em compte que encara hi han alguns desubicats que creuen que aquest presumpte treballa per Catalunya,si,és bò saber quina llana vesteix el llop espanyol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de novembre de 2011, 12.38 h

#1 Algu entèn el que diu aquesta inmigrant espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicent fletxa Agramunt
26 de novembre de 2011, 22.12 h

Si senyor! Això és una notícia d'interès per a un país que necessita la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
laura fletxa girona
25 de novembre de 2011, 18.34 h

si es verdad que Anglada pega a su madre y al hijo tal como se dice que a declarado en la nenuncia que despues la retirado, se tendria que denunciar a la madre por consentir maltrato durante tanto tiempo a ella y a su hijo no sera una manera de sacar dinero a señor anglada porque se sabe que van a por el,o a lo mejor fue el hijo que se tiro a pegar al padre no hay testigos y la madre no se si seria un testigo fiable porque si es verdad que el senyor anglada les pega desde hace tiempo que vergu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.