directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran presumeix de la seva victòria a Catalunya el 20N davant dels que posaven en dubte que pogués representar els sobiranistes de CDC

Qüestiona la utilitat de l'enquesta electoral de TV3 perquè sempre s'equivoca i hi ha resultats definitius poc després

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general de CiU i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tret pit i ha reivindicat la seva victòria davant dels que posaven en dubte que pogués representar el sobiranisme que encarna CDC. En la seva carta-web als militants d'UDC, ha demanat una rectificació als que s'han dedicat a pronosticar que podria incrementar els resultats en relació al 2008, però que no seria 'suficient per satisfer les aspiracions dels sobiranistes de CDC'. 'Donaven per descomptat que jo era el menys indicat per a aquestes eleccions a partir de considerar que no era partidari que el país tingués més sobirania', ha subratllat, tot carregant contra aquestes cròniques 'sectàries i subjectives'.
Duran, Unió, UDC
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Duran, la victòria electoral de diumenge l'avala també com a representant del sobiranisme, i ha opinat que ara seria l'hora que alguns 'rellegissin el que han escrit' i rectifiquessin. 'Ara seria hora de fer anàlisis serioses i no farcides de tòpics i ignoràncies', ha recriminat el candidat de CiU, que també ha justificat que en els últimes dues cites electorals no obtingués un millor resultat, ja que era la primera vegada que CiU afrontava uns comicis a nivell general sense governar Catalunya. 
 
Encara sobre el resultat de diumenge, ha constatat que la victòria de CiU és 'aclaparadora', però també ha reconegut que l'àrea metropolitana continua sent una 'assignatura pendent' que el nacionalisme 'ha de superar si vol conduir el país cohesionat a fites nacionals superiors'. Ha remarcat que a l'àrea metropolitana no hi ha consciència nacional, i el repte és convèncer-los per la causa. 'S i no ho fem, de poc ens serveix que en altres comarques menys poblades guanyem a tots els municipis', ha alertat.
 
S'ha dirigit especialment als que parlen castellà i han nascut fora de Catalunya, i ha apuntat que el pacte fiscal és un bon instrument per entrar en les seves llars.
 
Ha fet un apunt també sobre la jornada electoral, i ha qüestionat la utilitat de l'enquesta de TV3 de les 20 hores. Al seu parer, s'hauria de reflexionar sobre el paper d'aquestes enquestes pagades amb els impostos dels ciutadans 'si a més resulta, d'una banda, que sempre l'erren, i de l'altra, que al cap d'una hora ja es té la definitiva i sense pagar ni un euro'. TV3 va donar el PSC com a guanyador de les eleccions tot i que al final va quedar per darrere de CiU. És més, el candidat de CiU ha subratllat que ell mateix tenia una enquesta feta a peu d'urna que era molt més precisa.
 
Duran també ha aprofitat per defensar les mesures anunciades pel president de la Generalitat, Artur Mas, i s'ha sorprès que hi hagi algú que 's'esquinci les vestidures' quan es va dir des del principi que els ajustos no durarien només un any. El que hauria de sorprendre, ha continuat, és que no hi hagi a hores d'ara una 'declaració formal i solemne' de Mariano Rajoy davant de la ciutadania i d'Europa per aclarir què pensa fer per reconduir la situació econòmica i financera. El líder d'UDC ha contrastat el 'lideratge, el rigor, la seriositat i l'austeritat' de Catalunya amb l'actitud de Rajoy.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
26 de novembre de 2011, 17.41 h

#9 CiU i PP tenen un electorat fidel. En números absoluts, no guanyen massa vots. En canvi, crec que el PSC i ERC són vistos com a partits fracassats, i ICV-EUiA ha pogut recollir vots 90.000 vots d'esquerres desencisats, tant del PSC com de l'abstenció. Pel que fa a SI, que no es presentava a les generals, degut a l'aïllament mediàtic, no té prou ressò. Si no, aquesta formació tindria el suport massiu de sobiranistes i/o defensors de la regeneració democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ull fletxa cat
26 de novembre de 2011, 09.57 h

Avui a nació digital:
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) recuperarà eurodiputat aquest desembre, després que els 27 estats membres de la Unió Europea (UE) hagin ratificat finalment el protocol 36 del Tractat de Lisboa que amplia el Parlament Europeu en 18 escons. El director general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Salvador Sedó, deixarà el seu càrrec al Govern per ocupar l'escó que els democratacristians van perdre el juny del 2004. Però Sedó no compartirà grup parlament... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu
26 de novembre de 2011, 01.24 h

No t'equivoquis Durante, CiU ha guanyat malgrat la teva persona. Que et quedi ben clar això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de novembre de 2011, 19.59 h

La gent no va votar Duran, sinó CiU. I van votar majoritàriament CiU perquè els components del tripartit encara no han recuperat la confiança i el prestigi, malgrat que ICV-EUiA hagi esgarrapat 90.000 vots més, i degut a què el PP continua fent por a gran part de la nació. A més, cal tenir en compte que en números absoluts CiU va perdre 200.000 vots en relació a l'any passat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
CiU=ESPAÑA fletxa Botiflers
25 de novembre de 2011, 18.17 h

Com poden molts catalans votar aquest fatxa ? Fins als collons dels traidors. No voteu mai més CiU, no compreu mai més La Vanguardia, no mireu 8TV, no escolteu RAC1.
INDEPENDÈNCIA JA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
25 de novembre de 2011, 16.37 h

#2 Jo es que vomito només veient-li la puta cara repugnant botiflera ecspanala y corrupte que té aquest individu aspirant a mico sense pél!!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joanot fletxa Barcelona
25 de novembre de 2011, 15.46 h

No s'ho creu ni ell això; sense Duran i Lleida com a cap de llista, CiU hauria tret uns resultats encara millors!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
25 de novembre de 2011, 15.24 h

"Duran presumeix de la seva victòria a Catalunya el 20N davant dels que posaven en dubte que pogués representar els sobiranistes de CDC"
Si ell representa els "sobiranistes" de CDC doncs Déu ni do!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
25 de novembre de 2011, 15.20 h

Espero i desitjo que a aquest corrupte, presumpte inocent, li caigui a sobre lo més aviat posible el judici pel cas dels diners desapareguts dins la conselleria de Treball quan ell sen feia càrrec, diners europeus destinats a Catalunya per cursos de formació profesionals i que juntament amb els seu estimat amic Fidel Pallarols, d'Andorra, varen cuidar de fer desapaèixer. No pot ser que una persona tan despreciable encara pugui treure pit. És sencillament repugnant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de novembre de 2011, 13.43 h

Duran el gran Representant del Sobiranisme Espanyol a la Colònia Catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.