directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torna el CES com a fundació de SI amb l'objectiu de definir pas per pas la transició a la independència

Aquest divendres s'ha presentat el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Cercle d'Estudis Sobiranistes s'ha tornat a presentar en societat, aquest divendres, al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a fundació de SI i s'ha presentat el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l'Autonomia a la Independència, prevista per al proper 17 de desembre a la facultat d'economia de la UB,  i oberta a tota la ciutadania. La convenció comptarà amb la presència de Jon Iñárritu (diputat d'Amaiur), Hèctor López Bofill, Alfons López Tena, Jaume Argerich, Albert Gendrau (ex-gerent de Foment del Treball), Uriel Bertran, Núria Cadenes i Jordi Muñoz.

Comparteix
   


Etiquetes
El CES tindrà com a objectiu promoure estudis i informes i organitzar conferències que contribueixen a la creació i consolidació de factors reals de poder catalans (empresarials, ideològics, mediàtics, energètics, de benestar i de seguretat) que proporcionin avenços tangibles en la consecució de l'objectiu sobiranista.  
 
El president del CES, Alfons López Tena, ha explicat que la Fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes va constituir-se per primera vegada l'11 d'octubre de 2007 amb l'objectiu de fomentar l'anàlisi dels costos i de les oportunitats perdudes per a Catalunya a causa de la seva pertinença a Espanya, i per tant, del fet de no disposar d'un Estat propi. Quan va ser creat tenia finalitat política però no estava lligat a cap partit polític i no estava subvencionat per cap organisme públic. Ara però, la necessitat de SI de tenir una fundació i el fet que dos dels màxims dirigents del CES, el mateix Tena, i Hèctor López Bofill, fossin unes de les cares visibles de Solidaritat era el moment que el partit es comencés a nodrir dels coneixements de la fundació, sobretot, perquè ja no tenia sentit com a organització com a entitat independent.
 
Per la seva part, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha parlat de la importància que suposarà per SI per si l'impuls del cercle i de la convenció com a 'projecte estratègic, cabdal per nosaltres i per a l'independentisme'. En aquest sentit, ha recordat que fins ara l'independentisme ha donat resposta als avantatges que l'Estat propi. No obstant, hi ha una pregunta clau, a la qual s'ha de donar resposta de cara al 2014, 'com passar de ser una comunitat autònoma a ser un Estat en el si de la Unió Europea. Aquesta és la feina que farà el Cercle en els propers anys per evitar, precisament, que el procés cap a la independència  generi incerteses. Per això, s'ha compromès a incorporar el programa electoral del 2014 les conclusions del CES i a 'a fer aquest pas de l'autonomia a l'Estat propi de forma compromesa i seriosa. Cap procés a la independència ha estat igual i nosaltres també serem originals i creatius. SI no vol repetir la historia, el que vol és escriure-la'.
 
El director del CES,  Maiol Sanaüja, ha ofert el CES  a 'pensar per a la independència' i a dotar 'd'arguments i rigor el procés de sobirania'. Sanaüja ha explicat que les convencions i conferències tindran caràcter trimestral i bianual i es faran ponències específiques.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.