directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els informes de més de 10.000 euros encarregats pel Govern se sotmetran a un control avaluador

Després que una auditoria detectés posés en dubte 'la utilitat' d'un 9,6% dels estudis encarregats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern ha aprovat aquest dimecres un protocol d'actuació en relació amb la contractació d'estudis i dictàmens. Una de les mesures que promou és que a partir d'ara els informes encarregats pel Govern de més de 10.000 euros se sotmetran a un control avaluador. De fet, el nou protocol d'actuació intensifica la tasca d'avaluació de la qualitat i la utilitat dels estudis i dictàmens contractats. El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha explicat que aquest avaluador podrà ser una persona aliena a l'administració i de reconegut prestigi. Aquest protocol arriba després que al setembre es presentés l'informe sobre els estudis i dictàmens encarregats per la Generalitat el 2007, que admetia incidències en 49 casos, és a dir en un 16%.
informes, estudis, documents
Comparteix
   

En aquella ocasió, Castells va explicar que, segons l'informe, hi havia 'dubtes en la utilitat d'un 9,6% dels informes encarregats', que en un 3,3% 'hi podia haver dubtes de que el preu pagat tingui relació al valor intrínsec de l'informe' i que era 'discutible' que un 9% dels casos 'encarregats a fora podrien haver-se fet per part dels serveis de la Generalitat'. Així mateix, l'informe feia unes recomanacions i apostava per aprovar per acord de Govern, unes instruccions generals i d'obligat compliment.

En aquest context, el conseller ha manifestat que 'es tracta d'un conjunt de mesures potent' que ha de permetre 'l'objectiu de millorar ostensiblement la situació que hi havia abans de fer l'informe (presentat al setembre)'. Així mateix, ha dit que 'no introdueix traves burocràtiques que facin més difícils les coses'. 'No es tracta d'acabar convertint això en més burocràcia sinó en més eficiència', ha declarat, al temps que ha assenyalat que s'ha arribat 'al punt just per aconseguir-ho'.

L'acord es desplegarà a través d'unes instruccions d'obligat compliment que dictarà el Departament d'Economia en un termini màxim de tres mesos. Entre d'altres, es crearà una nova secció específica del Registre Públic de Contractes a la qual s'hauran d'aportar les dades corresponents als contractes que es carreguin a la partida pressupostària 'Estudis i Dictàmens', incloent una descripció del motiu i la utilitat de l'encàrrec. El Registre generarà semestralment un arxiu en què figuraran, per a tots els informes, l'òrgan de contractació, l'adjudicatari, el títol de l'estudi o dictamen, el seu import, el procediment de contractació i també la descripció del motiu i la utilitat del treball. Els estudis encarregats per les empreses públiques també hauran de constar en aquest registre. La Intervenció General informarà dels incompliments als departaments corresponents.

El protocol assenyala que s'haurà de determinar que, prèviament a la contractació de qualsevol estudi o dictamen, la unitat que l'encarregui haurà de justificar motivadament la conveniència de recórrer a agents externs.

En aquest context, s'intensifica la tasca d'avaluació de la qualitat i la utilitat dels estudis i dictàmens contractats. Així, abans de ser pagats, tots els informes amb un import de més de 10.000 euros seran sotmesos a un avaluador que en validarà la qualitat del contingut i l'adequació al preu establert. De fet a partir de 12.000 euros l'elaboració d'un informe s'adjudica a través de concurs públic.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de desembre de 2009, 08.40 h

Ara, en comptes de milers d'informes a 11.900-euros farán desenes de milers d'informes a 9.998- euros.



No tripartit, no, no cal que posseu a "evaluadors" a fer informes dels informes, n'hi ha prou amb que deixeu de robar.



I tingueu-ho per segur, deixareu de robar perque ja esteu sentenciats, aneu de dret al carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de desembre de 2009, 12.51 h

I quant costaran els informes previs sobre els informes? Perquè costaran diners, no? Qui pagarà aquests diners extra, i a qui? Estem parlant de centenars o milers d'informes previs cada any. Si són 1.000 informes, a 1.000 euros cadascun...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de desembre de 2009, 09.14 h

Gerolificos y vigilantes para vigilar, a los otros vigilantes que a su vez, tambien están contrlolados, se van creando una maraña, de instituciones que al final son ineficaces, solo engordan, los cargos de confianza.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.