directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió es beneficia de l'ampliació del Parlament Europeu i obté un escó a la cambra

Salvador Sedó, fins ara director general d'Exteriors, s'integrarà dins el PP europeu i ja avisa que pot votar diferent de Tremosa (CDC) · Junqueras deixa el seu escó a la representant del BNG, com estava previst

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Unió Democràtica recuperarà eurodiputat aquest desembre, després que els 27 estats membres de la UE hagin ratificat finalment el protocol 36 del Tractat de Lisboa que amplia el Parlament Europeu en 18 escons. El director general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Salvador Sedó, deixarà el seu càrrec al Govern per ocupar l'escó que els democratacristians van perdre el juny del 2004. Sedó no compartirà grup parlamentari amb l'altre eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que és amb els liberals, i ingressarà al del PP europeu. "Això ens permetrà tenir més influència i capacitat d'acció per defensar Catalunya", assegura a l'ACN, admetent que "evidentment" podran "votar en sentit diferents". Precisament aquesta setmana, ERC s'ha quedat sense representant a l'Eurocambra, després que el nou president dels republicans, Oriol Junqueras, hagi cedit el seu escó a la gallega Ana Miranda, del BNG, com preveia el seu acord electoral. Catalunya es mantindrà amb set representants al Parlament Europeu: Tremosa i Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC) i Alejo Vidal-Quadras i Santiago Fisas (PP)
4 nous eurodiputats a l'Estat espanyol

L'Estat espanyol és el que més es beneficia d'aquesta ampliació de l'Eurocambra, passa de 50 a 54 escons. El PP guanya una cadira, que ocuparà Eva Ortiz, actualment diputada a les Corts Valencianes. I el PSOE dues. A l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, que es va presentar a les europees del juny del 2009, li correspondria un escó, però segons el PSC renunciarà i li passarà al següent de la llista socialista, el valencià Vicent Garcés. La madrilenya Dolores García-Hierro també serà eurodiputada.

"Unió Democràtica forma part del PP europeu des que Espanya va ingressar a la UE el 1986 i abans érem observadors", ha recordat Sedó. La també democratacristiana Concepció Ferrer va ser eurodiputada d'aquest grup parlamentari fins el juny del 2004. "Que Tremosa formi part del grup liberal i jo del democratacristià ens permetrà tenir més influència i capacitat d'acció per defensar Catalunya" i "sumar esforços per la defensa dels interessos del país i de la seva gent", ha defensat. "Prevaldran els interessos de país, però si algun dia votem diferent això no ha de suposar cap discrepància important", avisa Sedó.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
27 de novembre de 2011, 20.08 h

-s'integrarà al pp europeu. No 'dins el pp'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
27 de novembre de 2011, 19.42 h

Mentres però ,els "sobiranistes" de CiU i els "independentistes" d'ERC (?) aniran juntets al mercat del país veí a comprar una miqueta de " peix al cove". Aixó és ser independentista !!! Sobretot quan a quí es va a pidolar ja ens ha robat decenes de milions d'euros l'any i.............................quants anys fa d'aixó ? Botiflers de merda !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ull fletxa cat
27 de novembre de 2011, 10.40 h

Un escó que seurà als bancs del Partit Popular europeu, on també hi ha el PP espanyol. Per tant, el diputat d'Unió estarà al mateix grup parlamentari que Jaime Mayor Oreja, Alejo Vidal-Quadras... Que nacionalistes dels de ciU!!!!!!!!!!! On són els sobiranistes de CiU? Ni s'amaguen perquè deuen ser acrítics i cecs davant tot el que fa el seu partit,


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.