directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs avisa Rajoy que si aparca el pacte fiscal el Govern el sotmetrà a una consulta popular

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat per al 2012, demana l'abstenció de PP, ERC o PSC per tirar-los endavant

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha dit aquest dilluns a TV3 que si el govern espanyol es decideix a aparcar el pacte fiscal, l'executiu d'Artur Mas el sotmetrà a una consulta popular. Homs ha admès que 'l'aritmètica la tenen ells', en referència a la majoria absoluta del PP a les corts espanyoles, però ha preguntat: 'Es pot governar l'estat espanyol en contra de Catalunya?'. Per això ha anunciat que aquest desembre el Govern aprovarà la Llei de les Consultes Populars amb la mirada posada al pacte fiscal. Cal, ha dit, 'demostrar que aquesta majoria hi és' i 'plantar cara' a un possible no al concert econòmic per a Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern de la Generalitat aprovarà la nova Llei de Consultes Populars aquest mes de desembre. És una modificació de l'anterior Llei de Consultes Populars per Via de Referèndum impulsada pel tripartit i, a diferència del que passava amb aquella, no li cal el permís de l'estat espanyol per dur-les a terme.
 
Tot plegat ve a tomb per l'anomenat pacte fiscal, el concert econòmic basc a la catalana. El partit que després del 20-N ja es prepara per agafar les regnes del govern espanyol, el PP liderat per Mariano Rajoy, ja ha començat a deixar entreveure les poques ganes que té d'abordar aquesta qüestió.
 
Homs no ha amagat la dificultat del repte, assegurant que 'la majoria absoluta la tenen ells i no ens necessiten'. Però s'ha preguntat en veu alta: 'Es pot governar l'estat espanyol en contra de Catalunya? Ells sabran'. L'executiu català no es pensa quedar de braços creuats, i per això Homs ha recordat que aquest desembre s'aprovarà 'el projecte de Llei de les Consultes Populars. I això amb la mirada posada al tema del pacte fiscal'.
 
Segons Homs, en aquesta qüestió el consens a Catalunya és gran. És per això que del que es tracta és de 'posar un instrument de caràcter democràtic' per 'demostrar que aquesta majoria hi és i per plantar cara a aquesta hipotètica decisió del govern espanyol que digués que de tot això no en vol ni parlar'.
 
Abstencions als pressupostos
 
Tot plegat en paral·lel a les negociacions dels pressupostos de la Generalitat per al 2012, que començaran en les pròximes setmanes. Homs ha recordat en aquest sentit dues coses. D'una banda, la duresa i excepcionalitat del moment, i d'altra banda, que els falten sis vots per aprovar els comptes.
 
Per això ha apel·lat a la responsabilitat de PP, ERC i PSC i ha recordat que 'en aquestes condicions seria òptim que, no amb un vot afirmatiu, però tan sols amb una abstenció, facilitarien que això pogués tirar endavant'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Josep fletxa Sant Quirze
30 de novembre de 2011, 12.29 h

Tot plegat sembla una presa de pèl. Dos mesos per elaborar l'esborrany de la llei de consultes, 8 mesos per discutirla i aprovar-la, ens anem cap a finals de 2012. Es fa llavors la consulta i ja arrivem a 2013. En aquest any ja està previst la revisió del finançament vigent i acordat amb l'estat. Aquesta revisió per minça que sigui ja serà un nou pacte fiscal diferent de l'anterior, veritat?. A què juguem senyors de CiU? A qui dia passa any empeny? i mentrestant Catalunya cada cop més ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Juli fletxa Barcelona
29 de novembre de 2011, 09.38 h

Menys paraules i més fets. A qui pretenen enganyar els de CiU?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
lluís fletxa solsona
29 de novembre de 2011, 08.45 h

fins quan haurem d'aguantar aquests polítics mentiders, covards que només miren per els seus interessos ?
resposta : fins que els continuem vota'n.
Catalunya esta i a estat objecte d'espoli fiscal des-de fa molts anys, i ara amb la crisi global això encara ens afecta molt més
estem perden qualitat en tots els serveis bàsics: salut, educació, cultura, pensions dels nostres avis...., Catalunya poden esser una de les nacions mes prosperes de Europa si no fos per l'espoli que patim de l'esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JORDI fletxa GRANOLLERS
29 de novembre de 2011, 08.14 h

Aquests nois de CiU son sords o no es volen enterar del que els hi diu el PP. En campanya ja els hi van dir que res de pacte fiscal, al endema de les eleccions tambè els hi van repetir i ells segueixen volen mareixar la perdiu demanant un pacte fiscal que els espanyols no estan disposats ni tan sols a parlar-ne. La consulta popular nomes ha d'esser per declarar el Estat propi tal com en Mas es va comprometre per TV3 si no hi havia pacte fiscal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de novembre de 2011, 16.12 h

Aquest matí després dels comentaris de l'Homs la Rahola i en Carol l'han acusat d'almogàver, arrauxat, mal comunicador, i culpable de la dolenta percepció que la ciutadania té de l'obra de govern. No ho tornarà a dir, el Grup Godó lliga molt curt i si CiU vol seguir comptant amb el seu recolzament hauran de seguir la línia de pactes amb el PP. Aquesta CiU és més espanyola que mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
David fletxa Barcelona
28 de novembre de 2011, 12.46 h

mmmmmmmmm si el concert no tira endavant pq des de les Espanyes no els dóna la gana, en comptes de fer un referèndum sobre el mateix pacte no seria més normal convocar un referèndum per l'independència?? si sortís el SI no caldria negociar cap pacte fiscal, no?? de vegades crec que penso massa jajajaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Badalona
28 de novembre de 2011, 11.53 h

Per un moment m'he pensat que el referèndum que farienera el d'autodeterminació i que CiU anava de debò, però veig que el que preguntaran és si volem pacte fiscal o no. Què trist!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
28 de novembre de 2011, 11.50 h

Homs és un pallassso igual que tots els fifels servents de Durante y Lèrida - Mas. Regionalistes de sequer i espanyolistes convençuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
el nom fletxa PP es CIU
28 de novembre de 2011, 11.23 h

CIU es PP. Homs es un unionista convergent amb Espanya. Mas es un covard mesell traïdor a la seva nació i un unionista al servei del amo espanyol. Duran Lleida es un espanyolista social cristià enemic de la nació catalana lliure. CIU es PP-PSOE a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
28 de novembre de 2011, 11.11 h

FETS! FETS!! FETS!!!! NO PARAULES! ! ! ---Tens tota la raó del mon, jo avui ja no volia vindre si han aborregat de tal manera els cervells de les persones HUMANES fins al punt de DONAR EL VOT ALS QUE ELS VOLEN MORTS DE GANA O SIA ALS SEUS PROPIS VERDUGOS QUE HOSTIES PINTO JO AQUI... PODEN FER LA MEVA PARTIDETA TRANQUIL-LAMENT AMB ELS AMICS. QUE VATGEN A L´HOSTIA!!! DEURIA SER LA MEVA POSTURA CORRECTA i...com sóc a més de "BURRO" IMBECIL aquí em tens!! espero poder EVITAR aquesta mania MEVA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.