directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Vuit vocals del Col·legi de Periodistes denuncien que l'entitat pateix serioses irregularitats econòmiques

La majoria de la junta ho rebat dient que són crítiques 'infundades' que responen a interessos electorals

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) pot convertir-se, tard o d'hora, en un nou cas Palau. Vuit vocals de la junta així ho insinuen, mitjançant una carta oberta als col·legiats denunciant irregularitats i obscurantisme en la gestió econòmica i administrativa de la institució. Afirmen que existeixen 'proves evidents de nombroses irregularitats', ressalten que els propis auditors també ho han apuntat i exigeixen que es faci una segona auditoria per a conèixer l'estat patrimonial, econòmic i financer real del col·legi. Encapçala la denúncia qui va ser la candidata renovadora a les eleccions del 2006, Pilar Antillach, seguida d'altres professionals i membres del Grup Barnils: Irene Caparrós, Bernat Capell, Oriol Cortacans, Salvador Cot, Anna Grimau, Enric Sierra i Joan Vila.
Pilar Antillach, Col·legi de Periodistes de Catalunya
Comparteix
   

Asseguren que els auditors mateixos del CPC han estat 'els primers en alertar d'aquesta greu situació. Any rere any, expressen la seva abstenció d'opinió sobre els comptes anuals del CPC en no tenir evidència completa dels ingressos dels 13 quioscos, explotats pel Col·legi, els quals generen un volum de negoci superior als cinc milions d'euros anuals.'

Els denunciants també asseguren que l'auditoria que encarrega el CPC també adverteix 'sobre la gravetat del deute que té el Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB) envers el CPC. En dades de l'any 2007: 1.047.000 euros. Aquest deute, a hores d'ara, ja podria ser no realitzable. O el que és el mateix, podria esdevenir una quantitat irrecuperable.'

També assenyalen que l'ús que el CPC fa de les subvencions és poc clar: 'Les subvencions públiques són -segons els comptes del CPC- una important font d'ingressos. Fins ara, ha estat impossible comprovar-ne ni la destinació ni la quantitat assignada.'

És per aquests motius, sumat al 'moment tan delicat com el que estem vivint en l'opinió pública catalana', que afirmen que se senten 'més obligats que mai a exigir transparència i responsabilitat' al CPC.

La candidatura de Pilar Antillach ja reclamava el 2006 la necessitat d'una auditoria externa 'per saber detalladament la situació econòmica del CPC' i proposava de reformar els estatuts i el reglament intern 'per fer més transparent i àgil el funcionament del CPC'.

Resposta immediata
La resta de membres de la junta, partidaris en el seu moment de la candidatura oficialista encapçalada per Josep Maria Huertas Claveria, han respost d'immediat, afirmant que la denúncia no és res més que 'la culminació d’un llarg procés d’oposició destructiva dins la Junta i de greus atacs personals i professionals contra l’equip administratiu del CPC.' És per aquest motiu que també fan una crida 'al conjunt de la professió' perquè 'reaccioni davant aquest nou intent de desestabilitzar l'entitat'.

Lamenten que 'vuit membres del CPC llancin acusacions infundades contra la gestió de l'entitat. Considerem que la iniciativa empresa per Pilar Antillach i set membres de la seva candidatura respon a finalitats electorals (les eleccions al CPC són a la primera meitat de l'any vinent) i a interessos que res tenen a veure amb la defensa de la professió', i afirmen que traslladaran les acusacions al departament de Justícia de la Generalitat.

També asseguren que la viabilitat econòmica del col·legi 'està plenament garantida' i reiteren que es tracta d'una 'greu irresponsabilitat posar-la en dubte per interessos electorals'.

Les eleccions al CPC són previstes per a la primera meitat de l'any vinent.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de desembre de 2009, 10.37 h

A on hi ha P$OEmontillistes, hi ha corrupció.



http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de desembre de 2009, 17.16 h

Posiblemente otro caso al estilo Palau, otro Millet, estamos rodeados de MILLETS, hay que detectarlos y denunciarlos, aunque por lo que vemos al ser''ladrones de guante blanco, no los encierran'', así los jóvenes con vocación de estafadores, podrán desarrollar su especialidad, más tranquilos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.