directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 18:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

L'Hospitalet tanca la ràdio i la televisió municipals

El consistori confirma una mesura que temien els treballadors dels mitjans de la segona ciutat catalana, i que ha suscitat l'oposició d'entitats veïnals

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El consell d'administració de la Farga, l'empresa municipal de la qual depèn la ràdio de l'Hospitalet i que gestiona la concessió de la televisió local, té sobre la taula una proposta de supressió dels dos mitjans que votarà aquesta tarda. Així ho han confirmat fonts municipals a l'ACN. A la ràdio municipal treballa una vintena d'empleats. Lavínia gestiona la concessió de la televisió, on uns 37 professionals tenen un contracte de feina vinculat al servei. Ja fa setmanes que els treballadors de la televisió de la segona ciutat de Catalunya temien aquesta mesura i recollien signatures per mirar d'evitar-la. Diverses entitats veïnals de la població s'han solidaritzat amb ells en les darreres setmanes.
Les alarmes van saltar fa unes setmanes, quan l'Ajuntament va suspendre la continuïtat del contracte amb Lavínia per a la gestió de la televisió municipal a partir del proper primer de gener.

Des de llavors, l'equip de govern de la ciutat, format pel PSC en coalició amb ICV-EUiA, va confirmar que no descartava cap possibilitat i que estudiava si calia tancar la televisió en el marc de l'elaboració d'uns pressupostos, els del 2012, que hauran de comptar amb unes arques municipals migrades. Pel què fa a la ràdio, en canvi, no havien saltat les alarmes perquè no depèn de cap concessió, sinó que forma part directament de l'empresa municipal la Farga.

Aquest dilluns a la tarda, en la reunió del consell d'administració d'aquesta empresa, la incògnita sobre el futur dels mitjans municipals de la segona ciutat més poblada de Catalunya s'aclarirà. I fonts municipals han confirmat que la proposta és la del tancament. La pròpia alcaldessa, Núria Marín, té previst comparèixer per donar explicacions aquesta mateixa tarda.

Davant de la possibilitat de tancament, els treballadors de la televisió, que tenen un contracte amb Lavínia vinculat a aquest servei i veuran perillar la seva feina si aquest acaba, van constituir la plataforma 'Salvem Televisió de l'Hospitalet', que ja ha recollit 704 signatures on-line i diversos milers a la ciutat.

Diverses entitats veïnals s'han adherit a la petició de mantenir la televisió. De fet, una manifestació al barri de Santa Eulàlia en contra de la reorganització dels serveis al CAP de la zona va acabar de forma espontània a les portes de la seu dels mitjans municipals fa unes setmanes, per reclamar també el seu manteniment.

Els professionals de la televisió, que encara no han rebut la confirmació oficial del tancament, ja han expressat aquest matí la seva oposició a la mesura. "No entenc perquè tanquen un mitjà que dóna visibilitat a les entitats i als polítics", ha declarat Aurora Antón, una de les portaveus de 'Salvem Televisió de l'Hospitalet'. Antón ha recordat que aquesta televisió és una de les poques del Barcelonès que dóna aquest servei.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
28 de novembre de 2011, 19.56 h

#1 Quan parles de la pèssima gestió et refereixes a la milionada que se li paga a Microsoft en programes informàtics que podríem tenir gratis (programari lliure, recomanat fins i tot per la UE)?
O potser et refereixes als 2 milions d'euros de subvenció al grupo Godó (com a mínim) mentre a l'APPEC (Associació de Prensa Periòdica en Català) se li retallen les ajudes un 70%?
O potser et refereixes als sucosos contractes a Deloitte (David Madí) per fer treballs que podria fer perfectamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de novembre de 2011, 19.31 h

A l'Hospitalet no "governen" aquells que no paran de muntar pollastres en contra de les "retallades" degudes a la seua pèssima gestió al front de la Generalitat?.

Donç aixó si que és una retallada!!...tots al carrer!!.

Qué cinics!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.