directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA adverteix que abandonarà el govern de l'Hospitalet si el PSC tanca la ràdio i la televisió municipals

El consell d'administració de la Farga aprova la retallada i ara tot depèn de l'abstenció del PP al ple extraordinari de divendres

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El tancament de la ràdio i la TV municipals de l'Hospitalet és ja una decisió presa per l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín (PSC). Però fa perillar el seu govern: ICV-EUiA, socis menors al govern dels socialistes, que van perdre el maig la seva majoria absoluta, adverteix que si el tancament es produeix abandonaran l'executiu. CiU i PxC també han expressat la seva oposició. Queda, doncs, en mans del PP si els socialistes pateixen, en el ple extraordinari que divendres ha d'aprovar la mesura, una de les seves primeres derrotes en una ciutat on tingueren majoria absoluta des del 1982 fins enguany. Els populars s'han abstingut al consell d'administració de la Farga, que ha aprovat la proposta.

Comparteix
   


Etiquetes
'O canvien de decisió o han de canviar de soci': així de clara ha estat l'advertència del portaveu d'ICV-EUiA a la segona ciutat de Catalunya, Alfons Salmerón, a la cap de l'executiu que integren els dos regidors de la coalició amb els de la majoria del PSC, Núria Marín.
 
O, dit, d'una altra manera: els socialistes 'han de buscar soci de govern si tiren endavant això', ha advertit Salmerón en declaracions a l'ACN. La crisi oberta per la decisió de Núria Marín de tancar la televisió i la ràdio municipals i deixar al carrer una seixantena de treballadors amb aquesta retallada, doncs, amenaça amb esdevenir una crisi de govern a la major ciutat catalana que resta en mans del PSC després de la derrota electoral del maig passat.
 
ICV-EUiA proposa internalitzar la televisió i unificar les redaccions
 
'Podríem acabar entenent que el contracte amb l'empresa de televisió no es renovi', ha concedit Salmerón sobre la concessió que ara té Lavínia. Però 'els periodistes de la casa són sagrats', ha dit en referència als empleats de la ràdio, que depenen directament de l'empresa municipal la Farga.
 
Per això, ha afegit Salmerón, han estat negociant tot el cap de setmana amb el PSC per mirar de fer-los modificar una decisió, la del tancament, que els socialistes els van comunicar divendres. 'Veuríem bé que s'internalitzés el servei de televisió i que s'unifiquessin totes les redaccions', radiofònica, televisiva, digital i escrita, ha proposat Salmerón com una forma d'estalviar despesa.
 
Però pels socialistes la decisió sembla inamovible: la batllessa ha comparegut aquest dilluns a la tarda amb la seva regidora d'Hisenda, Mercè Perea, i el primer tinent d'alcalde, Fran Belver (tots del PSC) per explicar els seus arguments pel tancament davant de la premsa.
 
Dimecres hi ha assemblea d'ICV-EUiA
 
L'executiva d'ICV-EUiA ja ha tractat l'assumpte i dimecres la coalició ha convocat una assemblea per parlar dels resultats electorals que, de pas, tractarà aquest assumpte. No és el primer cop que el PSC pren una decisió al marge dels seus socis menors al govern, però és el primer cop que ho fan després de perdre la majoria absoluta per primer cop des del 1982 el maig passat.
 
La primera minoria del PSC a l'Hospitalet en 29 anys depèn del PP
 
Si CiU i PxC, contràries al tancament, no canvien el seu vot, doncs, tot queda en mans del PP. Si els populars s'abstenen divendres, quan se celebri el ple extraordinari que ha d'aprovar la retallada, aquesta sortirà endavant. Si hi voten en contra, els socialistes podrien estar en minoria al consistori hospitalenc per primer cop en 29 anys.
 
De moment, els populars s'han abstingut aquest vespre a la reunió del consell d'administració de la Farga, l'empresa municipal de la qual depèn la ràdio i que adjudica la concessió de la televisió. Així ho ha assegurat a l'ACN el portaveu del PP a la ciutat, Juan Carlos del Río, que ha afegit que volen prendre's temps per estudiar els documents. El consell ha aprovat la mesura, segons fonts coneixedores de la reunió, que ara s'eleva al ple.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan Salt fletxa L'Hospitalet
29 de novembre de 2011, 17.52 h

#2 Pere, hi ha ciutat com L'Hospitalet que si no tenen mitjan de comunicació propis ningú parla d'elles. I en cas de fer-ho, és per informar de notícies de caire negatiu. A L'Hospitalet estem farts de només sortir a la premsa per fets negatius (robatoris, baralles, accidents, etc). Volem que algú parli de les noestres entitats, els nostres clubs esportius, els nostres actes festius i culturals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de novembre de 2011, 08.43 h

Potser no cal que cada ciutat tingui la seva pròpia televisió. Potser seria més útil i barat que BTV creixés i fes continguts de tota l'àrea metropolitana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Josep Anguera
Josep Anguera fletxa [object Object]
29 de novembre de 2011, 06.51 h

Es més fàcil que plogui sopa del cel, que ICV-EUiA deixin el govern de la ciutat. Ja hi han prous fets de l'anterior legislatura que ho testifiquen. Can Trabal, supressió de jardins al Gornal, soterrament de les vies. Més els val a aquests progressistes (que ho són pel que progressen), que és deixin de remoure la perdiu i siguin coherents amb les seves idees.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.