directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montserrat Tura es presentaria a primera secretària del PSC si la pogués triar la militància

Reclama un canvi en el sistema d'elecció del nou líder del partit perquè els militants tinguin més protagonisme

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'exconsellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, ha estat en un segon pla els últims mesos, però ni molt menys de braços creuats. Aquest dimarts ha dit en una entrevista al diari digital La Malla -i després ho ha reiterat a RAC 1-, que ha estat elaborant un seguit de propostes perquè s'apliquin canvis organitzatius importants al PSC, i ha afegit en aquest sentit que si varia el sistema d'elecció de la figura del primer secretari, de tal manera que sigui la militància qui la triï, ella es presenta. Si s'aplica o no el canvi que reclama Tura no se sabrà fins al mateix cap de setmana del Congrés del PSC i, per tant, si finalment l'exconsellera opta a ser primera secretària o no, tampoc.

Comparteix
   


Etiquetes
En cas afirmatiu, el de Montserrat Tura seria el cinquè nom en pugna pel càrrec al costat dels de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el de Terrassa, Pere Navarro, l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i l'actual viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta. 
 
En el cas de Tura, però, la condició que posa no és menor. Perquè sigui la militància qui la pugui triar cal un canvi important dins la formació. El que Tura demana és primàries universals obligatòries per a tots els candidats i elecció directa del secretari general per part de la militància amb vot secret.
 
Per això ho condiciona tot plegat a que hi hagi els canvis que considera imprescindibles: 'Primer vull veure quin sistema d'elecció del primer secretari hi ha, perquè essent conseqüent amb el que vaig escriure, amb el que he defensat, amb el que he anat explicant aquests mesos, si no hi ha un sistema d'elecció per part de tota la militància, seria incoherent que jo ara digués que em presento', ha dit.
 
Tura creu que és l'hora d'impulsar sistemes d'elecció diferents als actuals, que obrin més el partit a la militància. 'Ha arribat el moment de propugnar sistemes d'organització dels partits diferents', ha assegurat.
 
L'exconsellera de Justícia considera essencial efectuar aquests canvis. A RAC 1 assegurava: 'Em sembla important, una, que reconeguem que la nostra situació és molt difícil, dues, que impliquem a tota la militància en la recuperació del partit'.
 
Tot plegat buscant una refundació que pugui tornar a guanyar la confiança de la societat catalana al nivell d'eleccions anterior. Si no es produeix aquest canvi, ha dit Tura, 'no tornarem a sumar aquells sectors que històricament ens havien donat suport'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
PereelDigne fletxa Granollers
30 de novembre de 2011, 19.14 h

Això ja fa molts anys que s'aplica a ERC. I no solament per a la presidència sinó per escollir l'Executiva del partit. I ara ja s'ha fet per escollir el cap de llista de les últimes eleccions. A veure si la Tura es pensa que ara ha descobert la sopa d'all!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.