directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament admet a tràmit la proposta de Ciutadans per rebaixar el sou als expresidents de la Generalitat

La mesa també ha acceptat la petició del Govern de tramitar la modificació de la llei del Consell de Governs Locals en lectura única

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La mesa del Parlament de Catalunya ha acordat aquest dimarts al matí admetre a tràmit la proposició de llei presentada pel grup Ciutadans que proposa modificar l'estatut dels expresidents de la Generalitat per reduir-los el sou vitalici i eliminar-los l'oficina que es paga a través de l'erari públic. La mesa també ha acceptat la petició del govern de tramitar la modificació de la llei del Consell de Governs Locals en lectura única, un procediment de màxima urgència que permet aprovar la iniciativa en únic ple i sense que s'hi puguin presentar esmenes. El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, recordava en el moment d'entrar la proposició de llei al registre del Parlament que a causa de la crisi 's'està qüestionant l'Estat del Benestar', s'estan 'reduint sous als funcionaris' i s'estan 'retallant drets socials'. És per això que, al seu parer, 'no es poden mantenir privilegis polítics'.

Comparteix
   


Etiquetes
Rivera qualificava la llei que regula l'estatus dels expresidents d''obsoleta' i recordava que crea 'una oficina de per vida a l'entorn de cada president' amb personal pagat 'per tots els ciutadans'. 
 
Pel que fa al sou vitalici dels expresidents, Ciutadans demana reduir-lo fins al 35% del sou del president. A més reclama que no puguin cobrar aquesta pensió si tenen altres sous. 
 
Adequar-se a la crisi
 
El Consell de Governs Locals és l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat, i la modificació de la llei que el regula pretén adequar-lo al context econòmic actual. Si ara la llei preveu que el Consell disposi de mitjans propis pel que fa a pressupost i personal, amb la modificació se suprimeix tota referència a aquests aspectes
 
El Consell de Governs Locals es va crear a partir del mandat de l'article 85 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya. El Parlament va aprovar-ne la Llei el 19 de maig del 2010 i el Consell de Governs Locals es va constituir formalment el 26 d'octubre passat.
 
La sisena hora
 
D'altra banda, la mesa del Parlament ha admès també a tràmit aquest dimarts una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que aposta per mantenir la sisena hora al sistema educatiu català. La impulsa la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC). 
 
Abans de començar a recollir les signatures de suport a la ILP, que han de ser un mínim de 50.000, els promotors han de presentar els plecs corresponents a la comissió de control encarregada de vetllar per la legalitat del procés. 
 
Aquesta comissió haurà de segellar i numerar els fulls i retornar els plecs a la comissió promotora, que tindrà a partir d'aquell moment cent vint dies hàbils, ampliables a seixanta més, per reunir les signatures. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
PereelDigne fletxa Granollers
30 de novembre de 2011, 19.07 h

Aquestes pagues s'haurien d'eliminar aquí i a Espanya. Trobo vergonyós i fins i tot obscè que hi hagi gent que perquè ha tingut una càrrec important quan plega hagi de seguir cobrant. Extrapolant la mesura haurien de cobrar totes les persones que haurien tingut l'alcaldia i les regidories, els diputats i diputades etc.Uns quant temps en el càrrec i a viure de renda. Quan es plega es plega de tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ness fletxa Sabadell
30 de novembre de 2011, 18.23 h

Més que rebaixar, caldria treure'ls-ho. Oi que quan acabes una feina ja no cobres?
A ells passa qualcom semblant.
Cotxes oficials, xofers, cases, sous...segur que tot això va a càrrec d'empreses amigues del/s partit/s i qui paguem sempre serem els mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
30 de novembre de 2011, 11.58 h

Això és voler apar un foc amb pixarades,perquè no demanen la supressió de la monarquia?perquè no demanen que es suprimeixin els actes del 12 d'octubre?perquè no demanen la gestió del 100% dels impostos recaudats a Catalunya?Us ho dirè:per a recaudar 4 vots dels inmigrants inadaptats i dels palanganeros angevins.Pura demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pere fletxa Vilassar de mar
30 de novembre de 2011, 11.09 h

Per una vegada i que no serveixi de precedent, estic d'acord amb els P....C's, no hi ha dret que tinguin aquets privilegits
si volen una oficina per treballar que se la paguin com fa tothom. i la jubilacio, doncs el mateix, crec que si no vaig errat, les jubilacions tenen un topall
de me o menys 2500€ mensuals, en una persona que hagui cotizat el maxim tota la seva vida, perque ells han de ser diferents, si volen cobrar mes que es faguin un pla de pensions com fa tothom, i la seguretat, si no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
29 de novembre de 2011, 22.35 h

De fet proposen una llei que no se'ls podra aplicar mai a ells...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
29 de novembre de 2011, 22.13 h

#4 Quina casualitat t´ha sortit de dins Montillas i Benachs, mira que haurias pogut dir Pujols, Maragalls, Rigols, i per cert la noticia és EX-Presidents de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
29 de novembre de 2011, 20.47 h

Foteu fàstic, Cyu: desgraciats!!! Aneu tots a pendre pel cul, putos botiflers merdosos!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós
29 de novembre de 2011, 18.12 h

Doncs venint d'on vé, aquest asquerós franquista ha sabut ser oportunista. No es pot permetre que Montillas, Benachs i cia. ens robin calers de la forma en que estan constituits els privilegis. Que treballin !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
29 de novembre de 2011, 17.55 h

#1 Com vols que ho demanin si están empastifats com tots els altres partits estatalistes feixistes...... Fot fàstic, aquesta puta merda estat merdós feixista post-franquista!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ||\*//||


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
29 de novembre de 2011, 15.30 h

Totalment d´accord, un temps prudencial de marge si deixes la política activa i després adéu previlegis eterns.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.