directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Moritz inverteix 30 milions en fer un espai lúdic gastronòmic de 4.500 metres quadrats al centre de Barcelona

La instal·lació de tres plantes rehabilitada per l'arquitecte Jean Nouvel s'inaugurarà el 12 de desembre

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Moritz ha invertit en deu anys un total de 30 milions per rehabilitar l'edifici on s'albergava l'antiga fàbrica i l'habitatge fins els anys setanta de la família Moritz. L'objectiu de l'obra dirigida per Jean Nouvel ha estat construir un espai de 4.500 metres quadrats amb oferta gastronòmica al centre de Barcelona. El local de tres plantes està a la ronda de San Antoni i disposa d'un espai per servir cerveses, una barra de vins, una botiga, una microcerveseria, un museu, una aula gastronòmica, una fleca i un quiosc. Albert Castellón, director general de Moritz, ha informat que la facturació d'aquest any arribarà a 36 milions, cosa que suposa un increment de l'entorn del 15% en relació amb el 2010.

Comparteix
   


Etiquetes
L'espai de la ronda de Sant Antoni, anomenat Fàbrica Moritz Barcelona, està ubicat on des de fa 150 anys estava la fàbrica d'aquesta cerveseria i el mateix habitatge de la família Moritz, procedent de la regió d'Alsàcia. 
 
L'origen familiar alsacià de la família Mortitz serà un dels condicionants de l'oferta gastronòmica que es servirà en aquest espai. L'oferta combinarà plats amb arrels catalanes i plats típics alsacians, com el 'flammkuchen'. 
 
Tot i aquests condicionants d'identitat gastronòmica, l'oferta serà àmplia i també inclourà fregits a l'andalusa, marisc a la gallega, xarcuteria alemanya, 'cocottes' a la francesa, propostes de forn de tota mena i la reedició de grans plats clàssics cervesers. 
 
Cervesa fabricada 'in situ'
 
Una de les novetats que ofereix l'espai de la Fàbrica Moritz Barcelona és que tota la cervesa que s'oferirà en aquest espai es fabricarà 'in situ' en el local, cosa que suposa servir una cervesa no pasteuritzada i d'un gust diferent a la que es comercialitza habitualment als establiments gastronòmics, segons ha explicat el director general de l'empresa, Albert Castellón. 
 
L'espai de 4.500 metres quadrats i tres plantes, situades a sota de les oficines de Moritz, disposa d'una barra d'estany de 25 metres i una capacitat en barra i taules a peu de carrer per a un total de 250 persones. L'horari d'aquest nou espai lúdic serà des de les 6 del mati fins a les 3 de la matinada, 21 hores per 365 dies a l'any, ha explicat Castellón. 
 
La canya costarà a l'entorn d'1,30 euros
 
La microcerveseria que està ubicada en una de les plantes subterrànies de l'edifici està capacitada per fabricar uns 6.000 hectolitres a l'any. A dotze dies vista de la inauguració de les instal·lacions, el 12 de desembre pròxim, Albert Castellón encara no sap el preu d'una canya de cervesa a la barra del bar. Insistit pels periodistes, Castellón ha dit que el preu estarà lleugerament per sobre del cost d'una canya en qualsevol bar de la ciutat i que podria estar a l'entorn d'1,30 euros. 
 
A la instal·lació, a més d'aquesta microcervesaria i de la barra de bar hi haurà un racó de barra per servir vins, el 'Bar à vins' amb unes 400 referències de vins negres, blancs, rosats, caves i dolços. El vi es podrà servir per copes gràcies a un sistema emmagatzematge innovador que permet el manteniment de la qualitat del vi, tot i tenir oberta l'ampolla. 
 
També hi haurà una botiga, 'M-Store' on es trobaran articles d'àmbits molt diferents vinculats a la galàxia de productes Moritz. Fins i tot es podran adquirir les cadires del bar i del restaurant que són de disseny exclusiu Moritz. 
 
Jocs de miralls, marca Nouvel 
 
A les instal·lacions també hi ha un restaurant, la 'brasserie Louis Moritz' on l'arquitecte Jean Nouvel ha aportat racons originals amb jocs de miralls que fan que des de les plantes inferiors es pugui està sopant o dinant observant el cel o veient com plou. En aquesta mateixa superfície també hi ha un joc de miralls que permet observar des de sota com transiten els vianants per la ronda de Sant Antoni. 
 
L'oferta gastronòmica d'aquest restaurant està dirigida a un públic molt general i amb preus populars, segons ha explicat el director general, sense arribar a concretar el preu del menú o d'alguns plats de la carta. 
 
Conscients de què un dels públics més nombrosos seran els joves, Albert Castellón ha explicat que s'ha arribat a un acord amb l'empresa de telecomunicacions Ono gràcies al qual els clients podran disposar d'una velocitat de connexió amb una banda de 100 megues. 
 
Inversió i facturació 
 
Moritz ha invertit un total de 30 milions d'euros en 10 any en la rehabilitació d'aquestes instal·lacions. La contractació de Jean Nouvel es va fer fa set anys, un cop ja es portaven tres anys fent la neteja interior de l'edifici. Un cop s'obri el local a partir del 12 de desembre hi treballaran a l'entorn de 100 persones, cosa que suposa ampliar la plantilla del grup Moritz fins a 300 persones. 
 
En relació amb els resultats que es preveuen fins el 31 de desembre, Albert Castellón ha avançat que la facturació a final d'any pot arribar a 36 milions d'euros, cosa que suposarà un increment del volum de negoci de l'entorn del 15% en relació amb l'any passat. D'aquesta xifra, el 50% l'aporta la facturació de cerveses i la resta són altres productes i marques embotellades que distribueix Moritz.
 
Del total de les vendes, el 5% procedeixen de l'estrangers, especialment Austràlia on disposen d'un distribuïdor molt actiu que comercialitza el 3% del total de la cervesa que es ven a l'estranger. El total de països on s'exporta cervesa Moritz arriba a 17. 
 
Castellón ha dit que l'aportació a la facturació del grup que farà aquest espai lúdic és previst que sigui d'un 6 milions d'euros més, un cop tots els espais estiguin oberts.
 
El 12 de desembre es posa en marxa la barra de la cerveseria, el gener la barra de vins, la botiga a partir del mes de febrer i el restaurant a principis de març, tot en el primer semestre del 2012. Per al segon semestre queda pendent el restaurant d'alta qualitat i amb restauració d'autor. 
 
A la planta del subterrani hi ha un espai per acollir esdeveniments culturals i d'empresa, on Jean Nouvel ha instal·lat una plataforma hidràulica que s'eleva i es converteix amb una barra de bar i a sobre disposa d'una plataforma on un sistema giratori fa voltar un piano de cua.
 
Jean Nouvel ha manifestat la seva satisfacció per haver pogut treballar en la rehabilitació d'aquest edifici tant antic per fer una restauració destinada a construir un espai hedonista per assaborir el plaer d'una gastronomia en un entorn d'arqueologia urbana. Nouvel ha dit que en aquest encàrrec ha sentit com la seva feina traduïa un 'xoc' entre el patrimoni, la modernitat i el plaer. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Victòria fletxa Barcelona
30 de novembre de 2011, 18.45 h

Ostres !! que xulo, ja fa temps que ho estava esperant. el que mes m'agradaria seria fer la direcció de les obres d'un edifici d'aquestes característiques, i dissenyat per en Nouvel !! es tota una experiència !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.