directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ros: 'El meu objectiu no és manar al PSC, és posar-lo en condicions de governar Catalunya'

El candidat a liderar els socialistes planteja 'un nou PSC sense continuïtat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat a liderar els socialistes i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat en la seva conferència de presentació que el seu 'objectiu no és manar al PSC', sinó 'posar el partit en condicions de governar'. D'aquesta manera, Ros ha il·lustrat com aspira a liderar-li, deixant així la porta oberta a una possible renúncia a la primera secretaria en favor d'un protagonisme electoral. A més, l'alcalde de Lleida ha reivindicat 'un nou PSC' que pugui partir 'de la unitat', però 'sense continuïtat' amb l'etapa que ara es tanca en la formació socialista. El grup propi 'irrenunciable' i convertir el PSC en el referent 'del catalanisme polític' progressista han completat el seu discurs.
àngel ros, alcalde de lleida, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Àngel Ros ha volgut fer un repàs de les seves ja conegudes reclamacions per al PSC que vol. En la conferència, on ha aplegat les cares més conegudes del sector catalanista, l'alcalde de Lleida ha explicat que 'el meu objectiu no es manar al PSC, el meu objectiu es posar al PSC, de nou, en condicions de representar, de liderar, de governar Catalunya'. D'aquesta manera, Ros ha deixat entreveure que, tot i que ara es presenta per la primera secretaria, el seu gran objectiu és encapçalar un projecte de cara a unes eleccions catalanes, cosa que podria facilitar acords amb alguns altres candidats. 

'Aquest full de ruta inicial és també un full de ruta obert que caldrà completar, millorar, ajustar si es necessari, a partir del contrast que buscarem i la interpel·lació que formulem a la ciutadania catalana', ha dit. I és que Ros vol 'obrir' el partit amb primàries on participi tota la societat, i permetent que la cúpula del partit la pugui escollir tota la militància. 

Ros ha volgut fer una petita referència a l'apel·lació a la unitat que va fer Miquel Iceta en la seva conferència. 'Cal construir, cal canviar, cal ser de nou PSC. Amb unitat, amb unitat pel canvi, per fer polítiques de canvi i no de continuïtat, ha dit. 

Davant de les cares més representatives del catalanisme del PSC, Ros ha insistit que 'temes com el grup parlamentari propi al Congrés i al Senat són irrenunciables', però tal i com ja va avançar a l'ACN, el candidat a liderar el PSC ha parlat de poder 'utilitzant, si cal, durant el període de diàleg amb el PSOE el model que vàrem formular conjuntament amb l'alcalde de Sabadell'. 'Els socialistes catalans hem de respondre davant del poble de Catalunya, que és compatible amb mantenir una relació fraternal amb el Partit Socialista Obrer Espanyol treballant pel progrés dels ciutadans i ciutadanes en les polítiques a nivell de l'estat', ha sentenciat. 

Per últim, ha fet una crida al socialisme a no desentendres de les 'reformes pendents' que, segons ha explicat, la dreta està monopolitzant amb les 'retallades indicriminades'. 'Salut, educació, seguretat, justícia, atenció social i foment de l'ocupació són serveis públics bàsics que els socialistes hem de garantir', ha dit, tot afegint que 'cal fer polítiques que reformin els serveis públics i nosaltres hem d'assumir el risc de la definició d'aquestes reformes'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
30 de novembre de 2011, 23.30 h

SI HI HA COM AFIRMEN, UN SECTOR CATALANISTA AL PSC, i en formaven part- sembla- els Maragall, Obiols, Ros, La sra Tura, la sra Geli... per què eixe sector va separat ? Per què no van plegats?: Una sola candidatura en contra de la de l'aparell del partit. No ho entenc. Algú ho enten?
Què hi ha algú?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
30 de novembre de 2011, 07.14 h

Ho sento però em sona com imperialistes del PP, volen que un partit Espanyol que lluita per unitat d'estat espanyol amb una llengua comú mana a Catalunya. Sense vergonya i sense que passi res, amb PP tot això queda molt més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.