directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol un 'gest' del Govern per negociar els pressupostos i avança que aquesta setmana es reunirà amb l'executiu

CiU no retirarà l'esmena a la totalitat que ha presentat al projecte dels republicans que preveu introduir un impost especial a la banca

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha avançat que durant aquesta setmana es produirà una reunió entre els republicans, el Govern i CiU per parlar dels pressupostos de la Generalitat, i ha insistit que Esquerra necessita un'gest' de l'executiu per estar segurs que no s'ha escollit el PP com a soci preferent. 'Tornem a demanar que retirin l'esmena a la totalitat a la proposició de llei d'ERC sobre un impost a la banca. Un gest com aquest seria bo de veure'l', ha explicat. El portaveu de CiU, Jordi Turull ha negat que s'estiguin plantejant retirar l'esmena a la totalitat i ha afegit que els 'gestos' de la federació nacionalista amb Esquerra poden arribar 'en altres àmbits'.
anna simó, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Els independentistes han tornat a oferir la mà al Govern, però han insistit que sense gestos serà complicat que s'apropin per poder pactar els comptes de la Generalitat per a l'any vinent.'Encara no hem rebut una resposta afirmativa, però queden unes quantes hores', ha indicat la portaveu republicana en relació a la hipotètica retirada de l'esmena a la totalitat que ha presentat CiU a la proposta d'introduir un impost especial als dipòsits bancaris. La relació entre aquest 'gest' que ha de fer la federació nacionalista i la predisposició dels republicans a negociar els pressupostos és evident, i Simó ho ha recalcat durant la roda de premsa que ha fet aquest dimarts al Parlament.

La resposta que ha rebut uns minuts després per part del portaveu de CiU, Jordi Turull, no ha estat positiva. Segons Turull, la intenció d'ERC en presentar aquesta proposició de llei és 'bona i lloable', però el resultat podria ser 'negatiu' per a Catalunya. El portaveu de CiU ha argumentat que, si Catalunya es converteix en l'únic territori que grava els dipòsits bancaris, es pot produir una deslocalització, una penalització de l'estalvi i un encariment del crèdit'. Per això, ha dit, CiU mantindrà l'esmena a la totalitat que ha presentat. Turull ha volgut desvincular la tramitació d'aquesta proposició de llei de les negociacions sobre pressupostos. Segons ha dit, l'activitat d'ERC a la cambra legislativa catalana és molt amplia i hi ha 'molts àmbits' ens els quals estan d'acord ambdós partits. Ja tindran ocasió, ha afegit, de fer el gest que demanen els republicans en el cas d'altres proposicions de llei on es pugui arribar a un acord. 

Respecte als possibles acords amb altres partits per facilitar els pressupostos, Turull ha afirmat que CiU i el Govern dedicaran les hores que calgui per parlar amb els grups que tenen 'predisposició' i ha fet referència tant al PPC, com a ERC i al PSC. 'No es donarà un tracte de favor al PP', ha dit, tot i que ha admès que aquest grup parlamentari parteix amb l'avantatge d'haver-se 'submergit' en els números dels pressupostos del 2011. Turull ha apel·lat a la responsabilitat de la resta de formacions en el debat sobre els comptes de la Generalitat i ha afirmat que CiU i el Govern faran tot el què estigui en les seves mans per intentar arribar a acords. 

El PSC critica la demora en la presentació dels pressupostos

La predisposició de CiU a parlar amb el PSC sobre els pressupostos és recíproca, segons ha explicat la portaveu socialista al Parlament, Laia Bonet, sempre i quan no s'incloguin més retallades. 'Si enlloc de retallades es vol estalvi i contenció, però també una fiscalitat progressiva i un paquet de mesures per a la reactivació econòmica ens trobaran', ha destacat.

La portaveu socialista ha lamentat que els diputats encara no coneguin el contingut del projecte de llei de pressupostos i ha tornat a denunciar que CiU vincula aquesta demora a la política estatal. 'Primer a les eleccions generals i ara la investidura de Rajoy', ha criticat.

El PP manté la discreció

Per la seva part, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha subratllat que ella no té necessitat d'anunciar públicament negociacions com fa ERC, perquè 'el que és important és anunciar resultats', i ha recordat que és el PPC qui ha garantit, ha dit, l'estabilitat del país permetent l'aprovació dels comptes del 2011.

De cara als del 2012, ha explicat que no només reclamaran al Govern que compleixi amb els acords que van pactar durant la negociació dels pressupostos del 2011, sinó que també exigiran mesures d'impuls de l'economia productiva al marge dels ajustos que es puguin fer.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Joan fletxa Palamós
30 de novembre de 2011, 18.04 h

I manen gràcies a l'alteració que des de fa moltíssims anys també ha sofert la justícia. Els jutges i tribunals esdevenent com el veritables àrbitres que afavoreixen a les màfies catalanes, molt senyores, aixó sí. Han deixat de ser un servei pùblic d'on es podien rebre certes garanties per arreglar conflictes, per a convertir-se en una arma privada a mans de l'arbitrarietat dels poderosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
30 de novembre de 2011, 13.08 h

#2 És fotut ser un marginat congènit, eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
30 de novembre de 2011, 13.07 h

#1 A que diu aquest inmigrant?algú l'entèn?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa La Bisbal
30 de novembre de 2011, 12.08 h

#2 Ja t'has llevat, xato? Ja t'has pres la medicació?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
30 de novembre de 2011, 11.47 h

Jo diria que no tantes però sí és cert que continua el reinat d'unes quantes que són les qui manan i disposan. Durante y Lérida ens podria fer-ne cinc cèntims.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de novembre de 2011, 09.12 h

400 familias dominan Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.