directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Les principals operadores de telecomunicacions debaten a Lleida el desenvolupament del seu propi sistema 'WhatsApp'

La capital del Segrià és la seu durant dos dies de la reunió del grup de treball d'Interconnexió de la GSMA

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La ciutat de Lleida acull aquest dimecres i dijous la quinzena reunió de l'Interconnect Working Group -grup de treball d'Interconnexió- de la GSMA, associació internacional organitzadora del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona Barcelona i que agrupa prop de 800 operadors de telefonia mòbil i més de 200 companyies relacionades amb aquest sector. Entre els temes a tractar hi ha el projecte 'RCS-e Suite', que representa l'evolució de la missatgeria SMS i que serà un sistema similar al 'WhatsApp' però desenvolupat per les pròpies operadores, també es debatran els estàndards per a la interconnexió mitjançant la tecnologia 4G o per al funcionament de dispositius mòbils en automòbils o neveres.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant dos dies, representants d'una quarantena de les principals operadores de telecomunicacions d'una trentena de països que formen part del grup de treball d'Interconnexió de la GSMA es reuneixen al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) per debatre sobre el futur del sector, i més específicament sobre qüestions que afecten la interconnexió entre operadores en els cinc continents.
  
La GSMA representa els interessos de les operadores mòbils internacionals. L'associació arriba a més de 200 països i aplega a prop de 800 operadores mòbils del món i a més de 200 empreses relacionades amb la telefonia mòbil, fabricants de dispositius, companyies de programari, proveïdors d'equips, companyies d'Internet així com organitzacions relacionades amb la comunicació i l'entreteniment.
 
L'amfitrió de la trobada és l'empresa Lleida.net, operadora líder a l'Estat en el servei de missatges curts i multimèdia a dispositius mòbils i desenvolupadora de l'aplicació SMS Certificat. La firma, a través de la qual s'efectuen més d'un milió de transaccions diàries d'enviament i recepció d'SMS's,  té acords amb més d'un miler d'operadores d'arreu del món i clients en més de 40 països tot i que la seva xarxa internacional de comunicació per SMS arriba a 200 països dels cinc continents.  
 
Missatgeria de tercera generació
 
Tot i l'hermetisme dels continguts de la trobada, el director executi de Lleida.net, Sisco Sapena, ha explicat que entre un dels punts de què parlaran el grup serà del 'RCS-e Suite', un sistema de missatgeria de tercera generació desenvolupat per les pròpies operadores amb un estàndard comú avançat de comunicació que permetrà enviar i rebre  vídeo, text, xata més d' intercanviar arxius. Aquesta evolució de la missatgeria SMS serà similar a l'aplicació 'Whatsapp que oferirà una major seguretat als seus usuaris ja que no serà una sola companyia qui l'ofereixi, si no totes i qualsevol dispositiu mòbil ja el portarà incorporat. En la reunió, els representants de les operadores analitzaran el model de negoci que pot suposar aquest sistema.  
 
En aquest sentit, Sapena ha avançat que molt probablement, a diferència del 'WhatsApp', "si es vol un model de qualitat segurament s'haurà d'abonar alguna cosa", per utilitzar el 'RCS-e Suite'. El responsable de Lleida.net ha remarcat que aquest sistema incorpora un estàndard en què que les operadores de telefonia porten temps treballant  i que "serà un sistema més robust que el model ofert per una sola companyia i que evitarà caigudes" del servei com les que ha sofert 'darrerament WhatsApp'. A més, ha destacat que el fet que tots els terminals ja portin incorporat de sèrie el 'RCS-e Suite' i, pr tant, no serà necessari descarregar-se'l, fet que li facilitarà que pugui tenir èxit, segons Sapena. Està previst que durant el 2012 tots els terminals ja el portin incorporat, ja que les operadores ja han arribat a aacords amb els principals fabricants.
 
Dispositius mòbils en automòbils o neveres
 
El grup d'Interconnexió també tractarà el projecte de la GSMA anomenat 'Embedded Mobile', un sistema dissenyat per accelerar la connexió sense cables en una àmplia varietat de dispositius, aplicat als sectors com l'automoció, sanitat i electrònica de consum. Mitjançant la instal·lació d'un dispositiu mòbil, els cotxes, els electrodomèstics o les pròpies cases tindran capacitat d'interconnectar-se i, per exemple, alertar en cas de necessitat. 
 
Per exemple, un cotxe que tingui un accident o que detecti que ha estat robat podrà avisar pel seu propi compte ja sigui al propietari o a qui sigui. En el cas dels electrodomèstics, aquest sistema podrà alertar quan un aparell necessiti una revisió o una reparació o també permetrà poder obrir o tancar les llums o la calefacció de casa, o també del cotxe, mitjançant el telèfon mòbil, entre moltes altres aplicacions, ha explicat Sapena.
 
Un altre dels temes que analitzarà la GSMA a Lleida són els estàndards d'interconnexió entre les diferents operadores de telecomunicacions mitjançant la tecnologia 4G i els nous models de negoci que es poden generar a partir de la seva implementació. El responsable de Lleida.net ha explicat que aquesta tecnologia ja s'utilitza en algunes zones dels Estats Units però encara haurà d'esperar a l'estat espanyol, on en aquest darrer trimestre del 2011 s'han començat a fer proves.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat l'encarregat d'inaugurar la trobada. Ros ha destacat la importància de l'empresa amfitriona Lleida.net, present al PCiTAL, i ha explicat als assistents que recentment la capital del Segrià ha estat reconeguda amb el distintiu 'Ciudat de la Ciència i Innovació' per part del Ministeri de Ciència i Innovació, un guardó que reconeix el compromís de la ciutat amb la I+D+I i la seva contribució des de l'àmbit local al canvi del model productiu.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.