directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Es constitueix a les Illes una plataforma de regidors pel dret a decidir

Amb més d'un centenar d'adherits de les quatre illes i de totes les forces polítiques, excepte PP i PSIB

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Més d'un centenar de càrrecs electes es reuneixen aquest dissabte al Monestir de Cura, a Randa (Mallorca), per constituir una plataforma de regidors en favor del dret de decidir a les Illes Balears. Tal i com ja va avançar directe!cat, l'objectiu serà donar suport a les consultes si la societat civil les impulsa i demanar que el Govern de les Illes elabori una llei que reguli les consultes populars perquè sigui el Govern qui pugui convocar-les. Segons ha explicat Andreu Caballero, regidor d'Inca pel PSM i impulsor de la plataforma, s'hi han sumat regidors de les quatre illes i de totes les forces polítiques excepte el PP i el PSIB. 
cartell, consulta, independència
Comparteix
   

Aquest dissabte, la vigília del 13-D, es constituirà la plataforma, se li donarà nom, s'aprovarà el manifest i s'escollirà una coordinadora. L'endemà, enviaran una delegació al Principat per veure 'com es viu el moviment' i es prepara algun altre tipus d'actuació de la plataforma en el marc de la Diada del 31 de desembre.

L'objectiu principal és crear un clima propici al dret a decidir i a les consultes populars a les Illes i poder col·laborar amb la societat civil. De forma complementària, es demana al Govern de les Illes Balears que elabori una llei per regular les consultes. Andreu Caballero creu que això seria 'una passa importantíssima' perquè en un futur fos el Govern qui pogués donar suport a les consultes sobre l'autodeterminació.

L'associació illenca neix seguint l'exemple de la principatina Decidim.cat. De fet, a primers de novembre els sis regidors d'ERC-Illes van fer pública una carta d'adhesió (pdf) a Decidim.cat en què es comprometen a 'generar un clima d'opinió favorable al dret a decidir' a les Illes i a donar suport a les iniciatives de la societat per promoure consultes.

Manifest


Els regidors reunits avui a Cura hauran d'aprovar un manifest amb el qual es comprometen a treballar per

1. Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions recíproques.
2. Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.
3. Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l’exercici de l’autogovern sigui efectiu.
4. Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.
5. Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir dels pobles de les Illes Balears
6. Emplaçar el Parlament, el Govern, els Consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer
institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

Assistents


Entre el més d'un centenar d'assistents que s'espera aplegar en l'assemblea constitutiva de la plataforma hi ha càrrecs electes de totes les formacions polítiques -excepte el PP i el PSIB- i es compta amb regidors de les quatre illes. De moment, ja han mostrat el seu suport regidors de 49 municipis: Alaró, Andratx, Artà, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Ciutadella, Consell, Costitx, Eivissa, Es Castell, Es Mercadal, Esporles, Felanitx, Ferreries, Formentera, Inca, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Manacor, Mancor, Maó, Maria de la Salut, Marratxí, Montuïri, Muro, Palma, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, sa Pobla, Sant Joan, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç, Sant Lluís, Santa Margalida, Santa Maria, Santanyí, Sencelles, Ses Salines, Sineu, Sóller, Son Servera i Vilafranca.

Assistirà a la constitució de la plataforma el diputat d'ERC al Congrés espanyol, Joan Tardà.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
12 de desembre de 2009, 20.49 h

Des de Mallorca, endavant cap a l'independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
12 de desembre de 2009, 11.50 h

Endavant les illes, això s´anima i no pot parar.Salut i força pels compatriotes de les illes. Visca les Illes i Visca Catalunya Lliures!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.