directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern aconseguirà estalviar almenys 860 milions gràcies a les mesures d'ajust del sector públic

CCOO, UGT i IAC reclamen a Governació que quantifiqui econòmicament la proposta de revisió de les plantilles de personal interí

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les mesures temporals i estructurals presentades en el nou pla d'ajust del sector públic de la Generalitat faran que el Govern pugui estalviar prop de 860 milions d'euros, segons han explicat els sindicats en acabar la reunió d'aquest dijous. Només aplicant mesures temporals com la reducció de les pagues de Nadal i estiu per al 2012, se sumarien uns 306 milions d'euros menys de despesa. A banda, els vuit primers punts de les mesures temporals suposarien gairebé 390 milions d'euros d'estalvi, segons les xifres que el Govern ha facilitat als sindicats en la mesa de negociació del sector. 

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a l'estalvi de les onze mesures estructurals plantejades suposarien 469,3 milions d'euros més. En aquest cas, la mesura que suposaria un major estalvi econòmic provindria del punt numero 15, el referent a la modificació dels complements per estadis, nivells de carrera o trams docents que afecten bàsicament al personal docent, unes mesures que suposarien per a elles mateixes una reducció de 297 milions d'euros.
 
La proposta d'eliminació dels tiquets restaurants i les mesures de flexibilitat de l'horari sobre el conjunt dels treballadors de la funció pública, el punt 9, suposaria un estalvi de 17,5 milions d'euros. I la supressió del complement de productivitat, punt 4, permetria recuperar 20 milions més. També, les mesures pel personal funcionari de presons, el punt 17, que contempla la supressió dels complements de presència efectiva i normalització d'honoraris suposarà un estalvi d'11,2 milions d'euros. Mentre que la reducció dels complements per objectius del personal de l'ICS, el punt número 5, suposaria 40 milions d'euros addicionals.
 
L'únic punt sobre el qual el Govern no ha aportat cap quantificació econòmica és el primer, el referent a la revisió de les plantilles de personal interí en els serveis no finalistes ni essencials. Per als sindicats, són les dades més importants i imprescindibles 'per poder entrar a valorar la proposta' i començar a negociar, ha explicat la coordinadora de l'Àrea Pública de CCOO, Josefina Pujol. 
 
I és que les negociacions ara per ara encara no han començat. Els sindicats confien que el Govern mantingui 'el principi de bona fe' i compleixin en la reunió d'aquest divendres el seu compromís d'aportar les dades sobre les retallades al personal interí que els hi reclamen, ha explicat Ricardo Rodilla, de l'IAC. En aquest sentit, els sindicats continuen posant sobre la taula que no estan disposats a acceptar cap retallada de plantilla.
 
La UGT proposa un salari màxim de 5.000 euros mensuals
 
En aquest punt, la UGT ha aprofitat la reunió de la mesa per presentar una proposta pròpia, el seu 'pla B': fixar un salari màxim interprofessional per al sector públic de 5.000 euros bruts mensuals. Una proposta que afectaria, segons els seus càlculs, 1.600 càrrecs polítics de lliure designació i alts directius (menys del 3% del total del personal públic) amb un estalvi de més de 800 milions d'euros, l'equivalent als números previstos en els dinous punts d'ajustament del Govern.
 
La mesura s'hauria de començar a aplicar en la figura del propi president de la Generalitat, Artur Mas, i 'd'aquí en avall', segons ha explicat el responsable de la Federació de Serveis Públics de la UGT Xavier Cases. Segons Cases, 'aquests són els veritables càrrecs que tenen privilegis' i que cobren més de quatre vegades més que la mitjana dels funcionaris de l'Administració, que són 'mileuristes', ha afegit.
 
La proposta ha estat presentada a títol personal per la UGT, però des de CCOO s'ha valorat com 'adequada' en considerar que 'val la pena que es pugui tenir en compte', ha explicat la representant de CCOO.
 
Primera mobilització a la vista
 
On sí que han consensuat postures els tres sindicats és en la convocatòria de la primera gran mobilització unitària del sector públic. Una manifestació que tindrà lloc a partir de dos quarts de sis de la tarda el proper 14 de desembre i on els treballadors públics mostraran 'el seu malestar', ha explicat Pujol. Els sindicats no consideren que la mobilització suposi cap pressió i asseguren que 'negociar i mobilitzar-se, no és contradictori', ha dit el representant de l'IAC.
 
Sindicats i representants del Governació han acordat reprendre la mesa de negociació aquest divendres a partir de les deu del matí, a la seu del departament a la via Laietana de Barcelona.
 
Xifres en milions d'euros per a mesures estructurals i temporals
 
La resta de les dades d'estalvi que ha facilitat el departament de Governació en la segona mesa de negociació de la funció pública són: per suspendre el Fons d'Acció Social (punt 3), 12,5 milions d'euros; la suspensió de l'abonament del complement de productivitat (4), 20 milions. Per no convocar més oposicions (punt 7) es redueix la despesa pública en 2 milions, i per modificar les excedències (8) 9 milions més.
 
Pel que fa les mesures estructurals: suprimir les millores per Incapacitat Temporal (10), suposen 23,9 milions d'estalvi; modificar la retribució per a la cura de fill (11), 47,1 milions. La deducció proporcionalment de les absències injustificades (12), 25 milions més. Si es modifiquen els dies per assumptes personals (13), es gastaran 22,3 milions menys; treure els dies addicionals de vacances (14), 5,8 milions; eliminar els fons de tecnificació (16), 3,5 milions d'euros; regular el complement per nombre d'assegurats del personal de l'ICS (18), 5 miloins d'euros, i finalment, les subvencions sindicals (19), suposarien una reducció d'11 milions de la despesa de la funció pública.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
4 de desembre de 2011, 09.51 h

El govern no aconseguirá res positiu, en pubri mes i menus consum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordibcn fletxa Barcelona
2 de desembre de 2011, 20.24 h

Home així també estalvio jo , no pagan , en recorda a aquell Estat que diu que sí que deuen però que no paguen perquè sinó ells tendrien més deficit., per cert pot dir-se Espanya morosa o em de dir Espanya reté els diners.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós
2 de desembre de 2011, 19.25 h

Volia donar la meva opinió però veig que està plè d'escrits d'espanyolàndia i per tant..............................


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ZZZZZZzzzzz fletxa PPCC !!*!!
2 de desembre de 2011, 17.59 h

Jo voldria que, quan llegeixo texts castellans, cap prejudici no me'ls fes considerar pura escòria de l'Escorial. Però vulgui o no vulgui, no puc deixar de recordar que una llengua que es jacta de tenir no-sé-quants cents de mil.lions de parlants, en comptes de demanar perdó pels mètodes genocídics usats per a canviar la llengua usual dels amerindis, una llengua tan extesa i TÉ MENYS PREMIS NOBEL DE CIÈNCIES QUE L'HOLANDÈS, llengua parlada per poca gent més que la que enraona català.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de desembre de 2011, 11.14 h

#3 El sistema está caducado y podrido en exceso, los chusqueros reénganchados dominan en todos los PARTIDOS, la democracia solo es una palabra más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
xaer fletxa barcelona
2 de desembre de 2011, 10.40 h

Para empezar decir que soy de "carrera" por si salta algun exaltado antes de tiempo, he trabajado con INTERINOS mil veces mas eficaces y preparados que mas de un Funcionario de Carrera, de los que entraron en su epoca sabiendo que dos y dos son cuatro y punto, (ya se que esto que estoy diciendo no gusta, pero es la verdad) Funcionarios de los llamados "Panxes contentes" con la unica preocupacion de su nomina y su torre en el Pirineo, pero en su puesto de trabajo autenticos "ceros a la izquierda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de desembre de 2011, 09.03 h

I un bé negre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Prat fletxa Vilanova
2 de desembre de 2011, 08.41 h

Que ens quedi clar que aquestes mesures d'estalvi són per mantenir el xiringuito espanyol. A cada català que se li retalli sou, condicions laborals i prestacions socials se li ha de recordar que els 3000 euros per barba que cada persona, cotitzi o no, paga de promig a espanya se seguiran pagant, per mantenir altres regions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.