directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas adverteix que només si fracasa el pacte fiscal 'hi haurà temps per plantejaments agosarats'

El president diu que es plantejarà convocar noves eleccions si Catalunya 'arribés a un atzucac'

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat, en una entrevista a TV3, que si l'estratègia per aconseguir el pacte fiscal en la línia del concert econòmic fracassa, hi haurà temps 'per plantejaments agosarats, d'aquells que estan més marcats per la rauxa que pel seny'. En aquest sentit, ha explicat que l'acord que pretén aconseguir i al que espera que s'afegeixin la majoria de partits catalans, establirà un calendari per arribar a tenir una quota de retorn del 4%. Mas, a més, ha dit que es plantejarà convocar eleccions anticipades al Parlament en cas que Catalunya 'arribés a un atzucac' i veiés complicat poder governar. De moment, però, ha considerat que aquesta situació 'no ha arribat'.
Artur Mas ha volgut advertir de quines poden ser les conseqüències de no aconseguir un pacte fiscal com el que el Govern vol reclamar a l'Estat espanyol. En aquest sentit, ha considerat que 'si en algun moment Catalunya ha de fer un plantejament de molta duresa perquè s'han trencat les cartes definitivament, i no hi ha cap oportunitat de poder arribar al pacte fiscal, ja hi som a temps per fer plantejaments agosarats, d'aquells que estan més marcats per la rauxa que pel seny'. Ha afegit però que 'el que no faré és anunciar-ho a l'inici del camí, perquè això també té conseqüències'.

Ha reconegut que 'de moment Espanya no té diner pel pacte fiscal' i ha explicat que la intenció és arribar a un acord amb l'Estat que 'deixi clars els conceptes i fixi un calendari' per arribar a l'objectiu d'un dèficit del 4% del PIB, que actualment se situa entre el 8 i el 9%. En l'escenari de Catalunya, s'ha marcat com a primera prioritat que PSC i PPC se sumin a la posició catalana en defensa del pacte fiscal. 'No puc renunciar abans d'hora que entrin al vaixell', ha afegit. Mas considera que el PP no s'hi ha oposat frontalment i li plantejarà al PSC quan hagi culminat el congrés que celebren els socialistes catalans el pròxim 16, 17 i 18 de desembre.

El president de la Generalitat també ha explicat que en aquest primer any de legislatura, 'mai' s'ha plantejat convocar unes eleccions anticipades per les dificultats que li comporta no tenir una majoria suficient per governar sense necessitat de fer pactes al Parlament. 'Estic disposat a jugar-me el Govern en el moment que arribi a la conclusió que unes eleccions són necessàries', ha dit, tot puntualitzant que això només s'ho plantejarà 'si arribem a un atzucac i les polítiques que estem fent embarranquen, si el govern espanyol ens fa la vida impossible per tot arreu, si altres partits catalans no volen donar suport en una situació tant difícil'. 'Però aquesta situació no ha arribat', ha sentenciat.

Pressupostos 2012

Sobre la negociació amb la resta de partits dels pressupostos del 2012, uns comptes que ha qualificat de complicats i durs, Mas ha afirmat que 'no deixarà de banda' al PP ja que van ajudar el Govern en els pressupostos d'aquest any. 'Si el PP ens ha ajudat i els altres ens han girat l'esquena, jo el que no faré és girar-los l'esquena'. Tot i així, ha insistit que oferirà pactar els pressupostos a tots els partits, 'demanaré a ERC i PSC que s'hi sumin però no els puc obligar', ha conclòs.

Molt difícil però no impossible

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut que és 'molt difícil però no impoosible' arribar a un acord amb els sindicats de la funció pública sobre la rebaixa dels sous i de les condicions laborals dels treballadors públics. Mas ha remarcat que les mesures que aquest dimecres el Govern ha posat sobre la taula son 'negociables' dins del procés de diàleg. En el marc d'aquestes negociacions, ha recordat que els alts càrrecs començant pel president de la Generalitat s'han rebaixat el sou entre un 20 i un 25% i ha insistit que l'objectiu de revisar les condicions laborals dels funcionaris és que el mínim de persones es quedin sense feina

Taxa turística d'un euro

El cap de l'executiu català ha confirmat que el Govern està negociant amb el sector una taxa turística per pernoctació. 'Menys del preu d'un cafè en segons quins llocs', ha afegit. Mas ha admès que és un plantejament que ha fet l'executiu català i s'ha mostrat convençut que s'acabarà aplicant.

Nega acord sobre la llei de la CCMA

A preguntes de la directora de TV3, Mònica Terribas, Mas ha negat que hi hagi un acord tancat amb el PP sobre la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que s'està negociant al Parlament. I com a argument ha explicat que el Consell d'Administració de la CCMA, en el que hi son presents els diferents partits, ha aprovat per unanimitat el pressupost d'aquest ens pel 2012. D'aquesta manera, Mas ha respost Terribas que ha fet referència a unes declaracions de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, en què deia que bona part de les mesures d'ajustament que s'aplicaran a la CCMA son propostes dels populars.

D'altra banda, Mas ha defensat les retallades a TV3 per l'any que ve recordant que hi ha serveis com sanitat i educació que son essencials. 'Si això ha quedat afectat aquesta casa no pot quedar al marge', ha conclòs tot reconeixent la funció de la televisió pública i reivindicant la seva paternalitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
quety fletxa Torroella
6 de desembre de 2011, 07.29 h

Aquest home em fa mes por que una pedregada seca... cada cop que parla i diu la paraula seny vol dir retallades. i ara teu la paraula agosarat que tindrem que buscar el significat en el seu vocabulari encara que si seny es sinònim de retallades agosarat potser sinònim de un nou impost.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de desembre de 2011, 00.23 h

#31 Tu només obrint la boca ja la cagas,asnalfabet inmigrant espanyol."Tu, qui per os defecates et loquitur anni."


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Josep fletxa Anoia
4 de desembre de 2011, 22.03 h

Si fracassa el pacte fiscal hi haurà plantejaments agosarats?? Doncs tant de bo que fracassi, quant més abans millor. L'únic camí, la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
4 de desembre de 2011, 09.45 h

Festu com vulguis que l´ cagaras.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ramon Munné fletxa Barcelona
4 de desembre de 2011, 07.57 h

Molt encertat el comentari #24 d'en Pere Segura.

Seria bo que el President i els seus el comentessin. Hi estan d'acord, i sono, quina resposta hi donarien? Enquè estaria incorrecte el comentari?
Espero la seva resposta.... que no n'hi haurà, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ness fletxa Sabadell
3 de desembre de 2011, 19.31 h

Pacte fiscal = entretenir la gana.
Deu se ceg, perquè el "pacte fiscal" ja ha fracassat molt abans d'haver-se presentat al NO del PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
3 de desembre de 2011, 17.36 h

Sorry! Volia dir Iaio Rafel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
3 de desembre de 2011, 17.35 h

Molt ben explicat, Iaio Manel i quina pena haver de donar-te la raó, Francina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ramona del Taulell fletxa Santa Margalefa del Mugrony
3 de desembre de 2011, 15.40 h

Té raó el President. Els madrilenys són amants del diàleg i del respecte i cal que ho aprofitem. Cal que ens ho prenguem amb seny.
I, sobretot, que no ofenguem a ningú. No va amb nosaltres els catalans això de faltar el respecte com fa en Lòpez-Tena. Això sí que hoi hem de denunciar i amb molta contundència. Què és això de tenei eixelebrats al nostre parlament?
Em sembla moklt bé això de que faci una comissió que trigui un any en reclamar el pacte fiscal i que no es digui en qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joan fletxa Palamós
3 de desembre de 2011, 15.37 h

Durante y Lérida + Mas i cia., la mateixa espanyoleria ! Sencillament, no cal donar-hi més voltes, hem de buscar la solució.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.