directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rebombori per l'absència de Mas als actes commemoratius de la Constitució espanyola

SI i ERC aplaudeixen la decisió del president de la Generalitat mentre C's i PPC ho consideren molt greu

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, de no assistir als actes commemoratius de la Constitució espanyola que s'han de celebrar demà a Madrid ha portat cua de reaccions. Mentre que ERC i SI han aplaudit la decisió, C's i PPC s'han mostrat molt crítics i no han escatimat en retrets contra el president de la Generalitat. Artur Mas ha rebutjat assistir als actes commemoratius de la Constitució espanyola atès que considera que el pacte constitucional de 1978 està trencat després de la reforma aprovada per PSOE i PP. A més, la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut també justifica l'absència de Mas a Madrid.
La secretèria general d'ERC, Marta Rovira, ha valorat molt positivament la decisó perquè considera que representa l'opinió de 'molts catalans' envers el text constitucional. El partit republicà no ha assistit mai a aquests actes commemoratius. Per la seva banda, el diputat de SI Alfons López Tena també ha aplaudit la decisió. A més, ha instat al President a ser 'conseqüent' i a rebutjar la carta magna a Catalunya.

En canvi, el diputat de C's Jordi Cañas ha conseiderat que Artur Mas genera 'un greu problema institucional' i tensa les relacions entre Catalunya i Espanya en no assistir als actes.Per la seva banda, el portaveu del PPC, Enric Millo, ha acusat Mas de 'menystenir' els catalans. 'Suposo que els independentistes estan molt contents, però hi ha molts catalans que no ho són i que ara no se senten representants', ha sentenciat.

Mas no és el primer president de la Generalitat que no assisteix als actes en commemoració a la Constitució espanyola. Pasqual Maragall no hi va assistir mai i Jordi Pujol va deixar de fer-ho el 1988. José Montilla hi va assistir cada any com a president de la Generalitat, i també ho farà aquest any. En un comunicat ha afirmat que la seva presència serà per posar de manifest el seu compromís envers el text constitucional 'que configura un marc de convivència que ha estat la garantia de l'estabilitat democràtica i del progrés social d'Espanya i de les nacions i pobles que la conformen'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
7 de desembre de 2011, 16.44 h

Els números 14 i 34 tenen raó. Anar o no als actes de Madrid no té gaire rellevància. De fet, molts representants del partit nacionalista espanyol (anomenat PP) no hi han anat i no els ha passat absolutament res. Hi ha coses que si les fa o diu un espanyol convençut no passa res, però si les fa o diu un català, ai! mare quin enrenou i quin munt de crítiques. D'altra banda, aquestes accions sense importància són la típica pastanaga convergent. Però tranquils, nacionalistes espanyols,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Albert fletxa Barcelona
7 de desembre de 2011, 01.06 h

Rebombori per l'absència de Mas? Per coherència, els del PPC i C's haurien de criticar també els altres 10 presidents autonòmics que no han assistit, començant per la pressumpta amfitriona, la Sra. Aguirre, passant pel "constitucionalista" Patxi López o el valencià Alberto Fabra. Tan sols hi han assistit els presidents de Castella-la Manxa (Cospedal), Aragó (Rudi), Galícia (Feijóo), la Rioja (Sanz), Astúries (Cascos) i Canàries (Rivero).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Ness fletxa Sabadell
6 de desembre de 2011, 17.45 h

#23 Tenir cognoms CATALANS no vol dir res de res. De fet, els més "catalans" solen ser enemics més afèrrims de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Joanot fletxa Llívia
6 de desembre de 2011, 12.06 h

Estic amb L.Mental.
A part, "don" Millo, com pot "su excel·lenssssia" confondre catalans amb col·laboracionistes de merda...? Tothom sap que els qui no volen la independència de Catalunya no són de catalans ni de bromes, sinó BOTIFLERS LLEPACULS ECSPANYOLOTS. Qui no vol veure la seva terra lliure d'invasors és un covard traïdor titafreda acomodat. No hi ha qualificatius més adequats per a aquests merdaseques.
Per altra banda, el president Mas, per una vegada sembla coherent i, de fet,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
L.Mental fletxa PPCC !!*!!
6 de desembre de 2011, 11.12 h

Ben fet, Artur Mas. No pas que em siguis gaire simpàtic ni que hagi oblidat la teva imperdonable actuació quan l'Estatut (fracassat) però en aquesta ocasió, i sense que serveixi de precedent, has actuat correctament. Una Constitusiong impresentable i franquista com l'ePPanyola, no es mereix cap mirament, ben al contrari, es mereix les crítiques més severes. És una mostra més del cretinisme que enlluerna els imperialistes castellans, aquells que s'han inventat això de "Ecspanya" per tal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Alex Térieur fletxa PPCC !!*!!
6 de desembre de 2011, 10.12 h

#17 Il y a duex genres differents de personnes, au monde: les uns aiment beaucoup parler des choses qu'ils ne sont pas assez doués pour comprendre, les autres aiment mieux apprendre ce qu'il faut apprendre et ne parler que jusqu'à ce qu'ils connaissent a fond le thème traité. Je vois clairement que ce pauvre diable qui prétend se comparer au personnage de Rousseau, apartient à la première classe. Vaut mieux l'ignorer et laisser qu'il déconne à son goût, n'est-ce pas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
6 de desembre de 2011, 10.05 h

#24 Mercès per la felicitació, te l'agraeixo. Respecte a si els cognoms "imprimeixen caràcter" o no, estic totalment d'acord amb tu: el meu cognom és un d'aquells tan incòmodes, que acaben en -z, i que cada cop que vaig a votar he de renyar els membres de la mesa perquè pronuncien la z a la castellana. Malgrat el meu cognom no he conegut cap altre enemic dels imperialismes, en especial del castellà, més convençut que jo mateix. Els cognoms no depenen de nosaltres, sinó dels nostres pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
6 de desembre de 2011, 09.57 h

#23 El cognom no és indicatiu de res i menys de catalanitat. Mas, és cognom català, però ell és català ???. En Nadal del PSC(PSOE més aviat), és ben català, però ell és català ???. En Piquè (ex-delegat del PP a Catalunya), el seu cognom també és ben català, però ell és català ???. En Duran i Lleida, amb cognoms catalans, però ell és català ??? I no parlem de l'expresident Pujol, el de les majories absolutes. En quant a en Roca "Xunxent" com li deien els castellans del seu ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jolje Cañias fletxa ePPañaaaaaaaaaa !!!
6 de desembre de 2011, 09.50 h

#18 No mas entendio tu, iaia, poke chio soi muuuuu ecologihta, i si me duschiara una bé al mes, gahtaria demasiá augua. Chio me duschio una bé cada SAI mese, i po eso disia que etta semana NO mi toca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
no tinc nom fletxa Barcelona
6 de desembre de 2011, 09.44 h

Home, Sr. Mas, a mi aquests ensurts no me'ls doni, em podria fer venir un cobriment i la veritat espero estar a primera fila a la Pl. Sant Jaume quan es proclami la República Catalana (li ho dic així per si de cas encara no ho sap), però bé..... veurà ja està bé que no hi vagi, però arribar a saltar d'alegria (jo, si salto, puc prendre mal), doncs... no. Perquè molt em temo que això seu és pura mandra, i no ho dic sense coneixement de causa, és que d'ençà que sé que fins el final... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.