directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Tremosa: "No hi ha cap ciutat a Europa amb tant de potencial com Barcelona"

Així ho assegura l'eurodiputat català en un seminari a la prestigiosa London School of Economics, on el debat s'ha centrat en els beneficis del corredor mediterrani

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El corredor mediterrani i els seus beneficis i reptes per l'economia catalana i europea han estat aquest dilluns els elements de debat d'un seminari a la London School of Economics que ha comptat amb la presència de l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa. El polític català ha destacat en un acte a la prestigiosa universitat britànica que 'no hi ha cap ciutat a Europa amb tant potencial com Barcelona'. Durant el seminari, els participants han debatut sobre els reptes del corredor mediterrani, ara que ja és una prioritat de la Comissió Europea. Tremosa ha remarcat que en el futur Barcelona i València podrien superar la zona de Londres pel que fa a importància portuària europea.
'En un rànquing molt estable de les 15 regions portuàries des del 1985 fins el 2009 l'única regió portuària que creixia amb força era la dels ports de Barcelona i València, que han tingut un creixement espectacular fins a la quarta posició, empatats amb Londres i amb perspectiva d'esdevenir la tercera regió portuària el 2015', ha explicat Tremosa.

Ramon Tremosa ha destacat davant del públic anglès que el corredor mediterrani és una infraestructura que permetrà 'relligar el nord i el sud d'Europa' i acabar amb les 'divergències' entre les regions de la Unió Europea.

La necessitat de mantenir obert i estable el Canal de Suez tot i els canvis polítics a Egipte, la cooperació entre els ports de Barcelona i València tot i les possibles rivalitats locals o els reptes que suposaria el desglaç complert de l'Àrtic han estat alguns dels altres temes que han despertat l'interès del públic britànic que ha assistit al seminari de Tremosa.

L'eurodiputat de CiU ha destacat que seria 'un desastre' que s'arribés a tancar el Canal de Suez per l'evolució política a Egipte. Tremosa ha indicat que la Comissió Europea analitza de prop tots els esdeveniments polítics posteriors a la 'primavera àrab' per evitar qualsevol moviment que perjudiqués el comerç marítim entre Àsia i el Mediterrani.

Tremosa ha explicat que el desglaç de l'Àrtic no tindria un gran impacte en un port com Barcelona, fort i ben interconnectat amb Europa, perquè només seria més competitiu per les ciutats que estan 'des de Beijing cap amunt'. En aquest sentit, Tremosa ha indicat que els principals ports de la Xina, Vietnam o Indonèsia continuarien trobant molt més rendible transportar les mercaderies pel canal de Suez i cap al Mediterrani.

L'eurodiputat també ha destacat que Barcelona té un gran potencial perquè és una de les poques ciutats d'Europa que té un port i un aeroport molt propers. A més, ha indicat que les noves necessitats dels transportistes, que en el futur necessitaran ports més profunds, fa a Catalunya més competitiva respecte de zones del nord d'Europa tradicionalment usades com a entrada de mercaderies al continent.

Tremosa ha aprofitat l'ocasió per presentar la versió anglesa del seu llibre sobre les infraestructures portuàries del mediterrani, 'Catalonia, an emerging economy'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
8 de desembre de 2011, 11.38 h

"Catalonia an emerging economy"??!! Veian, Tremosa, o tu o jo no sabem què vol dir això d'"emergent".

Que països com les Corees, Indonèsia, els Vietnams, la Índia, etc... que no havien fet la revolució industrial quan pertocava, i que de sobte han començat a produir en cadena, conquerint mercats per la baratura dels seus preus, siguin considerats economies emergents, ho entenc i ho comparteixo.

Però que Catalunya, el país mediterrani que més inequívocament va experimentar les dues ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
7 de desembre de 2011, 17.26 h

Son lo mejor entre lo mejor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Tomppa fletxa Sabadell
7 de desembre de 2011, 13.32 h

Es cert, no hi ha cap altra ciutat tant brut, tant decadent i cap altra ciutat normal a Europa acceptaria que als seus carrer es venen productes sense pagar imposts ( robant de botigues que estan al costat ) etc. Barcelona es impressionant ... si t'agrada putes, drogues i festes! Vinga que es també un potent en producció pornographics ... un ciutat impressionant de debò ... estic molt orgullos d'aquesta ciutat de ema ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
apendrepelsac fletxa Barcelona
7 de desembre de 2011, 12.49 h

No hi ha cap "botifler" unionista tan gran com els traïdors Ramon Tremosa i Artur Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
erosfum fletxa manresa
6 de desembre de 2011, 23.19 h

visça la cultura


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 de desembre de 2011, 20.25 h

No se corrompen ni colocan a sus familiares y amigos en cargos con mucho sueldo, al contrario, el ideal es lo primero, se preocupan para que todo el mundo tenga su puesto de trabajo estable, gracias a sus desvelos no existe el paro, las empresas prosperan, ninguna cierra, los ERES se desconocen, se atan los perros con butifarras gracias a sus impagables gestiones, antes de invertir estudian la viavilidad del proyecto, aeropuertos de Lérida, Castellón, Ciudad Real etc, etc, con el AVE tampoco... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Endic (cdiminal) fletxa d'aquí, recony!
6 de desembre de 2011, 18.38 h

Chio hacavo da proclamá la Ripùblica Bananera dels umorihtes ePPanyolihtes, i sus recramalé passapolt si boleu antrá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
A. Guijong fletxa etoooo... puèèèè.... aoda mihmo no macuildo!
6 de desembre de 2011, 18.30 h

Le lectorao é una ehtrustura de pelsonah ke sabe muuuu bieng lo ke sase. Pero ma ke naa le lestorao ePPanyió, ke sel mehó er mundo mundiá, poke nosoltro semo lo mehore!!!!

Le lestorao sabe muuuuu bieng a kieng bota i a kieng no bota.

I punto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de desembre de 2011, 15.35 h

Los políticos som gente que se sacrifica por el buen vivir nuestro, son aústeros, no les gustan las portades, siempre dicen la verdad, no malgastan, honrados a carta cabal, viven en pisos normales, viajan en coches utilítarios, cuando dejan o pierden el cargo renuncian a sus modestisimas prevendas, se retiran viviendo como monjes cartujos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Enric fletxa Barcelona
6 de desembre de 2011, 15.06 h

Si no fos pel llast que tenim amb Lleida, Girona i Tarragona que ens roben i espolien cada dia.

Barcelona independent.

Lleida, Girona i Tarragona que es la quedin les Espanyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.