directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

759 milions d’euros que no arribaran mai a Catalunya

El govern de Zapatero no pagarà la quantitat en infraestructures que fixa l’Estatut

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol en funcions no pagarà a la Generalitat els 759 milions d'euros en infraestructures de la disposició addicional tercera de l'Estatut, segons ha revelat aquest dimarts el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. El portaveu del Govern, Francesc Homs, havia advertit que no cobrar aquesta quantitat que Artur Mas va pactar amb José Luis Rodríguez Zapatero dificultarà complir amb el dèficit públic del 2,6% marcat per al 2011. 'Què caram celebren el Dia de la Constitució aquells que se la passen pel forro!', ha criticat Duran, recordant que el govern espanyol 'incompleix l'Estatut i, per tant, la Constitució'.
'M'arriben notícies molt dolentes: el govern socialista no vol liquidar els 750 MEUR de la disposició addicional tercera', ha informat el líder de CiU a Madrid al seu Twitter. Duran ha advertit l'encara vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, que 'no pagant també incompleix l'acord bilateral Estat-Generalitat' i no respecta el 'Tribunal Constitucional, que diu que aquests acords són vinculants'. 'Més transgressió constitucional', ha lamentat Duran.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ja s'havia queixat el 29 de novembre de les 'incerteses massa grans' que té la Generalitat sobre si Zapatero o el futur president espanyol, Mariano Rajoy, abonaran els 759 milions d'euros que fixa l'addicional tercera de l'Estatut. 'Si tens menys ingressos dels previstos, això acaba afectant el balanç i la liquidació final, i a part tens un problema de tresoreria', havia alertat Homs, que tampoc no sap si el govern espanyol pagarà el fons de competitivitat o si mantindrà l'impost de patrimoni. Tot plegat amenaça el compliment del dèficit públic màxim del 2,6% compromès per a aquest any, avisa el Govern.

'L'Estat centrifuga el dèficit a Catalunya per complir el seu, però el PP es trobarà la factura al calaix que haurà de pagar. Quantes en trobarà?', ha denunciat Duran.

Segons informa l'ACN, el govern en funcions de Zapatero s'ha justificat dient que està 'en funcions' i que 'ara en vindrà un de nou'. La ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, ha confirmat que el govern sortint no liquidarà els diners, i que això està en mans del nou govern de la Moncloa. D'aquesta manera, s'ha espolsat el problema al·legant que ara li toca al nou govern parlar-ne.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
8 de desembre de 2011, 13.02 h

#21 El què encara no s'ha dil·lucidat és el famós cas Pallerols, el qual si mai arriba a veure la llum, vull dir el judici fins al final de tot, potser, no enraonaries tant, cas el qual com deus saber, esquitxa de ple a Sant Duran i Lleida. I encara no s'ha vist tampoc, i potser mai no es veurà, és com acaba el tema del xoriç d'en Millet i els seus boys, així com el cas Palau. D'altra banda, només amb la traïció que van cometre a Catalunya i als catalans els dos subjectes als quals e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
8 de desembre de 2011, 11.10 h

#21 No diguis mai aixó d'IMBÈCIL que el bombin quan t'estàs mirant al mirall, Xavier Salat. Si no has llegit crítiques contra el PSC, una de dues: o has llegit molt poques opinions o no entens el que llegeixes, perquè aquí qui més qui menys tots hem atacat FEROTGEMENT el PSC, però quan toca dir les veritats sobre CiU, en Mas i en Duran, tampoc no ens mosseguem la llengua. Si no t'agrada, és cosa teva. Si estas tan enamorat de CiU, potser et convé una altra web. Però no diguis l'ESTUP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 de desembre de 2011, 23.46 h

Senyor Mas, ens cal l'Agència Tributària Catalana. Ni més ni menys. Els impostos de Catalunya pels catalans. Més clar, impossible. Ja està bé de patir misèria. O és que el seu objectiu també és enfonsar Catalunya? ...No li cansa demanar almoina? ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de desembre de 2011, 22.53 h

#21 estic d'acord amb tu, però quan he llegit tropessa casi m'exploten els ulls, es diu entrepussar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
xavier Salat fletxa Barcelona
7 de desembre de 2011, 21.26 h

Es increible! tots els comentaris van contra CiU i cap contra el PSC i la inefable Carmeta! com si el PSC fos una mena de verge aliena a tot el que fa el PSOE i no tinguessin res que veure la Carmeta i el ZP... Ens i encanta cagarse en CiU i tot es bo per fer-ho... Que plou? la culpa es de CiU... que una vella tropessa? la culpa es de CiU... Que una ajuntament amb un consistori ocialista es queda sense un duro.. La culpa es del botifler d'en Duran... Em sembla que em donaré de baixa d'aquesta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Lluis fletxa Palau
7 de desembre de 2011, 12.23 h

Solidaritat catalana dona la solució:

http://www.solidaritatcatalana.cat/parlament/noticies/si-insta-mas-colell-plantar-cara-i-no-ingressar-espanya-759-milions-d%E2%80%99euros-de-les-cotitzacions-socials-i-irp


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
MARIA M. fletxa Barcelona
7 de desembre de 2011, 12.06 h

MAS es un botifler al servei dels amos espanyols. Ciu i Psc son la quinta columna del botiflerisme unionista català i mesell amb Espanya. CIU guanya sempre les eleccions i ara pacta amb a tort i a dret amb els anti catalans del PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
7 de desembre de 2011, 12.00 h

Dins els "pactes" secrets de la MONCLOA durant la tramitació del Estatut entre en Rodríguez Zapatero i en Artur Mas, entre el PSOE espanyol i la federació conservadora unionista i convergent amb Espanya, també coneguda com CiU i figura que Espanya, no pagaria aquest import per infraestructures de la disposició addicional tercera del nou ESTATUT, mentre en MAS i CiU no tornessin a governar a Catalunya.
Com sempre, Espanya mai compleix i un cop mes a tornat a enganyar als unionistes converg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
7 de desembre de 2011, 10.43 h

#6 Millor que te'n vagis a viure a ezpana, que és allà on aquests que victoreges et portaran, si bé abans t'hauran escurat les butxaques i els folre de la samarreta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
7 de desembre de 2011, 10.39 h

Al meu anterior comentari, he omès esmentar que: Els elogis que he dispensat als votants de convergència, també anaven dirigits encara amb més força, als militants i simpatitzants de SI, que van anar a votar amb una estelada o que senzillament es van abstenir d'anar-hi. Si d'això se'n diu ser independentista, llavors és que estem vivint encara en una república sud-americana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.