directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell justifica les retallades al cinema català dient que 'ja està acostumat a treballar amb pocs recursos'

El conseller de Cultura avisa que la indústria cinematogràfica catalana pot patir pels ajustos però això no és 'una novetat'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha admès aquest dimarts durant la presentació de 'Pa Negre' a Brussel·les que el cinema català pot patir com a conseqüència de les retallades de la despesa pública, però que qualsevol dificultat es suplirà amb 'talent'. Mascarell ha assegurat que el sector cinematogràfic català 'ja està acostumat a treballar amb pocs recursos' i que, per tant, qualsevol efecte dels ajustos no serà 'una novetat'. El conseller ha remarcat que les retallades en cultura afectaran 'el menys possible' la creativitat i el talent cultural catalans i se centraran en 'costos estructurals' com les 'grans institucions que es poden racionalitzar'.

Comparteix
   


Etiquetes
'La consigna és que tot allò que és creativitat i talent es vegi afectat el menys possible pels ajustos que es puguin estar fent', ha defensat Mascarell. El conseller ha assegurat que prioritzarà les retallades en 'costos estructurals' per intentar protegir les 'terminals creatives'. Mascarell ha afegit que el talent i la creativitat són 'la matèria prima del nostre país'.

'Nosaltres no tenim petroli, però tenim talent i el talent necessita unes regles del joc que intentem mantenir', ha explicat el conseller de Cultura abans de la projecció de 'Pa Negre' al cinema Flagey de la capital belga.  

En aquest sentit, Mascarell ha admès que 'evidentment' el Govern ofereix suport econòmic 'específic' per la promoció de 'Pa Negre' 'en la cursa dels Oscars'. 'L'agenda del govern és fer costat a l'agenda del productor. Que el productor desplegui tot allò que cregui que cal fer perquè la pel·lícula sigui vista', ha dit Mascarell.

Mascarell ha definit com a 'meravellós' poder presentar 'Pa Negre' a Brussel·les, on hi ha les institucions europees. El conseller ha dit que la projecció pretén demostrar 'quina és la dimensió d'aquesta pel·lícula que està a la cursa dels Oscars i alhora la voluntat de contribució al cinema europeu que fa Catalunya'. Amb tot, ha admès que 'la prioritat' és la promoció als Estats Units per intentar endur-se l'estatueta.

Tot i així, Mascarell s'ha mostrat caut i ha defensat que 'Pa Negre' 'ja ha fet allò que havia de fer'. 'Significar-se a la cursa dels Oscars no és una cosa petita. Clar que desitjo que guanyi, però la feina difícil ja l'ha feta', ha defensat el conseller, que ha afegit que el que s'ha aconseguit fins ara 'ja és un premi'.

'Simpaties'per Pa Negre als EUA

Per la seva banda, la productora de 'Pa Negre', Isona Passola, ha defensat que el film desperta 'simpaties' als Estats Units, on ja s'estan fent campanyes pels Oscars. 'Hi ha simpatia per una pel·lícula que els sona exòtica, diferent, molt pura, molt autèntica', ha assegurat Passola des de Brussel·les.  

'Ja sabeu que els americans són més innocents que els europeus, es volen sorprendre més, i llavors reben les novetats d'una manera més pura', ha defensat la productora catalana. 'Estan molt oberts a la pel·lícula', ha afegit Passola, que ha indicat que es celebraran 'festes molt divertides' per promocionar la pel·lícula: 'Repartirem pa negre per tothom, ballarem amb els nens, farem el que convingui'. Passola ha dit que 'la sort dirà' qui arribarà a recollir la famosa estatueta, però ha defensat que la seva productora farà tot el possible. 'Com a mínim que no haguem deixat de fer res per arribar al màxim de lluny possible', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Valentí fletxa Sant Vicenç de Castellet
8 de desembre de 2011, 19.07 h

Acabarem com aquell ruc, que el seu amo acostumava a menjar una mica menys cada dia...fins que es va morir, és clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jofre fletxa Valldigna.
8 de desembre de 2011, 19.06 h

Tot i que els despreci el tinc especialment per un partit polític concret, per la seva passada traició, m'alegra, i apena a la vegada per lo que aixó representa, que estiguem d'acord en que per desgràcia tenim com a polítics una colla de pallassos i botiflers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de desembre de 2011, 23.58 h

Catalunya està vivint un calvari. Una alra guerra. Diferent però amb moltes víctimes. Els nostres polítics són terriblement limitats... Tal vegada el que passa és que sols els preocupa el seu benestar, la seva seguretat. No es veuen indicis de voler fer de Catalunya un país capdavanter, modern, rica amb uns ciutadans feliços i orgullosos. Més aviat sembla el contrari. Com si amb un degoteix persistent i constant estiguessin intentant deixar-nos sense res. Nus, deprimits, esgotats, dec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de desembre de 2011, 23.51 h

Es conformen amb qualsevol cosa. No tenen estima per la cultura. Quina vergonya de polítics. Pobre Catalunya amb aquests miserables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Juli fletxa Barcelona
7 de desembre de 2011, 15.25 h

De cínics no poden ser-ne més. Tam bé hi estem acostumats, nosaltres. Quin país...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Vilanova
7 de desembre de 2011, 10.33 h

tot un socialista sí senyor...no cal més recursos perquè ja estem acostumats a viure espoliats...psc i ciu, cul i merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Toni fletxa Reus
7 de desembre de 2011, 10.14 h

Per acabar d'arrodonir aquesta magnífica iniciativa del govern dels millors, seria també magnífic que els alts càrrecs, càrrecs intermedis, i altres llepes que heu col·locat quan militàveu en aquest i en aquell partit, us acostuméssiu també a dirigir les vostres economies domèstiques amb el mínim de recursos possibles. Vaja, el mateix que pregoneu per als altres, però aplicant-ho a vosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.