directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mà estesa, però amb condicions

PSC i ERC alerten que el seu suport a pactar els pressupostos és incompatible amb el del PPC

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha iniciat aquest dimecres les reunions amb els grups parlamentaris per negociar els pressupostos del 2012. PPC, PSC i ERC han desfilat per la conselleria d'Economia al llarg del dia i tots han mostrat més predisposició que mai per arribar a un acord. Això no treu que no hagin posat condicions. El PPC ha reclamat que no hi hagi un increment de taxes i impostos, el que topa frontalment amb les exigències de PSC i ERC, que passen per augmentar els ingressos per la via impositiva. Per això, socialistes i republicans han alertat que el seu suport és incompatible amb el dels populars.
PPC, PSC i ERC s'han trobat aquest dimecres amb Mas-Colell per donar el tret de sortida a la negociació dels pressupostos del 2012. El conseller d'Economia s'ha mostrat 'molt optimista' i ha assegurat que el Govern trobarà el suport polític necessari per poder tirar endavant els pressupostos, tot i que ha reclamat als grups que no plantegin més despesa perquè els comptes públics estan 'al límit'.

Per part del PPC, han estat els diputats Enric Millo i José Antonio Coto els que s'han reunit amb Mas-Colell, a qui han traslladat les seves condicions per renovar l'acord amb el Govern. Millo ha deixat clar que els populars no donaran suport ni s'abstindran amb uns pressupostos que contemplin un increment de taxes i impostos, i ha explicat que ha recordat al conseller que per 'seure a fer una negociació seriosa', el PPC haurà de poder fer un 'balanç satisfactori' dels compromisos que el Govern va adquirir amb els populars a canvi de l'abstenció en els comptes de 2011. 'Sense això, no hi haurà confiança suficient per establir nous acords', ha assegurat. En aquest sentit, el suport del PPC passa per un 'major esforç' en la reducció de la despesa i per no retallar en sanitat.

Per la seva banda, la portaveu econòmica del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha explicat després de la reunió que, juntament amb el president dels socialistes, Joaquim Nadal, ha mantingut amb Mas-Colell, que el PSC està obert a pactar el pressupost però que el Govern haurà de modificar la seva política d'ingressos fent-los 'més equitatius i progressius' establint noves taxes i apujant impostos a les rendes més altes. A més, el PSC vol que el pressupost reflecteixi polítiques 'de reactivació econòmica i contra l'atur'. Martínez-Sampere ha qualificat de 'positiva' la reunió però ha assenyalat que veu 'difícil' que PPC i PSC donin suport a un mateix pressupost. Pels socialistes, la 'línia vermella' que no es pot traspassar passa per 'garantir la cohesió social'.

Finalment, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha valorat 'molt positivament' l'actitud del Govern i ha assegurat que tot i que ara per ara 'no es donen les condicions' perquè ERC voti 'sí' als comptes de la Generalitat, veu factible un possible acord. Per arribar-hi, però, Esquerra demana que s'augmenti el tram més alt de l'IRPF autonòmic i que l'executiu busqui 'nous ingressos' i 'mesures compensatòries' que garanteixin 'la cohesió social'. Junqueras ha celebrat també haver detectat que el Govern 'està considerant algunes de les nostres iniciatives', com ara 'la implantació d'una taxa turística' o accedir a la seva reclamació d'augmentar 'el tram més alt de l'IRPF autonòmic i passar del 25,5% al màxim del 27%'.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha celebrat que ERC i PSC hagin canviat d'actitud i estiguin predisposats a parlar sobre els pressupostos del 2012. Ho ha comparat amb la negociació dels comptes del 2011, i ha assegurat que 'el to, l'actitud i la predisposició són molt més positives' ara en comparació amb les converses que van mantenir ara fa sis mesos. Turull també ha deixat clar que no pactaran exclusivitats, per molt que socialistes i republicans diguin que no podran arribar a un acord amb el Govern si alhora es pacta amb els populars.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jordi Font fletxa Palafrugell
11 de desembre de 2011, 13.57 h

On són els comentaris #6 i #7? què ha passat? El #8, del de l'Estartit, em sembla un gran error. Dir que en els oferiments d'ERC sempre hi ha trampa em sembla una autèntica aberració. Hi ha gent que fa servir massa al.legrement això de sempre , tothom, a tot arreu. A mi em fan pensar en Franco quan dèia Españoles todos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ex votant de CyU fletxa L'Estartit
9 de desembre de 2011, 12.54 h

Jo de la memòria dels catalans me'n refio ben poc. Votar al que va dilapidar l'estatut una nit a la Moncloa a canvi de les seves ansies per ser president de la Generalitat més aviat em fa pensar en una amnèsia col·lectiva. I a sobre ara es dediquen a demanar un "pacte fiscal" que ja estava contemplat en aquell estatut. Tot això són maniobres dilatòries per no apostar clarament per la independència. Es allò del qui dia passa any empeny, ja que el que interessa de debò a CyU es manteni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
9 de desembre de 2011, 12.07 h

#7 I tu?a quin grup d'idiotes estàs adscrit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ivan fletxa Avinyó
9 de desembre de 2011, 11.17 h

Ja sap, sr. Junqueras, com diu el de l'Estartit, a CIU se li ha de donar un xec en blanc. És el peculiar concepte de democràcia que té l'ecs-votant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
9 de desembre de 2011, 10.59 h

Quant ERC fa un oferiment a CiU cal llegir la lletra petita amb molts atenció. Sempre hi ha trampa.

Quant es tracta de deixar-se sodomitzar pels sociates, a les hores es baixen els pantalons a la més minima insinuació.

Tenim molt present a aquell espaÑÑolista inadaptat anomenat José Montilla Aguilera, perqué els catalans tenim molta més memòria que un peix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
alfons fletxa santes creus
8 de desembre de 2011, 22.27 h

#3 Jofre pensa que l'insult es l'argument del neci....... a part de dir que som imbècils els que no pensem com tu, tens algun altre argument d'una mica mes de pes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
alfons fletxa santes creus
8 de desembre de 2011, 22.27 h

#3 Jofre pensa que l'insult es l'argument del neci....... a part de dir que som imbècils els que no pensem com tu, tens algun altre argument d'una mica mes de pes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jofre fletxa Valldigna
8 de desembre de 2011, 21.07 h

I tant que en puc dir ! Com per exemple, ets dels pocs imbècils que encara creuen amb l'actual ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.