directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entreguen 127.500 signatures al Parlament per donar suport a la ILP contra les curses de braus

S'enfronta aquest divendres a tres esmenes a la totalitat de PSC, PP i Grup Mixt

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Associació en Defensa del Drets de l'Animal (ADDA) i la 'World Society for the Protection of the Animals' (WSPA) han entregat aquest dilluns al Parlament un total de 127.500 signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra les curses de braus, que s'enfronta a tres esmenes a la totalitat aquest divendres de PSC, PPC i el Grup Mixt. Aquestes signatures no se sumen legalment a les de ILP, recollides per la Plataforma Prou, sinó que són com a mostra de suport. La presidenta d'ADDA, Carmen Méndez, ha indicat que volen 'fer pressió' per evitar que prosperin les esmenes, i ha subratllat que la societat catalana ja no pot fer res més per demostrar que un 70% de la població vol prohibir les curses de braus.
no, caixes, recollida, signatures, braus, toros
Comparteix
   

Després de ser rebuda pel president del Parlament, Ernest Benach, Méndez ha explicat que aquestes signatures formen part d'una campanya que es va iniciar el 2004 després de la declaració de Barcelona com a ciutat antitaurina. Es tracta, però, de la tercera entrega que realitzen i en total han entregat 676.000 signatures. Les dues associacions volien donar aquestes últimes signatures fa un any i mig, però van decidir no fer-ho per no confondre la ciutadania amb les de la ILP. Ara que es debatrà finalment la iniciativa al Parlament, han decidit fer ara l'acte d'entrega per donar suport a la plataforma Prou, amb qui han col·laborat per recollir les signatures. 'No podem donar més mostres que hi ha un percentatge important, entre el 70 i el 80% de la gent, que no vol que es continuï torturant animals a la plaça de toros', ha assenyalat Méndez.

Méndez ha lamentat que els partits polítics de moment 'no han sintonitzat massa' amb el clam en contra de les curses de braus. 'Ja no sabem com fer-ho entendre', s'ha queixat la presidenta d'ADDA, que ha atribuït que fins ara no s'hagin prohibit les curses a la pressió que exerceix el lobby taurí. De fet, ha indicat que són els que s'hi dediquen els que volen 'polititzar' aquesta iniciativa. 'La tortura ja no està justificada, però el lobby taurí és negoci, i com a negoci defensa els seus interessos', ha argumentat. Aquesta és la clau per la qual, segons ha considerat, les curses de braus encara existeixen a Catalunya quan un 70% de la població les rebutja. Méndez ha subratllat que s'han encarregat fins a tres enquestes a empreses professionals que han demostrat aquesta dada. A això se li han de sumar els sondejos d'opinió dels mitjans de comunicació, les signatures i la ILP. 'Què més podem fer?', ha preguntat.

Pel que fa a la recepció amb el president Benach, ha indicat que els ha rebut amb molta correcció i que ha expressat que, tot i que té l'obligació de representar tots els partits, els ha dit que confia que aquest divendres 'sigui positiu pel desig de la ciutadania'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
lluís fletxa solsona
15 de desembre de 2009, 19.44 h

vergonyosa l'actitud de la majoria de partits polítics, els quals haurien d'anar pel davant de la societat en avançar cap una millora dels comportaments, actituds, millorant l'educació en el comportament de el que es digne i el que no, en una societat que es vol anomena avançada sigui possible un espectacle tant denigrant de la festa de la tortura d'un pobre animal, sento fàstic i vergonya per aquesta societat que permet, tolere i en alguns casos defense aquestes festes de sang, patiment i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
15 de desembre de 2009, 09.28 h

Altra prova més de que psc-psoe i pp són la mateixa merda amb diferent pudor i de ciu en podem dir exactament el mateix.Quan voldrem obrir els ulls d´una vegada?.Quans mensy vots obtinguin aquests partits en totes les eleccions millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.