directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran avisa que el Senat 'no és útil' i s’ha de tancar si no es reforma

Pel líder d’Unió Democràtica, la Cambra Alta s’ha de reconvertir perquè representi els governs de les Comunitats Autònomes i respecti la pluralitat de l’Estat espanyol

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat en la seva carta web setmanal dirigida als militants del seu partit, que es tanqui el Senat si no hi ha cap intenció de reformar-lo i convertir-lo en una veritable cambra territorial. Per Duran, ara per ara el Senat 'no és útil i, per tant, és perfectament i necessàriament prescindible'. Al seu escrit, a més, critica que aquesta setmana el govern espanyol s'hagi negat a pagar els 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Segons Duran, no ho fan 'perquè no els hi dóna la gana'. 'Són uns galtes', els ha dit el líder d'Unió als responsables de l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero.

Comparteix
   


Etiquetes
'O el Senat es reforma i se li dona utilitat o el que cal és reformar la Constitució i tancar el Senat. Així de clar!'. És la proclama que Josep Antoni Duran i Lleida ha fet des de la seva carta web setmanal. El líder d'Unió ha aprofitat la polèmica sorgida arran del costós quadre de retrats que s'ha comprat a la Cambra Alta per parlar del que creu que és un funcionament erràtic de la institució. 'La societat es planteja cada cop més la necessitat o no del Senat. Crec que ha arribat l'hora de plantejar-nos definitivament la utilitat del Senat', ha sentenciat.

En aquest sentit, Duran ha considerat que 'tal com avui està plantejat, no és útil i, per tant, és perfectament i necessàriament prescindible. En conseqüència, o d'una vegada el Senat es reforma o es tanca'. El democristià, però, assegura que la seva primera aposta és la reconversió de la cambra 'per garantir d'una vegada la naturalesa jurídica que la Constitució li atorga en considerar-lo en el seu article 69 la cambra de representació territorial'. 'Aposto perquè sigui la que representi els governs de les comunitats autònomes que integren l'Estat, i que alhora sigui la cambra on es puguin visualitzar i distingir els fets diferencials que per llengua, cultura i dret existeixen i conviuen en un estat plurinacional, plurilingüístic i pluricultural com és l'espanyol', ha detallat al seu escrit.

D'altra banda, a la mateixa carta web, Josep Antoni Duran i Lleida ha parlat de la polèmica apareguda arran de la negativa del govern espanyol a pagar els diners de la disposició addicional tercera. El líder d'Unió recorda que hi ha un acord de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat tancant la xifra dels 759 milions i que el govern espanyol no pot al·legar que no estava previst perquè hi ha una partida pressupostària dedicada a aquesta finalitat. 'Malgrat tot, no ho volen pagar. Tan senzill i a la vegada tan greu com això: no els dona la gana pagar-ho', ha sentenciat Duran.

El democristià ha explicat que després de diversos contactes amb la ministra d'Economia en funcions, Elena Salgado, la seva única resposta ha estat sempre un 'no podem'. 'Què carai! No és que no puguin; és que no volen. I no ho volen perquè d'aquesta manera es queden els 759 milions d'euros, els compatibilitzen al seus comptes i ho transfereixen com a dèficit a la Generalitat. Clar i català: són uns galtes!', ha assegurat contundent.

Per últim, Duran i Lleida ha volgut recordar que, al seu criteri, 'aquesta legislatura que ara encetem serà la prova del cotó per veure si hi ha la possibilitat de refer els ponts trencats o s'aprofundeix en la separació dels uns i dels altres'. En aquest sentit, ha reclamat que 'el primer que requerirà del nou govern és la seriositat i lleialtat que el govern del PSOE no ha tingut des del primer instant fins a l'últim moment'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
lluigi fletxa Barna
11 de desembre de 2011, 18.46 h

El Senado no el vull ni reformat. Es un altra trampa del café para todos. Catalunya no ha de tenir la mateixa veu que qualsevol autonomia regional espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
L.Mental fletxa PPCC !!*!!
11 de desembre de 2011, 18.02 h

#12 En referir-me a fanatisme religiós volia dir que aquests partits confessionals, proposen estats confessionals, i no accepten de grat el laïcisme. I si ells no es volen divorciar o no voler avortar, doncs molt bé, perfecte, me'n al.legro, però que aconsegueixin prohibir-ho a TOTA LA SOCIETAT CIVIL, això no els hi puc perdonar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
L.Mental fletxa PPCC !!*!!
11 de desembre de 2011, 17.55 h

Per una vegada que podria estar gairebé d'acord amb en Joan de Palamós, si més no en el sentiment de fons envers Duran i Lleida, tampoc no ho estic en la forma. En Duran i LL. em cau pèssimament, no suporto ni el seu catalanisme tebi ni el seu dretanisme ni tan sols la seva religiositat marcadament fanàtica, com la de totes les religions que han estat oficials durant tantes dècades. Sobre la seva qüestionada corrupció, no en tinc cap informació fefaent.

Però d'aquí a desitjar-li la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Palamós.
11 de desembre de 2011, 16.38 h

Durante y Lérida tampoc s'ha reformat i per tant hauria d'estar també tancat................................................a la presó. Per corrupte, encara que per ara presumpte inocent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi Font fletxa Palafrugell
11 de desembre de 2011, 13.45 h

El senyor Duran, tal com diuen alguns opinants, és un personatge nefast, d'això no en dubto. Però quan diu que el senat i el bicameralisme són collonades inùtils, aleshores cal reconèixer que en això té raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Romeu fletxa Tardell
11 de desembre de 2011, 09.59 h

Un quadre o el Senat, on és el malbaratament?
http://blocdejosepromeu.blogspot.com/2011/12/un-quadre-o-el-senat-on-es-el.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Marc fletxa Bnc
10 de desembre de 2011, 21.02 h

Més inútil ets tu, Duran, i portes 3 dècades vivint com un rei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan de Sants fletxa Barcelona
10 de desembre de 2011, 19.47 h

El Senat mai ha servit ni servirà per a res. O sigui que, res de replantejar-se el seu funcionament, perquè seguirà igual: cementiri dels elefants. Partint de la base de la seva inutilitat, per què els de CiU i els altres senadors que representen Catalunya no deiixen el càrrec i la retribució i tot això que ens estalviem? Això és ser pràctics, i no donar sempre un nou termini per no canviar res.
D'altra banda, és curiós que sigui l'article 69 de la Prostitució, perdò, de a Constit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
euro fletxa PREMI DE CONSOLACIÓ A POLITICS NEFASTOS = SENADOR
10 de desembre de 2011, 16.21 h

Duran , al senado ecspañol es on acabaras tú, que es el "CEMENTITI D'ELEFANTS", on han anat a parar en Fraga i en Montilla, vells caducs que no serveixen per a res. El senado ecspañol, es el premi que donen als que es volen treure de sobre, i tú hi tens tots el números.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós.
9 de desembre de 2011, 21.02 h

#4 - I a més, encara és l'hora que el seu sentit "democràtic" el faci abjurar dels seus " Principios fundamentales del Movimiento !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.