directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament de Catalunya, president de la xarxa europea d’assessorament científic i tecnològic als parlaments el 2012

La institució catalana és l’única de tot l’estat espanyol que té unes característiques d’aquest tipus

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Parlament de Catalunya presidirà l’any 2012 la xarxa europea d’assessorament científic i tecnològic als parlaments, anomenat European Parlamentary Technology Assesment (EPTA). La institució catalana prendrà doncs el relleu a Alemanya en la presidència de l’organisme europeu. El Parlament, amb el Consell Assessor sobre Ciència i Tecnologia (Capcit), és l’única cambra de tot l’estat espanyol en tenir unes característiques d’aquesta mena, que li permeten formar part de l’EPTA. A més, juntament amb Flandes, és una de les dues cambres no estatals que formen part de l’organisme.
Catalunya va rebre el testimoni de la presidència de l’EPTA de mans d’Alemanya el 19 d’octubre, en el marc d’una reunió del consell que es va fer al Bundestag, a Berlín, i en què va participar la secretària quarta de la mesa, Dolors Batalla.

Com a encarregat d’organitzar les reunions de l’EPTA, el Capcit farà dues trobades anuals. La primera aplegarà els directors o responsables de les diferents oficines. La segona serà la del consell de l’EPTA, que coincideix amb la conferència anual i que és oberta a diputats i membres de la comunitat científica que assessora els parlaments.

El Capcit, que es va constituir l’any 2008 i que actualment presideix Núria de Gispert, és un òrgan de composició mixta. A més de formar-ne part les secretàries de la mesa, Montserrat Tura i Dolors Batalla, i un diputat de cada grup parlamentari, també l’integren representants de les principals institucions científiques i tècniques de Catalunya. Dins d’aquestes cal destacar les universitats públiques, l’Institut d’Estudis Catalans, la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca i el Consell Català de la Comunicació Científica.

L’EPTA està formada per les oficines d’assessorament científic i tècnic del Parlament Europeu i de les assemblees legislatives de 12 estats europeus (Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Holanda, Noruega, Suècia, Suïssa i el Regne Unit). A més, també en són membres associats del Parlament d’Àustria, del Consell d’Europa, de Polònia i dels Estats Units.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de desembre de 2011, 11.19 h

el pal.lament apanyo presidente de la liga protetora de la pandereta...cazi ná!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.