directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Membres de la Coordinadora per la Consulta presenten una ILP per celebrar un referèndum nacional el 25 d'abril

Ho fan a títol personal · Móra nega que vulgui formar un partit polític i apunta a una 'plataforma cívica' per empènyer els partits

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde d'Arenys de Munt i un dels portaveus de la Coordinadora Nacional per la Consulta, Carles Móra, ha afirmat aquest dilluns que 'es veu amb la força moral de presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè hi hagi un referèndum vinculant' a tot Catalunya el 25 d'abril del 2010. Així ho ha dit després de lliurar al Parlament a títol personal una proposició de llei per començar, si la Mesa del Parlament l'accepta, la recollida de signatures de la ILP. Així mateix, Móra ha negat que hi hagi desunió en el si de la Coordinadora. També ha negat, després d'afirmar-ho sense embuts aquest matí que tingui intenció de fer un nou partit polític. Móra ha matisat que 'es tracta de crear un front unitari i una plataforma cívica per crear pressió damunt del món polític perquè vagin de cara a la feina'.
carles móra, alcalde, arenys de munt, ilp, parlament, referendum
Comparteix
   

Móra ha fet aquestes declaracions al Parlament acompanyat pels membres de la coordinadora Anna Arqué, David Vinyals i Josep Antón Martínez Llorach. L'alcalde d'Arenys de Munt s'ha mostrat convençut que aquesta vegada no succeirà com la darrera ocasió que va arribar una ILP d'aquest tipus a la cambra catalana. En concret, el passat mes de juny, la Mesa del Parlament va acordar per unanimitat no admetre a tràmit la ILP a favor d'una proposició de llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació per al 12 de setembre de 2010, que havia presentat una comissió els promotors vinculada la plataforma Deumil.cat. L'alcalde d'Arenys de Munt creu que estan a temps d'aconseguir les signatures per portar a terme una Iniciativa Legislativa Popular.

A la memòria explicativa de 'les raons que aconsellen que el Parlament tramiti i aprovi la proposició de llei' s'assenyala que 'el 13 de desembre el poble de Catalunya va decidir que vol la independència i que vol constituir-se en un Estat independent, i ho vol fer ara'. 'El poble ha assumit la seva responsabilitat i ha votat de forma clara en favor de la independència. Ara els representants del poble heu d'assumir també la vostra responsabilitat i heu de complir amb el mandat del poble. És per això que la comissió promotora de la present iniciativa popular considera que és necessari s'aprovi la llei que proposem'.

Referint-se a les consultes d'aquest diumenge, Móra ha destacat que 'la veu de Catalunya ha parlat i ho ha fet clarament' i ha negat que una participació d'un 30% sigui un resultat dolent. 'Si s'extrapola el resultat adquireix una potencialitat enorme', ha dit. 'És hora que els nostres electes facin una jugada que passa per canalitzar aquesta ILP', ha indicat.

Preguntat per la negativa que hi va haver fa uns mesos, Móra ha declarat que 'mai no s'ha perdut la confiança amb els electes'. 'Tornem a confiar cegament amb ells perquè sabem que com nosaltres estimen al país. Els polítics estem aquí on els ciutadans ens han disposat la seva confiança'. L'alcalde d'Arenys de Munt ha replicat que depèn dels parlamentaris que tiri endavant i que aquesta vegada, han afegit, 'han escoltat molt clarament la veu del poble que ha volgut parlar'. 'No es pot menystenir la veu de 200.000 persones', ha afegit.

L'alcalde d'Arenys de Munt ha dit que la unitat sempre l'han demostrat i que no han fet declaracions apel·lant a la desunió. Així ha contestat les dures crítiques que ha fet el coordinador d'Osona Decideix, Alfons López Tena, a l'organització de les consultes sobre la independència. 'Hem estat afables i hem intentat agrair a tot el voluntariat i hem estat tot el temps al costat dels electes i penso que la unitat dels catalans mai s'havia manifestat com ara'. Segons Móra, 'no es pot deixar refredar la qüestió perquè sinó serà una flor d'estiu'. En aquesta línia, ha manifestat que 'de cap de les maneres la voluntat de poble català pot ser una flor d'estiu'.

Nega que es formi un nou partit polític

'No hi ha el plantejament d'un nou partit polític', ha assegurat Móra. Segons l'Alcalde d'Arenys de Munt, 'es tracta de crear un front unitari i una plataforma cívica per crear pressió damunt del món polític perquè vagin de cara a la feina'. 'Aquí hi és convidat tothom', ha remarcat, al temps que ha dit que s'han d'unir a través de plataformes que volen unificar tot el món polític sobiranista i de les entitats cíviques, esportives i culturals que passin també del món sobiranista. Móra ha dit que aquest diumenge va ser convidat a participar en aquesta plataforma i ha manifestat que és 'bo que hi hagi actes unitaris que passin per plataformes o entitats'. 'Unir-nos ens farà forts', ha indicat.

Així mateix, ha declarat que no té cap intenció de tirar endavant cap partit polític i ha ressaltat que 'està al costat' i va als mítings i presentacions de Reagrupament, de Joan Carretero. 'M'hi trobo molt bé', ja que Reagrupament 'és una fotografia en l'àmbit nacional del que és Arenys de Munt 2000, que no acumula càrrecs ni mandats i té llistes obertes'. Per això, ha dit que Arenys de Munt 2000 s'ha posat al costat de Reagrupament. 'És una alternativa molt vàlida que pot esdevenir un bon catalitzador al Parlament', ha afirmat.

Afirma que hi ha unitat

'Tots estem més units que mai i treballant per Catalunya d'una forma desinteressada i generosa com van fer els 20.000 voluntaris', ha replicat. 'Tots units més que mai amb el món dels electes, els voluntaris, les plataformes i les comissions de consulta per tirar les voluntats del poble endavant', ha dit. Tot i això, ha admès que aquesta ILP la presentaven a títol individual. Móra ha destacat que 'més enllà de la coordinadora hi ha el plenari'.

Menys de tres hores abans, el responsable de la Coordinadora Nacional de Consultes, Uriel Bertran, havia destacat que aquesta no es podia pronunciar sobre la ILP de Móra perquè 'qui pren les decisions sobre aquestes qüestions són les mateixes comissions coordinadores locals'. 'Hi ha un consell plenari', ha ressaltat. En aquest sentit, Bertran ha dit que 'tothom pot fer el que consideri convenient però a partir de la iniciativa tal com es va expressar' aquest diumenge.

Preguntat per si aquesta iniciativa anul·lava la consulta a Barcelona, Móra ho ha negat. 'Es va plantejar perquè si aquesta no es tira endavant l'altra volem que es faci (...). Barcelona estem segurs que sortirà victoriosa del referèndum que es vol fer', ha explicat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
15 de desembre de 2009, 12.45 h

Encara no hem paït el ridicul d´ahir (80% d´abstenció als municipis gestionats per la suposada Coordinadora Nacional) i ja ens avancen els nous ridículs del futur. És motiu de cesse i acomiadament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Quim fletxa PPCC.
15 de desembre de 2009, 09.04 h

Amb amics com els d´aquí a sota no necessitem enèmics.Els espanyoleros i els convergents ressentits,bé en el fons són el mateix,venen a opinar disfressats de sobiranistes-independentistes però sel´s veu massa el llautó.Cal unir esforços i fer quantes accions millor,mai s´havia parlat tant d´independència al nostre país no fa tant de temps que encara era tema tabú.Ara ens coneixen a tot el món i abans no sabien ni que existiem i encara hi ha gent que dubta de que anem per bon camí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep fletxa Girona
15 de desembre de 2009, 02.26 h

El sr. Mora, a qui respecto moltissim, no pot cometre l'error de dir que el poble de Catalunya ha votat la independencia. 200.000 vots son molts, pero no son tot el poble de Catalunya, ni tant sols s'acosta a una majoria. Hem de ser coherents i realistes. De Girona estant admiro la feina d'Osona decideix. Nomes amb molt de treball i feina ben feta avançarem. La precipitació com el tema de la ILP per convocar un referendum no és el camí, crec jo. M'agradaria que despres d'aquests resultats, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Antoni fletxa Manresa
15 de desembre de 2009, 01.02 h

SENYORS EL DIRECTE.CAT MÉS SERIOSITAT. Móra ha dit aquest matí a Catalunya Ràdio que sí que faran un nou partit. Ara ja rectifica aquest fenòmeno? Quins personatges tu. Sort d'en López Tena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep fletxa Osona oriental
14 de desembre de 2009, 23.53 h

Móra, Canela i Bertan competeixen en protagonsime, López Tena és un bocamoll i Puigcercós ha estat un gran fre a la consulta quan calia que actués. El paper de Carretero l'he vist molt digne i seriós. L'escampada de banderes al Nou Camp molt bé. A la nostra zona, tota la gent que vèiem treballar era de Reagrupament. Els de CDC boicot i ERC bastant missing.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Toni fletxa Barcelona
14 de desembre de 2009, 23.01 h

Ara una ILP per fer un referendum d´aquí a 4 mesos ? Amb quines majories, amb quins mitjans ? Al final entre baralles internes, partit i partidets, plataformes i agrupacions infinites, l´independentisme se n´anirà a la merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de desembre de 2009, 22.12 h

Encara no hem paït el ridicul d´ahir (80% d´abstenció als municipis gestionats per la suposada Coordinadora Nacional) i ja ens avancen els nous ridículs del futur. És motiu de cesse i acomiadament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de desembre de 2009, 21.27 h

si el referendum, s'hagués fet a ecspanya, amb una participacio del 30% de la població i un 95% dels vots contra Catalunya, de ben segur que seria bo el referendum. El exit es rotund 95% han dit que no a ecspanya. La caverna meditica, sense paliatius ho daria per bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de desembre de 2009, 20.36 h

Plantejar la consulta al parlament ara és una equivocació, i espero que tireu enrere la iniciativa.



Només un parell de raons bàsiques:



1) Amb quina empenta es tiraran endavant les noves consultes? Que ja s'han oblidat del pla?



2) És el parlament, ara, que ha de demanar permís als ciutadans per a fer una consulta com aquesta. I ho ha de fer posant la independència al programa electoral, amb la convocatòria del referèndum d'autodeterminació per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mercè fletxa Lleida
14 de desembre de 2009, 20.22 h

Tinc la impressió que hi ha massa afany de protagonisme i poques ganes de compartir, tant a nivell personal ("herois") com de partits. M'agradaria més pinya, en casos com aquest. Ara tinc la impressió que hi ha una mena de competició entre l'Uriel Bertan i el Carles Móra, i aquesta impressió, si és compartida, no és bona pel país. M'ha agradat: el convergent López Tena, que el Puigcercós donés la cara, i m'hagués agradat més que el Mas ho fes en lloc d'enviar el Felip Puig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.