directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

S'acaben les emissions de Radio Televisió de Mallorca

El mitjà que emet íntegrament en català va posar punt i final a les seves emissions ahir a la nit després que el Consell de Mallorca n'ordenés el tancament

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM) va posar punt final aquest divendres a les seves emissions i va realitzar el darrer informatiu després de sis anys de vida. El Consell de Malloca que presideix Maria Salom (PP) ha ordenat el tancament del mitjà públic -i que emet íntegrament en català- atesa 'la insostenibilitat de la situació de l'ens a nivell econòmic i financer i l'escassetat de recursos de què disposa el Consell'. El tancament culmina un cop finalitzat el procés de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que deixa al carrer 115 treballadors. La televisió es va quedar sense senyal a les 24 hores, mentre que la ràdio ho va fer a les 21 hores.

Comparteix
   


Etiquetes
La ràdio i televisió públiques de l'illa de Mallorca, l'únic ens públic mallorquí íntegrament en català, va tancar aquest divendres sis anys de trajectòria informativa. El darrer informatiu de TV de Mallorca es va emetre a les vuit del vespre.

Segons han expressat els professionals de TV Mallorca, 'arriba un dels moments més durs, que és el final de la producció pròpia'. 'Acaba així un servei públic que va començar l'any 2006 i que ha ofert als espectadors una informació plural i propera, gràcies a l'esforç humà de la redacció, la xarxa de corresponsalies i diferents productes que han elaborat programes de qualitat amb un compromís molt clar: fer una televisió pública, austera, al servei del ciutadà, plural i compromesa amb Mallorca', manifestava en un comunicat.

El Consell de Mallorca ha acordat la clausura 'seguint la política d'austeritat marcada per la institució insular' amb l'objectiu de 'prioritzar els recursos i disminuir el deute'. Segons remarca, 'des de la creació de RTVM, el Consell acumula 20,8 milions d'euros de capital subscrits amb deute amb els bancs'.

En conseqüència, 'seguint un criteri de responsabilitat', el Consell conclou que 'no es pot mantenir en funcionament la Radio i Televisió de Mallorca, perquè suposaria duplicar el deute durant els 4 anys de legislatura'.

Una plantilla de 115 professionals

El Consell de Mallorca va anunciar a finals de juliol la seva intenció d'aplicar un ERO que afecta 115 treballadors amb una indemnització mínima de 20 dies per any treballat. El Comitè d'Empresa de RTVM i els sindicats SPIB, STEI, CCOO i UGT, presents a l'ens, van exigir la dimissió de la Directora General de Treball i Salut Laboral, Juana Maria Camps Bosch, per 'la manca de neutralitat en la tramitació i resolució de l'ERO que autoritza l'acomiadament de tota la plantilla de l'empresa'. Segons assegura, es va 'vulnerar el principi d'igualtat d'armes entre les parts en conflicte i el principi d'imparcialitat en haver donat il·legalment i extemporàniament l'oportunitat a l'smpresa d'esmenar els defectes detectats a la seva sol·licitud'.

Oposició d'entitats i grups professionals

Entitats destacades de les Illes, com l'Obra Cultural Balear i Joves de Mallorca per la Llengua, subratllen que es clausuren 'uns mitjans de comunicació que han complert amb escreix la seva funció de servei públic, han fet la seva programació íntegrament en català i han afavorit la integració social i cultural dels nouvinguts'.

De la seva banda, segons el Grup de Periodista Ramon Barnils (GPRB), el tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca 'coarta la llibertat d'informació dels mallorquins i suprimeix una eina bàsica per explicar què passa a l'illa amb mitjans públics propis'. Així, remarca que aquests mitjans 'fan, amb independència informativa, un servei públic necessari molt important per l'illa'.

A banda, es va constituir una plataforma d'entitats i organitzacions de la societat civil mallorquina per donar suport a la continuïtat de RTVM. Així, durant aquests mesos s'han convocat concentracions i protestes per denunciar-ne el tancament.

La plataforma remarca que el mitjà és 'un servei públic que ofereix una informació de proximitat, amb criteris de transparència, objectivitat, imparcialitat i en la llengua pròpia de Mallorca' i considera que el tancament és 'un atac a la llibertat d'expressió i d'informació, als creadors culturals, a la recuperació de la memòria històrica, a la llengua catalana, a la cohesió social i a les indústries audiovisuals i als treballadors que hi fan feina'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Arnau fletxa Vic (ex mallorqui i ex-alicantí)
11 de desembre de 2011, 08.24 h

No insulteu els mallorquins.... Que els conec bé, i al igual que ha passat a les comunitats on el PP talla el bacallà, aqui també anem pel mateix camí Berlusconià: pels que no ho sabeu, l'unic requisit que li ha demanat el PP a Ciu per apoiar-lo, és poder intervenir (=censurar) més politicament TV3!!! o sigui, que preparem-nos!!! Quan les barbes dels valencians i dels mallorquins veiguem cremar..... Posem les nostres a remullar! Visca la terra! Visca sa llengo catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
11 de desembre de 2011, 01.26 h

Estic enormement apenat per la pèrdua d'un mitjà de comunicació tan important per a la cultura i la llengua autòctona.El que em resulta increïble és que aquests fatxes no han guanyat una guerra, sinó que han estat escollits pel mateix poble. Això vol dir que el mateix poble (almenys una majoria) està carregat d'autoodi i que aposta activament perquè la llengua vehicular de ses Illes sigui l'espanyol, relegant la seva pròpia llengua al nivell folclòric i poc més. Això ho veiem a Ga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
10 de desembre de 2011, 21.40 h

Queda clar . Fi de setmana i ja van torrats !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 de desembre de 2011, 21.11 h

Juanito "de Palamós", no enganyes a ningú, si tens família a Menorca, son els fatxes del PP. Treballeu pel mateix amo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós.
10 de desembre de 2011, 19.08 h

Ho sento pels meus parents i companys de Menorca. Heu lluitat sens parar però tingueu segur que la vostra lluita no serà estèril. Ferran, Joan, Margarida, Antònia, Llorenç : VISQUEN ELS PAISSOS CATALANS !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JEN fletxa PALMA SOTMESA
10 de desembre de 2011, 18.34 h

QUINA VERGONYA!!!! AIXÍ .........JA SOU ESPANYOLS?
PERÒ QUINA VERGONYA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
10 de desembre de 2011, 17.39 h

No m'ho puc creure, he estat de vacances i en tornar em trobo amb la barbàrie.
Què hi ha algú? que estan sols els illencs o s'han tornat orats? Una mica si, per donar el seu País als franquistes de merda, que ja s'estan posant les botes per anorrear tots els paisos catalans, encara en queda un, però Ciu també és capaç de vendre'l.
Sabia que en tornar acabaria plorant, però no tan aviat.
Catalans a les trinxeres!, això si, amb il·lusió i sense violència. quin merder!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sabateret fletxa Ciutat de Mallorca
10 de desembre de 2011, 16.45 h

No puc entendre aquest auto-odi dels neo falangistes que han agafat el poder a les Illes. S'han proposat acabar per decret amb la llengua ( com si no estigués la pobra ja condemnada a mort sense que aquests l'ajudassin) i amb tot alló que sona a nostrat ..... Gent que nom Bauçà, Salom, Isern ..... ¿ com es possible que capoli amb aquesta impietat tot alló que ha estat durant vuit segles l'ànima dels seus propis avantpassats?. ¿Aspiren a que Rajoy else posi una medalleta per hom, o que U... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Tàrrega
10 de desembre de 2011, 14.49 h

Estimats illencs, haureu de fer més que aixó per a no perdre la llengua. La voluntat politica no és d'estalviar tancant emisores pròpies. Espanya, si pot, us desintegrarà com a poble i passareu a ser simples espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
10 de desembre de 2011, 11.18 h

Com ens van tractar tans de XENOFOBS - RACISTES- FACISTES?- vam obtindre l´auto culpa de.....si als TIRANS INVASORS i BOTIFLERS els donèsim "EL BARCO DE REJILA? i..... TOTS ELS BENS INCAUTATS igual que feia el seu jefe!!! això no PASSARIA (Es hora ja de desaborregar als ILLENCS si ni l´ESTEL TE COLLONS.... amb octavetes SUBVERSIVES!!!! Muchísimas GRACIAS a los Ricos por quitarnos las pocas miserias que teníamos los pobres (si....los pobres así nos lo autorizan...porqué NO!!) VIVA el Val... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.