directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Comença el judici contra els cinc directius de l''Egunkaria', set anys després del seu tancament

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola ha decidit continuar endavant tot i que la Fiscalia va demanar arxivar la causa per falta de proves

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest dimarts comença a l'Audiència Nacional espanyola el judici contra els cinc directius del diari Egunkaria, tancat al febrer de 2003, per ordre del mateix tribunal per la seva presumpta vinculació amb ETA. Set anys més tard comença el judici que es produeix en unes circumstàncies insòlites després que la Fiscalia demanés l'arxivament de la causa per manca de proves i, tot i això, el jutge ha decidit continuar amb el procés. En solidaritat amb els acusats s'ha convocat una mobilització de protesta a les vuit del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona sota el lema 'Contra la llei del silenci: no al judici a Egunkaria'.
cartell, judici, egunkaria
Comparteix
   

Diverses sensibilitats socials catalanes han convocat una concentració de protesta contra el judici i de solidaritat amb les cinc persones que seuran a la banqueta dels acusats amb peticions de fins a 14 anys de presó: Joan Mari Torrealdai, Iñaki Uria, Martxelo Otamendi, Txema Auzmendi i Xabier Oleaga. El cas, va comportar la denúncia de tots els diaris en llengua catalana i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 300 organitzacions i entitats catalanes també s'hi van mostrar contràries i van editar 30.000 exemplars de l'edició especial en català d'Egunkaria endavant. Fins i tot el Parlament -excepte el PP- van votar una proposició no de llei en aquest sentit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
15 de desembre de 2009, 09.20 h

Una altra prova més de que en aquest merda d´estat que anomenen ejpaña no hi tenim res a fer i de que la INDEPENDÈNCIA no és una ideologia,és una necessitat o tens estat propi que et va a favor o tens el d´altri que et va en contra.Quan obrirem els ulls i actuarem en consequència?. JA N´HI HA PROU DE FER DE CORNUTS I PAGAR EL VEURE!.VISCA EUSKADI I VISCA CATALUNYA LLIURES!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.