directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Uriel Bertran: 'Si Espanya ens roba, la monarquia espanyola ens roba també'

Solidaritat no assistirà a la presentació de la Fundació Príncep Girona perquè ho consideren un 'acte de legitimació de la monarquia' que 's'està enriquint amb la corrupció'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit no assistirà a la presentació de la Fundació Príncep Girona, que tindrà lloc aquest dimecres a Barcelona i que estarà presidida pels prínceps d'Astúries. 'Si Espanya ens roba, la monarquia espanyola ens roba també', s'ha queixat Bertran, que ha constatat que la família reial espanyola 's'està enriquint amb la corrupció' referint-se al cas Urdangarín. 'No participarem en aquest acte de legitimació de la monarquia, una fundació que si s'ha creat és per rentar la imatge de la monarquia espanyola al nostre país', ha argumentat Bertran, que ha defensat una república en el marc d'un estat català.
SI ha rebut una invitació per participar el proper 14 de desembre en l'acte de presentació de la Fundació Príncep Girona, al MNAC, però Bertran ja ha anunciat que no assistiran. 'Des de l'independentisme no legitimem la monarquia espanyola, no acceptem que el rei espanyol sigui el cap d'estat de tots els catalans, una monarquia que no vol ningú a Catalunya', ha argumentat el diputat, que ha demanat a tots els independentistes que segueixin el seu exemple.

Però es que a més ha esgrimit que la monarquia 's'està enriquint amb la corrupció, i no en té prou amb els diners que els pressupostos públics li atorguen cada any'. Referint-se al cas Urdangarín, ha constatat: 'Si Espanya ens roba, la monarquia espanyola ens roba també'.

Però a més de la investigació sobre Urdangarín, Bertran ha assegurat que ja existia d'abans la 'sospita generalitzada de la ciutadania de com s'utilitza la posició preeminent de la monarquia per fer negocis privats'. Fruit d'això, ha continuat, el rei ité una 'fortuna incalculable'.

'No participarem d'un acte de legitimació, d'una fundació que si s'ha creat a Catalunya és per rentar la imatge de la monarquia espanyola al nostre país', ha remarcat el diputat de SI, que ha reclamat que aquesta entitat no rebi cap subvenció pública per part de les institucions catalanes.

També ha comentat que el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, digués en declaracions a TV3 que és més barat de mantenir la monarquia espanyola que la república italiana. 'Aquest sentiment monàrquic de Duran el desconeixíem, però es correspon amb la seva espanyolitat i amb la seva condició d'espanyol', ha subratllat Bertran, que ha demanat a Duran que voti al Congrés a favor d'una rebaixa de l'assignació pressupostària que rep la família reial.

No votaran els pressupostos

SI tornarà a presentar els pressupostos de l'Estat propi, com ja va fer quan es van discutir els del 2011. És més, no reconeixeran i no votaran els pressupostos que presenti el conseller Mas-Colell, perquè són els comptes 'de l'espoli fiscal, de l'autonomia política'.

En el projecte que presenti SI estaran inclosos els 16.000 MEUR que cada any se'n van a Madrid i no tornen. 'Demostrarem com amb l'Estat propi i sense espoli fiscal, podríem tenir dèficit zero, sanejar les finances públiques i alhora podríem incrementar el pressupost en salut, educació i infraestructures', ha conclòs.

De moment, SI no té data assignada per reunir-se amb el conseller, a qui li demanarà que deixi de pagar 759 MEUR a l'Estat en concepte de retencions de l'IRPF i de les cotitzacions de la Seguretat Social per compensar el deute que el govern espanyol no pensa saldar amb la Generalitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Albert fletxa Barcelona
16 de desembre de 2011, 02.39 h

Deixant de banda la ideologia monàrquica o republicana de cadascú, cal constatar que el Sr. Borbó no està exercint una de les funcions més importants del seu càrrec de Cap d'Estat: vetllar per la separació de poders (legislatiu, executiu i judicial). Al Regne d'Espanya el poder judicial està completament controlat pels partits polítics (el Tribunal Constitucional és el cas més paradigmàtic) i segons rànkings judicials Espanya ocupa el lloc 67 en independència judicial, just per so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
un de la terra fletxa Barcelona
14 de desembre de 2011, 19.11 h

Aneu a Ejpanya, aneu! Què s'hi ha de fer allí?
Salut i independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
14 de desembre de 2011, 18.26 h

#14 No et preocupis, que ja tota ERC tremola, preparant-se, això sí, humilment, amb humilitat! amb tanta humilitat com demostres tu en sentir-te capacitat per a dictar a tot un partit el què convé que fassi...

Altra cosa: això de "no votar perquè ens insulten" em fa pensar en un a qui li estessin tirant pedres des del carrer a dins del jardí de casa i decidís "no sortir perquè si em tiren pedres, no es mereixen veure’m"...

Tots els qui vareu decidir no votar o votar nul (p.e. estel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
un de la terra fletxa Barcelona
14 de desembre de 2011, 01.08 h

Els d'ERC que es preparin. Si es pensen que perquè han aguantat l'embestida de les últimes eleccions, ja van recuperant credibilitat, s'equivoquen. La majoria de veritables d'independentistes no vam votar. Creiem que a Ejpanya no hi hem de fer res... només ens insulten i ens menyspreen en aquesta fal·làcia de democràcia. La millor manera és dir-los-hi que les seves institucions no són les nostres i que no ens interessen, és no anar-hi i no anar-hi és senyal d'insubmissió i orgull de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
13 de desembre de 2011, 16.45 h

#8 Segueixo amb les meves admiracions a altres comentaris; són per subscriure'ls ara mateix:

gracia (Barcelona) · 03-10-2007 14:46 h.
Ès l'únic que li faltava fer a Esquerra (multar l'Uriel). Aixó no passa ni a les dictadures més dures. Han perdut el nord, entre altres coses.

Joan (La Garriga) · 03-10-2007 14:40 h.
Ara ja sap com lesgasten els seus "companys" de batalles. Que es pensava, que li deixarien passar aquests aprenents d'Stanlin?

Pep (BCN) · 03-10-2007 14:37 h.
La coherènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Claudi fletxa Barcelona (Catalunya)
13 de desembre de 2011, 16.42 h

#8 Fantàstic comentari el que he trobat a la notícia; el subscric totalment:

Josep (Taradell) · 03-10-2007 14:36 h.

Esquerra és un parit d'organització i ideologia estalinista i aquí no es mou ni Déu. Que es pensava aquest Uriel Bertran que això era una democràcia o què!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jordibcn fletxa Barcelona
13 de desembre de 2011, 15.50 h

#8 Apa, torne-m´hi , quin comentari s´ha fet del 1 al 8 algú ni que remotament pugui ser d´ERC , per qualificar-nos de ressentits , mentiders i intoxicadors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de desembre de 2011, 10.28 h

Us recoimano llegir (esta a internet ) un rei cop a cop, voreu quin rei en ha tocat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jordibcn fletxa Barcelona
13 de desembre de 2011, 09.59 h

#7 Ep, ressentits els d´ERC? , si el que fa el comentari és l´EX-VOTANT D´ERC, ressentits d´altres partits deixeu d´intoxicar i mentir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
13 de desembre de 2011, 09.44 h

Uriel Bertran va estar molts anys contra el tripartit

http://politica.e-noticies.cat/ei-exigeix-a-erc-que-surti-del-tripartit-30465.html

I va ser multat per votar en contra del tripartit

http://hemeroteca.e-noticies.com/edicio-1955/actualitat/erc-multa-bertran-per-no-votar-contra-cremar-fotos-29259.html

Ressentits d'ERC, deixeu ja de mentir i intoxicar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.