directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Assemblea Nacional Catalana vol 241 assemblees territorials pel 2012

L'ens que es constituirà el 10 de març de l'any que ve vol que un de cada mil ciutadans hi estiguin vinculats

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), va exposar dilluns els seus reptes de cara a la constitució oficial de l'ens unitari i sobiranista prevista per al 10 de març del 2012. Entre aquests hi ha la formació d'un mínim de 241 assemblees territorials. Això significaria que l'ANC estaria present a tots els municipis catalans de més de 3.000 habitants i que un de cada mil ciutadans estaria vinculat directament a l'organització, l'embrió del qual va sorgir el 30 d'abril passat en el marc de la celebració de la Conferència Nacional per l'Estat Propi al Palau de Congressos de Barcelona. Actualment ja hi ha 93 assemblees creades i prop d'un centenar en fase de constitució.

Comparteix
   


Etiquetes
La responsable de l'àrea territorial de l'ANC, Roser Loire, reconeix que el repte fixat és 'ambiciós' si es té en compte que falten tres mesos per a la constitució de l'organització. Tot i així, els promotors es mostren 'moderadament optimistes', ja que, a banda de les assemblees territorials ja formades o en fase de creació, s'està en converses amb 60 municipis més. Loire ha destacat també l’interès per aquest moviment que hi ha per part de pobles més petits i ha citat Quart al Gironès i l'Alforja (Baix Camp) com a indrets que ja tenen la seva pròpia assemblea de l'ANC.

Roser Loire ha expressat, a més, que l'auge del moviment tindrà lloc a l'estiu de l'any vinent. Serà entre la revetlla de Sant Joan i l'Onze de Setembre, període en què es durà a terme la gran acció de l'ANC. Serà una marxa popular fragmentada en '10 columnes', que vol recórrer tot el territori i que culminaran, totes juntes, en una marxa unitària que es farà a Barcelona en la Diada Nacional de Catalunya. Una concentració que els promotors volen que sigui 'la més important de la història', i que superi la del 10-J.

El Museu d'Història de Barcelona ha acollit l'acte de presentació de la constitució de l'ANC, prevista pel 10 de març del 2012. Jaume Marfany, membre del Consell Permanent, ha assenyalat que l'objectiu fonamental és 'crear les condicions necessàries' perquè en el termini de temps 'més curt possible' hi hagi una 'majoria suficient de catalans totalment partidaris d'aconseguir un Estat propi'.

'Hauria de ser un Estat català independent dins de la Unió Europea, que sigui l'instrument més eficaç per aconseguir l'aprofundiment democràtic i una societat més justa, participativa i solidària', ha assenyalat Marfany. Per la seva banda, Pere Pugés, del Secretariat Nacional, ha comentat com està estructurada l'organització, a través de les assemblees territorials i sectorials.

Precisament en aquest àmbit, el sectorial, n'ha aprofundit Pep Riera, excoordinador general del sindicat Unió de Pagesos (UP) i impulsor 'Pagesos per la independència'. Considera que el fet de tenir Estat propi beneficiaria, entre d'altres el sector agrari català. 'La pagesia avui professionalment és un sector del tot minoritari i en recessió demogràficament', ha argumentat. 'Les distàncies físiques són un greu inconvenient i una gran dificultat no només a l'hora de reunir-se sinó també desenvolupar amb normalitat l'activitat productiva, econòmica i social', ha conclòs.

Municipis per la Independència

Una altra de les intervencions destacades ha estat la de l'alcalde de Vic i promotor de l'associació Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal. Ell ha remarcat l'estreta relació que té l'entitat de caire municipalista -que es constitueix oficialment aquest dimecres a la capital d'Osona-, i l'ANC.

'Estaran d'acord que hem de treballar plegats ja que la filosofia és ben bé la mateixa', ha indicat. 'Hi ha la necessitat de vertebrar el territori per assolir la independència, d'anar poble a poble, casa a casa, persona a persona per convèncer que lo bo i positiu per a nosaltres és ser un dia plenament independents i lliures', ha subratllat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
atlasac fletxa Vila-real
14 de desembre de 2011, 10.52 h

En primer lloc EL INDEPENDENTISTA no depén de ningú, sols d´ell mateix ES AMO I SENYOR DELS SEUS ACTES busca el BE per a ELL i per a TOTS!!!

DIGUES LES VERITATS....I......
Això mateix, soc dolent, soc dolent, ho sé, ho sé, m´ho diuen, m´ho diuen...però algú ho té que fer...i CRIDAR BEN FORT per a que s´anteren els SORDS i els que es fan els SORDS....----Mol IL-LOSTRE SR: PRESIDENT DE LA GENERALITAT...per favor, per favor...Sr. si.... els ciutadans d´aquesta TERRA CATALANA, s´han ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de desembre de 2011, 22.16 h

Si les Assemblees nacionals catalanes, constitueixen un lloc de trobada, una expressió oberta de catalanitat transversal i per la independència, sense excloure ningú que ho sigui, acceptant que hi ha gent que la veu més a llarg termini- la independència- a la vegada que es crei com a forum de debat i autoorganització per donar respostes ciutadanes , pacífiues però amb fermesa i valentia quan les ciecumstàncies ho demanin... aleshores penso que s'està fent una bona feina.Caldrà ser m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Sant Cugat
13 de desembre de 2011, 16.10 h

Evarist,

l'Àngels ja ha puntualitzat el que calia, jo no se si sou un escèptic desencantat o una altra cosa. En el primer cas us diria que entreu en contacte amb d'altres persones del vostre entorn i us afegiu a la gent de la vostra població que estiguin disposades a treballar per assolir el nostre alliberament nacional i us organitzeu en una assemblea de base de l'ANC, comprovareu que des del primer moment a més de cadira tindreu sofà i a més del sou, també tindreu cotxe oficial. En ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Àngels fletxa Sabadell
13 de desembre de 2011, 14.56 h

#1 Què en farem de les Plataformes i altres entitas per la independència? La resposta és fàcil perquè de fet ja s'està fent: la majoria estan treballant per a constituir l'ANC el proper 10 de març, i un cop constituïda, convidaran tots els seus membres a integrar-se i a treballar dempeus, és a dir, SENSE CADIRA, fins a aconseguir que Catalunya sigui independent d'Espanya i tinguem el nostre propi Estat.

Però de fet no tenim temps per perdre discutint tonteries perquè tenim molta fei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de desembre de 2011, 12.33 h

#3 Recony, que valent que sou, mestre!!! Mira tu que "donar la cara" i no "amagar-se... Apa, deixem-nos de carallades infantils, que aquí no cal pas ser VALIENTE sinó intel.ligent. I pseudònims n'usem i n'usarem SEMPRE QUE ENS DONI LA GANA. I si tu et dius Diego Arcos i tens ganes de fer-te famós i trobar nòvia, tens tot el dret del món a fer-ho, però no pas a molestar els qui passem de fer-nos famosos i modestament preferim l'anonimat.

Faltaria més!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
13 de desembre de 2011, 10.33 h

A POC A POC tots anem obrin els ULLS!!! sols això ens salvarà!!!!

No era suficient en la RENOVACIO d´e. r. c. que ara ens venen també amenaçant en la RENOVACIO els SOCIOLISTOS, si amb 8 anys que han estat al SERVEI DELS CAPITALISTES no han tingut ni la idea d´ansenyar la Filossofia de que cony és el SOCIALISME, (ho sabran ELLS?) SIIII perque a mí SI que me ho van ensenyar i em va meravillar...clar que després d´allò que també en varen dir .- "ESTAMOS EN ECSPAÑA Y EN ESPAÑA SE HA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Marc Sabates
13 de desembre de 2011, 09.58 h

INDEPENDENCIA ! ! * ! !
CATALUNYA SOM UNA NACIO //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de desembre de 2011, 09.52 h

#1 Señor Evaristo: se ve que usted puede dar lecciones a mucha gente y tambien alguna que otra bronca, especialment en aixo de no ser divisionista.
Tambe es veu que voste es lluit en aixo de llençar porqueria ( merda, que li diuen) sense donar ni el nom ni la cara i molt especialment llançant calumnies indefinides.
I provinciano, que voste es tan superb i engreit, que es pensa que un defecte tan humá com l'individualisme es patrimoni dels catalanets?
Pro vinci = espai dels vençuts que diem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
L.Mental fletxa PPCC !!*!!
13 de desembre de 2011, 07.50 h

Mai no hauriem d'haver deixat perdre l'Assemblea de Catalunya, que ja tenia un piló d'Assemblees territorials en ple funcionament. La de l'Alt Empordà va ser més antiga i més activa que la de Girona. Un exemple d'activitat: la columna Tramuntana de la Marxa de la Llibertat (Poble català, posa't a caminar)

Vaig deixar de militar en el PSUC quan els interessos de partit varen aconsellar-li deixar que l'AC es disolgués. Va ser quan vaig entendre que, encara que no milités mai més, sempre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Evarist fletxa Barcelona
13 de desembre de 2011, 07.44 h

Així aquesta és la bona?

Ara caldrà saber que en farem de la dotzena llarga d'altres plataformes,associacions, i colles d'amics per la independència, ja sabem que capacitat per la unitat no en tenim gaire però empenta per intentar agafar cadira i sou oficial a canvi de no donar-li res al país, en som uns mestres; políticament , també som el Barça.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.