directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC posa el concert econòmic i la CCMA sobre la taula de negociació dels pressupostos

Els grups parlamentaris asseguren que no hi ha cap acord imminent

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha avançat que els republicans posen sobre la taula de negociació dels pressupostos el concert econòmic, la consulta prèvia del concert i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Simó ha considerat aquests temes 'prioritaris' i es discutiran en la reunió política que ERC i el Govern tenen previst per a finals d'aquesta setmana. La portaveu d'Esquerra ha destacat la 'receptivitat' de l'executiu a estudiar i analitzar les diferents alternatives que han proposat els republicans per incrementar els ingressos de la Generalitat i ha indicat que la reunió tècnica que van tenir el passat dilluns representants d'ERC i del Govern va ser profitosa.
anna simó, erc, esquerra, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
En la negociació dels pressupostos, Esquerra també reclama, entre d'altres, l'aplicació d'una taxa turística o l'increment del tram autonòmic de l'IRPF per a les rendes més altes per tal de generar més ingressos ales arques públiques. Simó ha definit un acord entre CiU i ERC com un 'acord de país' i ha instat a la federació nacionalista a escollir entre Esquerra i el PP.

De la seva banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha explicat que encara no tenen cap reunió convocada per negociar-los perquè estan a l'espera de conèixer les xifres. Ha reiterat que els populars han de fer primer un balanç del grau de compliment dels acords que van prendre CiU i PPC perquè tiressin endavant els comptes de l'any 2011. Si el grau de compliment no és satisfactori, ha alertat, això faria 'inviable' negociar els del 2012.

Altres línies vermelles dels populars passen per no apujar la pressió fiscal. 'Seria una mala notícia que el Govern de CiU tornés enrere i anés a abraçar-se a les polítiques econòmiques del tripartit, seria una mala notícia perquè s'apartaria de la bona línia, de la de la recuperació', ha argumentat.

Des de CiU, el portaveu al Parlament, Jordi Turull, ha tornat a celebrar l'actitud positiva que van mostrar en el seu primer contacte PSC, ERC i PPC, i ha volgut remarcar que s'ha contactat amb aquells grups que es van oferir a parlar sobre els comptes. 'Si no s'ha fet amb altres, és perquè sense conèixer els números, ja han dit que votaran en contra', ha argumentat en referència a ICV-EUiA. En tot cas, ha assegurat que no hi haurà inconvenient en parlar amb tothom.

Segons Turull, de moment el to és bo, i el Govern s'està adequant al ritme que va marcant cada partit. ERC vol començar a negociar ja, mentre que el PSC ho deixa per a després del seu congrés, i el PPC ha de comprovar si s'han complert els acords amb CiU que van possibilitar l'aprovació dels pressupostos del 2011.

Joaquim Nadal, president del grup parlamentari del PSC, ha explicat que no hi ha hagut cap avanç en les converses entre els socialistes i el Govern sobre els pressupostos, des que es van reunir dimecres de la setmana passada. Nadal ha manifestat que el PSC ja va explicar 'les línies vermelles' i les condicions que poder votar els pressupostos de la Generalitat per 2012. 'Estem en el punt que estem, els pressupostos seran aprovats i començarà el període d'esmenes. I fins al gener tenim temps de pensar l'enfocament', ha dit el socialista

Des de Ciutadans, Albert Rivera ha volgut denunciar públicament que el Govern només parla amb aquells que preveu que poden donar suport" als pressupostos, i amb la resta de grups 'ja ni es parla'. 'Abans les formes es guardaven, ara el debat parlamentari a CiU li fa nosa', ha criticat des de C's.

Per últim, Solidaritat ha assegurat que els independentistes estarien 'encantats' de reunir-se amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per explicar-li 'que el que hauríem d'aprovar són els pressupostos de l'Estat propi, que ens permetrien no retallar, acabar amb el dèficit, i incrementar el pressupost en educació salut, beques...'. Segons el diputat Uriel Bertran, 'sembla que prefereix trobar-se amb aquells que intenten de totes totes posar-se sota el paraigües públic i pactar els pressupostos de l'espoli fiscal'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Miquel fletxa BCN
15 de desembre de 2011, 21.56 h

Test d'Auto-avaluació - Pregunta nº1

A) Vull per a Catalunya la Independència, tota sencera, inclosa la Fiscal.
B) Vull per a Catalunya només la Independència Fiscal (pacte fiscal, concert, etc). Amb la Independència Fiscal en tinc prou.

Si la resposta és A, premeu Verd
Si la resposta és B, premeu Vermell


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós.
15 de desembre de 2011, 19.29 h

Un altre que s'ha escapat de Sant Boi !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Soló fletxa Neverland
15 de desembre de 2011, 17.29 h

#2 #7#9, Sou ten repugnantment curts, tan penosament incompetents, tan irresponsablement cretins, que no rebatré les CARALLADES IDIOTES que escriviu. Deixaré que us cogueu a la vostra pròpia salsa s'idiotes sense remei. Aneu cridant, pudents, i seguiu intentant fer mal a ESQUERRA REPUBLICANA, que les futures generacions, si revisen aquests escrits, es cagaran massivament en vosaltres i us consideraran agents al servei de Madrid.

I ara, nens rebequers, que us donguin pel sac. A prendre!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordibcn fletxa Barcelona
15 de desembre de 2011, 09.48 h

#9 Vulguis o no, tu estàs representat, i guarda tant com vulguis tots els teus escrits, encara que no se perquè aquest en especial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Palamós.
14 de desembre de 2011, 21.10 h

#8 D'entrada a mi no em representa ningú. Saps molt bé i de llarg, que em cago......................................................................amb tot alló, en tots els polítics actuals que formen TOTS els partits catalans, ja que considero ( i crec que ho he repetit abastament) que després de tants anys, han demostrat la seva nulitat, apatia, poltronisme, botiflerisme, submissió, etc. etc. envers l'Estat veí deixant a banda els interessos de Catalunya. És cert que tinc especial a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
14 de desembre de 2011, 20.39 h

#6 El Junqueras no ho se pas jo, el Bosch era a Madrid, junt al Tardà i la teva representat per Girona la Jordà, ja se que abans que ella hauries preferit a qualsevol altre, encara que l´altre fos el PSC , però ja veus a vegades perds per 1 vot. i a vegades guanyes per uns 100 i escaig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
PAU fletxa LA MUSSARA
14 de desembre de 2011, 18.34 h

PLEGUEU GENT DE ERC, HEU PERDUT EL NORT I TOTES LES VERGONYES, O INDEPENDENCIA O RES, LA TRAVESSIA SERÀ LLARGA PERÒ L'UNIC PORT DE DESTÍ HA DE ESSER L'INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós.
14 de desembre de 2011, 16.03 h

L'Anna Simó : la "nova" cara" de l'Esquerra del PSOE !!! On son Junqueras i Bosch ? Ah! clar, deuen estar preparant el "concert". Independència ? Que és aixó ? Indecents !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
marc-cerdanyola fletxa cerdanyola
14 de desembre de 2011, 12.46 h

frikie!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa PPCC
14 de desembre de 2011, 12.45 h

#2 Que no escriguis mentre li estàs menjant la polla al Duran


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.