directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Associació de Municipis per la Independència doble fletxa

Es constitueix l'Associació de Municipis per la Independència

Arrenca a Vic la reunió constitutiva amb els representats dels 155 municipis que ja n'han aprovat l'adhesió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

La ciutat de Vic acull aquest dimecres l'assemblea constitutiva de l'Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa, promoguda per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va comptar amb el suport inicial dels municipis de Port de la Selva i Arenys de Munt i, des del mes de setembre, 155 municipis i un consell comarcal s'hi han adherit a través dels plens municipals, entre ells 22 capitals de comarca. L'Associació té per objectiu treballar per la independència de Catalunya des de l'àmbit municipal. En la reunió a porta tancada que ha començat passades les 11 del matí a la Sala Eudald Maideu del Teatre l'Atlàntida es debaten els estatuts i s'haurà d'elegir una junta i la seu.

Comparteix
   

Els representants dels 155 municipis que s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència es reuneixen aquest dimecres a Vic per aprovar els estatuts i elegir una junta i la seu. Josep Maria Vila d'Abadal (UDC) ha donat el tret de sortida a l'assemblea destacant que una 'clara majoria dels pobles de Catalunya vol la independència' i ha afirmat que el 'municipalisme vol col·laborar amb la societat civil' en aquest sentit.

A banda dels representants municipals, a l'acte també hi ha assistit Anna Simó, portaveu d'ERC al Parlament; Marta Rovira, secretària general d'ERC i Uriel Bertran, secretari general de SI. A l'assemblea constitutiva també s'hi han convidat les entitats que donen suport a la iniciativa que són Òmnium Cultural, Osona per la Independència, Assemblea Nacional Catalana, Reagrupament Independentista, Fundació Catalunya Estat i Catalunya Acció. Rovira ha destacat que 'cal seguir treballant i fer molta pedagogia per tal d’assolir la majoria social necessària i l’àmbit municipal és viral en aquest context'. 'Ens congratulem d’aquest pas endavant cap al sobiranisme des d’un àmbit imprescindible com és el municipalisme, el més proper a la ciutadania' ha subratllat.

Dos anys i un dia després de la consulta sobre la independència del 13-D a Osona, es constitueix a Vic l'Associació de Municipis per la Independència. Des que Vic va aprovar, ara fa tres mesos, una moció que n'impulsava la creació, 155 ajuntaments i un consell comarcal, el de Les Garrigues, ja s'hi han adherit. Amb tot, aprovar l'adhesió al ple municipal, fins ara, volia dir participar en l'assemblea constitutiva de l'associació.

Amb Vic, l'associació té el suport de 22 capitals de comarca. Les comarques properes a Osona hi són totes: Ripoll, Olot, Manresa, Berga, Solsona i Igualada. Mentre que la resta són Amposta, Banyoles, les Borges Blanques, Balaguer, Cervera la Bisbal, Montblanc, Vilanova i la Geltrú, la Seu d'Urgell, Sort, Girona, Tàrrega, Tortosa, Valls i Vilafranca del Penedès. El cas de Girona és, de moment, l'única de les quatre capitals de demarcació que s'hi ha adherit i ho va fer durant el ple d'aquest dilluns.

La gran majoria dels partits que governen aquestes capitals són de CiU tot i que també n'hi ha algun d'ERC. Entre els municipis més petits, però, hi destaca Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà, amb alcaldes socialistes.

Durant l'acte, s'han de debatre els estatuts que tant alcaldes com regidors que representen els diferents municipis ja han rebut amb anterioritat. La sessió també ha d'elegir una junta, amb president i vicepresidents i vocals, un secretari i un tresorer.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep M. Puig fletxa Terrassa
15 de desembre de 2011, 12.21 h

Vila d'Abadal porta la veu de la terra a la política, seguint les passes dels Fundadors d'Unió. Enhorabona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.