directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Jill Evans: 'Hauré de tornar al febrer i a l'abril. Va ser impressionant'

L'eurodiputada gal·lesa valora molt positivament el 13-D · També es mostra sorpresa perquè fins a cinc ciutadans la van aturar pel carrer per felicitar-la per la tasca que realitza a Brussel·les

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputada gal·lesa del Plaid Cymru, Jill Evans, va viure de primera mà el 13-D i va tornar cap a Brussel·les 'emocionada'. En declaracions a directe!cat, ha explicat que va veure que el procés endegat per la societat civil a favor de la independència era tant potent que es va sentir 'emocionada', fins al punt que explica: 'Hauré de tornar al febrer i a l'abril, perquè va ser impressionant'.
Jill Evans, Oriol Junqueras, consultes, 13-D
Comparteix
   

L'eurodiputada va mostrar-se d'allò més sorpresa perquè fins a cinc persones la van aturar pels carrers de Vic i Arbúcies i la van felicitar per les intervencions que ha realitzat a Brussel·les a favor de l'autodeterminació de Catalunya. La més sonada va ser a principi de març, quan va preguntar a la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, sobre les aspiracions independentistes de regions europees com ara Catalunya, Escòcia o Gal·les.

Evans va tornar a posar Catalunya a l'agenda internacional a principi de novembre, quan va demanar als líders de la UE en ple Parlament Europeu que analitzessin les consultes del 13-D i que incloguessin aquest assumpte a les seves agendes.

Comentaris al blog
L'eurodiputada també es mostra d'allò més sorpresa per la quantitat de comentaris provinents de Catalunya que va rebre al seu blog, on hi va escriure set apunts sobre les consultes.

En l'últim, hi va explicar: 'Hi havia molt d'entusiasme i d'emoció al voltant de tot l'esdeveniment. És tan refrescant veure que les persones es preocupen tant per la democràcia i pel seu dret a tenir una veu que ells mateixos s'organitzen un referèndum. Sempre se'ns ha dit que la gent no està interessada i no es preocupa per les coses -sovint per part dels partits que no escolten. La passada nit vaig ser en una gèlida plaça de Vic amb una multitud de gent catalana, joves i vells, a l'espera dels resultats del seu referèndum. Vaig saber llavors, sense cap dubte, que Europa estava canviant cap a millor.'




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.