directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 08:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Distància 'relativament gran' entre ERC i CiU sobre el pacte dels pressupostos

El president de la formació republicana, Oriol Junqueras, assegura que 's'està avançant'

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les converses ERC-CiU de cara a un possible pacte pels pressupostos avancen. Així ho ha explicat aquest divendres al matí el president dels republicans, Oriol Junqueras, que ha dit a Catalunya Ràdio que encara no s'està 'en el llindar d'un possible acord' però que s'ha avançat 'filosòficament', en el sentit que l'executiu d'Artur Mas 'accepta' que calen mecanismes 'per incrementar els ingressos per no haver de retallar tant la despesa'.
En un comunicat de la formació republicana, la filosofia de la qual parla Junqueras té una traducció pràctica: la introducció d'un impost sobre pernoctacions turístiques i l'increment de l'IRPF per a les rendes més altes.

En aquests dos punts hi hauria punts de contacte, en canvi, ERC diu que el Govern veu 'amb reticència' un impost a les entitats de crèdit sobre dipòsits bancaris. Els càlculs dels republicans, que recorden que aquest impost ja s'aplica a diversos països europeus, indiquen que es podrien aconseguir entre 500 i 600 milions d'euros per a les arques públiques.

El mateix Junqueras, l'expresident del partit Joan Puigcercós i la portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, s'han reunit aquest dijous a la nit amb responsables del Departament d'Economia i Coneixement per parlar dels pressupostos. Les dues parts han acordat seguir negociant per rebaixar les diferències.

ERC ha reiterat en nombroses ocasions la voluntat d'ajudar el Govern a elaborar uns pressupostos que, bo i admetent que han de ser austers, serveixin per garantir l'Estat del Benestar, la igualtat d'oportunitats i la reactivació econòmica i l'ocupació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Joan fletxa Palamós.
18 de desembre de 2011, 11.05 h

#27 Veus que bé ! Milita, milita ! Ho respeto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
jordibcn fletxa Barcelona
18 de desembre de 2011, 10.23 h

#25 Ja, però exactament TU quin problema personal tens amb el Puigcercós i ERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
18 de desembre de 2011, 10.11 h

#27 Que n'és de bonic, Anna, llegir el que has escrit, sobre tot després d'haver llegit les diarrees mentals d'en Joanet que diu ser de Palamós. Quina diferència de categoria intel.lectual. Llegint-lo a ell, hom perd la confiança en el gènere humà, convençut que l'imbecilisme domina la nostra espècie. Llegint-te a tu, hom recobra bona part de la comfiança en els humans. Felicitats, Anna. I mercès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
18 de desembre de 2011, 09.30 h

#27 Si senyora. Molt bé pel teu comentari. Lamentablement però, hi ha molts caps buits en aquest país, els quals només s'assabenten d'allò que els interessa, més a més de que només foten guerra contra els mateixos que defensen una mateixa idea, deixant com a bons els veritables enemics de Catalunya. I no solament això, sinó que a aquells enemics, encara els riuen les gràcies i acaben acceptant de bon grat totes les seves malifetes, com són unes retallades anti natura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
anna fletxa militant d'ERC
17 de desembre de 2011, 23.52 h

N'estic molt orgullós d'en Puigcercós, perqué va ser l'únic politic que es va atrevir a despenjar la bandera ejpañola de governació. No importa que despres l'hi obliguessin a penjar-la un altre vegada tots els del parlament, menys els d'ERC. El sol fet de despenjar-la, ja va demostrar el que era, un INDEPENDENTISTE. Peró les lleis son les lleis, i el van obligar a penjar-la un altre vegada. Ningú s'ha atrevit ni tant sols a fer res en contra de la llei, encara que despres hagi de cumpli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Joan fletxa Palamós.
17 de desembre de 2011, 21.05 h

#16 - Saps que és una regadora ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joan fletxa Palamós.
17 de desembre de 2011, 21.03 h

#24 T'hauria de caure la cara de vergonya només pel sol fet de voler ignorar lo que va fer Puigcercós i Cia. No cal dir que ara entenc el perquè de la teva- i d'altres- animadversió a les meves opinions i el perquè MAI m'has aclarit res que desmontés les mateixes. A tu - i altres - us sembla bé la traició, sí, dic TRAICIÓ, que van portar a terme en arribar a tenir un xic de poder, quatre poltrones, etc. i vendre's les aspiracions lògiques independentistes de Catalunya ? Us agrada el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
jordibcn fletxa Barcelona
17 de desembre de 2011, 19.30 h

#19 Jo seguir-te ? no cal, tu sempre estàs al mateix lloc, això sí m´agradaria saber que et va fer el Puigcercós o algú d´ERC, perquè no és normal això teu amb ell o ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
apendrepelsac fletxa UNIONISTES SOCIATES i PPEROSCONVERGENTS AMB ESPANYA..!
17 de desembre de 2011, 18.15 h

Cal fer una neteja de cara i cul al PP, davant la societat catalana., que es el que esta fent CiU. Cal fer.ho rapit i a fons sense que si noti la ma de qui li fa el lifting i la garagara a Rajoy. En Duran es un expert i Mas li agrada fer.ho. Li ve de costum., de ser i estar.hi. Malauradament Catalunya, cap a la auto destruccio definitiva e imparable.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Joan fletxa Palamós.
17 de desembre de 2011, 18.13 h

#21 - Ja vam tenir prou constància durant els 23 anys del seu mandat de les inclinacions espanyolistes dels den Durante i Lérida, - el qui ha manat SEMPRE dins CiU, altra cosa són els que fan el paper de representants presidencials del partit- . Pujol : Español del Año 1986, pacte amb els franquistes del PP, l'espanyolitat inequívoca del corrupte, presumpte inocent, Durante y Lérida, tornada als pactes amb el PP, i lo que baixarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.