directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC aprova la nova executiva

Ho ha fet amb el 83% dels vots a favor i sense cap vot en contra

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Congrés del PSC ha donat un suport molt majoritari a la nova executiva del partit proposada pel primer secretari, Pere Navarro. El 83,08% (604) ha votat a favor d'una nova estructura que comptarà amb el diputat al Congrés Daniel Fernández i amb l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, com a homes forts ocupant les àrees d'Organització i d'Acció Política respectivament. La configuració final de l'executiva s'ha allargat fins a altes hores de la matinada passada i finalment comptarà amb la presència de les tres corrents que han competit per dirigir el PSC. Tant Joan Ignasi Elena com Àngel Ros han acceptat els oferiments de Navarro i formaran part de la nova executiva.

Comparteix
   


Etiquetes
Per primera vegada els socialistes han escollit l'executiva en una votació diferent a la del primer secretari. Pere Navarro ha explicat al plenari que ha configurat la nova direcció del PSC 'després d'escoltar a molts companys i recollir moltes propostes'. Segons Navarro, l'objectiu d'aquest 'nou PSC' és obrir les estructures del partit per garantir la màxima participació. 'Aquest partit té moltes persones que poden estar a la direcció, però la direcció no és l'únic lloc on fer política', ha destacat.

Entre els delegats, 604 han votat a favor de l'executiva (83,08%), 107 en blanc (14,7%) i 16 vots han estat nuls (2,2%). Cap delegat ha votat en contra de la proposta que havia fet abans en plenari el primer secretari del partit.

Tal com havia promès, Navarro ha incorporat en aquesta nova executiva a representants de les tres corrents que han competit fins el Congrés per dirigir el partit. Entre la quarantena de membres, s'hi inclouen tant Joan Ignasi Elena, l'únic dels precandidats que va arribar fins el final per disputar-li el lideratge al nou primer secretari, i Àngel Ros. Però Elena i Ros no han entrat sols a la direcció. Fora d'aquest nucli dur però dins de l'executiva, l'alcalde de Lleida ha aconseguit incloure l'exconsellera Marina Geli i l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez. Elena i Nou Cicle han incrementat el seu pes en la direcció i han passat de tenir quatre membres en l'executiva a ser-ne sis. Així, l'exalcalde de Vilanova ha forçat que formin part de la direcció Jordi del Rio, Fabián Mohedano, Laia Bonet (diputada al Parlament), Daniel Font (també diputat) i Maria Badia (eurodiputada).

L'executiva del PSC manté el mateix nombre de components que tenia fins ara, una quarantena, tot i que el dia a dia del partit el portaran les deu persones que acompanyaran Navarro al secretariat. Set alcaldes -incloent al primer secretari- i un exbatlle, dos diputats al Parlament i un al Congrés dels Diputats completen aquest nucli dur de la nova direcció socialista.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ostentarà l'àrea de canvis socials, medi ambient i sostenibilitat; l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, se n'ocuparà de la política municipal; l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, ocuparà l'àrea de ciutadania i societat civil; i l'alcalde de Tarragona aconsegueix una secretaria molt lligada als Jocs de la Mediterrània i que rep el nom de política europea, internacional i per la Mediterrània. La diputada al Parlament i portaveu adjunta d'Economia, Rocío Martínez-Sampere, entra al nucli dur del partit amb l'àrea econòmica; i la també diputada Eva Granados serà qui ostenti la secretaria de Cohesió Social.

La resta de càrrecs executius no tindran assignada un àrea específica i s'integraran a les deu àrees bàsiques en funció de les necessitats, segons ha confirmat Navarro. A més, també s'ha anunciat que el diputat al Parlament Jaume Collboni farà les tasques de portaveu del partit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Joan fletxa Palamós.
19 de desembre de 2011, 22.39 h

Que el PSOE català ha estat i és la titella espanyolitzadora a Catalunya ,fins i tot ho saben els nens de pit. Com pot ser que persones que donen suport a un grup que es va vendre a Espanya per mitjà d'aquesta gent, ara en reneguin i tinguin la caradura de voler amagar una de les traicions més denigrants que a patit el nostre país ? Us sona Esquerra del PSOE ? ( que no ERC ) És posible tanta fal-làcia ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Sant Boi
19 de desembre de 2011, 19.16 h

Tot segueix igual : encara son el partit del socialistes de Catalunya ( que vol dir psoe). No volen ser el partit del socialistes Catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Matilde fletxa Mollerussa
19 de desembre de 2011, 13.46 h

El PSC a Catalunya del 31,7% al 17,1%. La pèrdua d'aquests vots es deu, en gran part, a l'aplicació de polítiques econòmiques de caràcter neoliberal que han decebut a les seves bases electorals. CiU ha obtingut només el vot del 18,8% de l'electorat català, és a dir, dels catalans que podien votar. El dia que l'esquerra (Psc+Ic+Erc) es dediquin de debó a governar pels seus votants ... segur que recuperaran el vot perdut. Mentrestant l'abstenció els castigarà perquè no veuen la difer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
F.Ibló fletxa PPCC !!*!!
19 de desembre de 2011, 12.59 h

Ja m'agrada que la sucursal del PSOE a Catalunya es decanti encara més cap a l'espanyolisme castellanista imperial. M'agrada perquè així potser l'ELECTORAT CATALÀ se n'adonarà de que si vols votar un partit d'esquerres, DE CATALÀ NOMÉS N'HI HA UN, ESQUERRA REPUBLICANA. Veiam si un dia fins i tot els cretins tipus Joan de Palamós se n'adonen de que a ells també els convé una Catalunya independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de desembre de 2011, 10.46 h

Renovació? Caspa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 de desembre de 2011, 08.31 h

Una de les mil mandangues que ERC ens volia vendre per justificar els tripartits era que un P$C al "govern", per força se soberinitzaria.

Donç vist el resultat, quin èxit!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Lleida
19 de desembre de 2011, 06.56 h

Si això és renovació, jo sóc monja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.