directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva explica els seus motius pel 'sí' a la independència

Les causes del seu 'sí' a la consulta es resumeixen en un 'ja n'hi ha prou'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha explicat quines van ser les seves motivacions per votar 'sí' a la independència en la consulta celebrada diumenge a Sant Cugat del Vallès, la població on resideix. Per Romeva, els motius del seu 'sí' a la independència es resumeixen en un contundent 'ja n'hi ha prou'. 'Vull poder ser (i parlar) català, respectant tothom, però sense haver de demanar disculpes per ser-ho (i fer-ho), cosa que, ara com ara, m'és ben difícil, fins i tot exercint la meva tasca europarlamentària', defensa Romeva. Per l'eurodiputat d'ICV, el més important diumenge era votar, 'fos quina fos la manera de pensar i el sentit del vot'. Romeva reivindica la 'necessitat' de parlar sobre la independència, 'de manera oberta, honesta, transparent, i sense apriorismes ni coaccions'.
romeva
Comparteix
   

Romeva assegura que va votar essent conscient del valor 'simbòlic' de les consultes, i apel·lant a la importància 'de participar en una consulta democràtica, cosa que en democràcia hauria de ser més habitual i més normal'.

Per l'eurodiputat d'ICV, els motius pel 'sí' coincideixen amb els que va exposar Joan Barril a El Periódico, que Romeva resumeix en un 'ja n'hi ha prou'. 'En el meu cas', explica l'eurodiputat, 'hi afegeixo el desencís en veure com, pel què fa a la participació de l'Estat en la UE, hi ha massa sovint un 'oblit' quan no un clar 'menyspreu' cap a la pluralitat de l'Estat i cap a la singularitat que tenen alguns territoris, com el català'.

Romeva assegura que va votar 'convençut', tal com ho està quan defensa els drets socials i ambientals, o els drets humans i fonamentals, i que amb la seva participació a la consulta reivindicava el dret a l'autodeterminació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
16 de desembre de 2009, 10.05 h

Font?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Llagostera
16 de desembre de 2009, 09.27 h

HI ha divisió d'opinions a IC . El diputat al parlament de Catalunya per la demarcació de Girona i regidor de l'ajuntament de lLagostera, LLuis POstigo Garcia, va pronunciar-se en contra de la consulta al seu poble, i com a regidor es va abstenir a l'hora de votar la moció que donava suport municipal a la consulta . A més no va voler votar malgrat trobar-se a les portes del col.legi electoral. Es veu que és espanyolista , "federalista " segons ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Badalona
16 de desembre de 2009, 09.04 h

Celebro que gent d'ICV se n'anadoni del tracte que ens dóna Espanya i del seu menyspreu, i defensi públicament el moviment independentista. Ara, no entenc com ha pogut trigar tant. De totes maneres, benvingut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.