directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva explica els seus motius pel 'sí' a la independència

Les causes del seu 'sí' a la consulta es resumeixen en un 'ja n'hi ha prou'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha explicat quines van ser les seves motivacions per votar 'sí' a la independència en la consulta celebrada diumenge a Sant Cugat del Vallès, la població on resideix. Per Romeva, els motius del seu 'sí' a la independència es resumeixen en un contundent 'ja n'hi ha prou'. 'Vull poder ser (i parlar) català, respectant tothom, però sense haver de demanar disculpes per ser-ho (i fer-ho), cosa que, ara com ara, m'és ben difícil, fins i tot exercint la meva tasca europarlamentària', defensa Romeva. Per l'eurodiputat d'ICV, el més important diumenge era votar, 'fos quina fos la manera de pensar i el sentit del vot'. Romeva reivindica la 'necessitat' de parlar sobre la independència, 'de manera oberta, honesta, transparent, i sense apriorismes ni coaccions'.
romeva
Comparteix
   

Romeva assegura que va votar essent conscient del valor 'simbòlic' de les consultes, i apel·lant a la importància 'de participar en una consulta democràtica, cosa que en democràcia hauria de ser més habitual i més normal'.

Per l'eurodiputat d'ICV, els motius pel 'sí' coincideixen amb els que va exposar Joan Barril a El Periódico, que Romeva resumeix en un 'ja n'hi ha prou'. 'En el meu cas', explica l'eurodiputat, 'hi afegeixo el desencís en veure com, pel què fa a la participació de l'Estat en la UE, hi ha massa sovint un 'oblit' quan no un clar 'menyspreu' cap a la pluralitat de l'Estat i cap a la singularitat que tenen alguns territoris, com el català'.

Romeva assegura que va votar 'convençut', tal com ho està quan defensa els drets socials i ambientals, o els drets humans i fonamentals, i que amb la seva participació a la consulta reivindicava el dret a l'autodeterminació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
16 de desembre de 2009, 10.05 h

Font?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Llagostera
16 de desembre de 2009, 09.27 h

HI ha divisió d'opinions a IC . El diputat al parlament de Catalunya per la demarcació de Girona i regidor de l'ajuntament de lLagostera, LLuis POstigo Garcia, va pronunciar-se en contra de la consulta al seu poble, i com a regidor es va abstenir a l'hora de votar la moció que donava suport municipal a la consulta . A més no va voler votar malgrat trobar-se a les portes del col.legi electoral. Es veu que és espanyolista , "federalista " segons ell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Badalona
16 de desembre de 2009, 09.04 h

Celebro que gent d'ICV se n'anadoni del tracte que ens dóna Espanya i del seu menyspreu, i defensi públicament el moviment independentista. Ara, no entenc com ha pogut trigar tant. De totes maneres, benvingut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.